Πώς μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι μη χειρουργική μάσκα

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ κυκλοφόρησε βίντεο με οδηγίες

Κορωνοϊός: Οδηγίες από το CDC για το πώς θα φτιάξεις μια μη χειρουργική μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα.

Καθώς η κατάσταση της πανδημίας επιδεινώνεται στις ΗΠΑ με τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 300.000 και τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 8.000, η αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) συνιστά σε όλους να φορούν προστατευτικές μάσκες σε δημόσιους χώρους για να μειωθεί η επέκταση της πανδημίας.

Φυσικά, υπάρχει έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες και οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσες υπάρχουν θα έπρεπε να δοθούν στο ιατρικό προσωπικό, οπότε καλό είναι να φτιάξει ο καθένας μια μάσκα μόνος του στο σπίτι. Έτσι, η CDC προσπαθώντας να ενθαρρύνει τον κόσμο κυκλοφόρησε ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων με οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου μάσκα στο σπίτι.

Στο βίντεο, ο στρατιωτικός ιατρός Dr. Jerome Adams δείχνει πώς φτιάχνουμε τη δική μας υφασμάτινη μάσκα προσώπου, χρησιμοποιώντας παλιά ρούχα, όπως ένα T-shirt ή ένα παλιό φουλάρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί δύο λαστιχάκια για να φτιάξει δύο θηλιές για τα αυτιά.

«Η CDC συμβουλεύει επιπροσθέτως τη χρήση απλών υφασμάτινων καλυπτρών προσώπου για να επιβραδύνουμε τη διάδοση του ιού και να βοηθήσουμε όσους μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό και δεν το γνωρίζουν να μη τον μεταδώσουν σε άλλους. Υφασμάτινες καλύπτρες προσώπου, φτιαγμένες από οικιακά αντικείμενα ή κατασκευασμένες στο σπίτι από συνηθισμένα υλικά χαμηλού κόστους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας» γράφει σε ανακοίνωσή της η CDC.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice