Γυναίκα πιάνει καρφίτσες από το τραπέζι
©Unsplash/ Kris Atomic
Lifestyle

Τρεις σχεδιαστές δείχνουν πώς να φτιάξεις κάτι μόνη σου στο σπίτι

Ευκαιρία να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου

Έχεις κλειστεί στο σπίτι με τον κορωνοϊό. Μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι πράγματα με τη βοήθεια γνωστών σχεδιαστών.

Είναι πολλές οι ώρες στο σπίτι και έχεις ανάγκη να διοχετεύσεις κάπου όλη σου την ενέργεια και την δημιουργικότητα. Το ίδιο και μερικοί γνωστοί σχεδιαστές, οι οποίοι -ευτυχώς για εμάς- αποφάσισαν να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους δωρεάν μέσω του ίντερνετ. Εκτός λοιπόν από τα online μαθήματα μόδας του Jacquemus, μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις πολύ ωραία και χρήσιμα πραγματάκια στο σπίτι μόνη σου, ακολουθώντας τις συμβουλές ενός σχεδιαστή. Δες!

Φτιάξε μια κουβερτούλα με μπαλώματα

Ο βρετανός σχεδιαστής και πρώην παίκτης του Next in Fashion, Daniel W Fletcher, περνάει κι αυτός πολύ χρόνο στο σπίτι ετοιμάζοντας τη νέα συλλογή του brand του. Στα διαλείμματα όμως αναλαμβάνει διασκεδαστικά challenges, οπως το να φτιάξει μια κουβερτούλα με μπαλώματα, όπως είχε κάνει με ένα φόρεμα στο show χρησιμοποιώντας τα υφάσματα που περίσσεψαν από τους άλλους σχεδιαστές. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από την ανησυχία που επικρατεί για το λιώσιμο των πάγων και είναι ο βόρειος πόλος.

«Από τότε που το έκανα στο show μου ζητάνε να κάνω συνέχεια κι άλλα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξω στον κόσμο ότι μπορεί να το κάνει κι ο ίδιος. Η βάση πρέπει να είναι πιο βαριά σαν ύφασμα οπότε χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα που έχετε ήδη ή μια παλιά κουρτίνα. Αν δε θέλετε να φτιάξετε κουβέρτα, μπορείτε με την ίδια ακριβώς τεχνική να φτιάξετε μαξιλάρια», δήλωσε στον Guardian. 

Οι συμβουλές και το βίντεο με το "how to" βρίσκονται στο προφίλ του στο Instagram.

Πλέξε ένα μικρό χαλάκι για την πόρτα

Ο σχεδιαστής Liam Hodges που ντύνει ονόματα όπως ο Drake, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο καινούργιο του σπίτι ξεπακετάροντας κούτες. Ωστόσο, αφιέρωσε μερικές ώρες στο να μας δείξει πώς μπορούμε να πλέξουμε ένα funky χαλάκι πόρτας χρησιμοποιώντας μια παλιά μπλούζα και λίγο μαλλί. Θα βρεις τις λεπτομέρειες στο προφίλ του στο Instagram.

Ράψε ένα κιμονό

Εντάξει, αυτό είναι το πιο δύσκολο από όλα, τόσο γιατί πρέπει να έχει ραπτομηχανή (και να ξέρεις να τη χρησιμοποιείς) όσο και γιατί πρέπει να ακολουθήσεις το πατρόν. Ο σχεδιαστής Edward Crutchley δημιούργησε ένα πατρόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, το οποίο μπορεί ο καθένας να κατεβάσει δωρεάν εδώ. Θα χρειαστείς φυσικά 2-3 μέτρα ύφασμα της επιλογής σου (μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά σεντόνια ή κουρτίνες!), κλωστή, χαρτί και καρφίτσες. Αν γνωρίζεις κάποια στοιχειώδη ραπτική ή αν πιστεύεις ότι πιάνουν αρκετά τα χέρια σου μπορείς να το δοκιμάσεις! Ολόκληρη η διαδικασία βρίσκεται στα highlights στο προφίλ του στο Instagram.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice