Ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Φρανκ Σινάτρα
© Getty Images/ Hulton Archive
Lifestyle

Ο Frank Sinatra και οι γυναίκες του

Ο ζεν πρεμιέ που λάτρεψαν οι γυναίκες και μεγαλούργησε στο πεντάγραμμο και τον κινηματογράφο γεννήθηκε σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 1915

Η ζωή του Frank Sinatra ήταν γεμάτη ταλέντο και όμορφες γυναίκες μέχρι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, στις 14 Μαΐου 1998, σε ηλικία 83 ετών.

Strangers in the night, My way, New York-New York, είναι μόνο κάποια από τα τραγούδια του Frank Sinatra που μέχρι και σήμερα αποτελούν τεράστιες επιτυχίες. Ο Frank ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος και με μια καριέρα 60 χρόνων, έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο σημαντικούς και εμβληματικούς μουσικούς. Ο Sinatra ήταν όμως επίσης ένας πολύ εμφανίσιμος άντρας, με μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες, ο οποίος παντρεύτηκε 4 φορές και απασχόλησε τον Τύπο πολλές φορές με τις εξωσυζυγικές και μη σχέσεις του. Τα γαλανά του μάτια μάγεψαν πολλές καλλονές και του χάρισαν το παρατσούκλι "Ol' Blue Eyes". Από όλες τις γυναίκες που γνώρισε, ερωτεύτηκε και αγάπησε, αυτές σημάδεψαν τη ζωή του.

Ο Frank Sinatra με την πρώτη του σύζυγο Nancy Barbato
1946. Ο Frank Sinatra με την πρώτη του σύζυγο Nancy Barbato ©Getty Images/ Hulton Archive

Nancy Barbato: Ο έρωτας της ζωής του

Ο Frank και η Nancy γνωρίστηκαν όταν ήταν 19 και 17 ετών αντίστοιχα. Μετά από 5 χρόνια σχέσης, το 1939, παντρεύτηκαν στο New Jersey και απέκτησαν 2 παιδιά, την Nancy Sinatra και τον Frank Sinatra Jr. Λίγα χρόνια αργότερα, η οικογένεια μετακόμισε στο Χόλιγουντ και ο Frank έκανε την πρώτη του εξωσυζυγική σχέση με την ηθοποιό Marilyn Maxwell. Η Nancy έμαθε για τη σχέση όταν είδε την Marilyn να φορά ένα ακριβό διαμαντένιο βραχιόλι, το οποίο νωρίτερα είχε δει στο αυτοκίνητο του Frank και υπέθεσε ότι ήταν δώρο για εκείνη. Ο Frank το παραδέχθηκε, η απιστία μαθεύτηκε στα media και η έγκυος τότε Nancy ντροπιασμένη αποφάσισε να χωρίσει και έκανε έκτρωση. Το ζευγάρι ωστόσο ξεπέρασε αυτή την κρίση και απέκτησε μία ακόμη κόρη το 1948, την Tina. Πολύ σύντομα όμως ο Frank επέστρεψε στις εξωσυζυγικές του δραστηριότητες, κάνοντας σχέση με την διάσημη τότε ηθοποιό Lana Turner. Ο Frank είχε δηλώσει ότι η σχέση τους ήταν απόλυτα σαρκική και τον ενθουσίαζε το πόσο άνετη ήταν η Lana με την σεξουαλικότητά της. Δύο εβδομάδες μετά ζήτησε διαζύγιο από την Nancy και πήγε να ζήσει με την Lana. Μέσα σε λίγες εβδομάδες η σχέση τους έληξε, ο Frank επέστρεψε για ακόμα μια φορά στη γυναίκα του, μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν τελικά το χωρισμό τους στις 14 Φεβρουαρίου 1950. Ο επί σειρά ετών καλύτερος φίλος του Frank, Tony Oppesidano, είχε πει σε συνέντευξή του το 2015 ότι παρά τις σχέσεις του με κάποιες από τις ομορφότερες γυναίκες της εποχής, ο Frank είχε μόνο έναν πραγματικό έρωτα στη ζωή του –την πρώτη του γυναίκα, Nancy. «Συνήθιζε να τα βάζει με τον εαυτό του για το πώς έγιναν τα πράγματα με την Nancy. Δεν έχασε ποτέ την στοργή που ένιωθε για εκείνη». Η Nancy πέθανε το 2018 σε ηλικία 101 ετών, χωρίς να έχει ξαναπαντρευτεί μετά τον 12 ετών γάμο της με τον Frank. Η εγγονή τους A.J. Lambert είχε δηλώσει ότι «ο παππούς μου ερχόταν όλα αυτά τα χρόνια απρόοπτες επισκέψεις στο σπίτι, μιλούσε με τις ώρες στο τηλέφωνο με τη γιαγιά μου. Ξέρω ότι δεν σταμάτησε ποτέ να την αγαπά. Όπως κι εκείνη αυτόν».

Ο Frank Sinatra με την δεύτερη σύζυγό του, Ava Gardner
1952. Ο Frank Sinatra με την δεύτερη σύζυγό του, Ava Gardner ©Getty Images/ Keystone

Ava Gardner: Μια θυελλώδης σχέση

Ο Frank είχε γνωρίσει την Ava, ήδη πριν χωρίσει με την Nancy. Η δημοσιογράφος Kitty Kelley ισχυρίζεται ότι όταν ο Frank πρωτοείδε φωτογραφίες της Ava σε ένα περιοδικό, ορκίστηκε ότι αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτεί. Στην πρώτη τους γνωριμία, η Ava τον αντιπάθησε, όμως σύντομα φάνηκε ότι οι δυο τους είχαν πολλά κοινά: το κάπνισμα, το σκληρό ποτό, τις βρισιές, την αγάπη για τα βίαια σπορ, τις απότομες εναλλαγές διάθεσης. Ο Frank ομολόγησε στην τότε σύζυγό του ότι είναι τρελά ερωτευμένος με την Ava και θέλει διαζύγιο. Το κοινό δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη σχέση. Ασκήθηκε έντονη κριτική στον Sinatra ότι για ακόμα μία φορά υπήρξε άπιστος στον γάμο του με την Nancy και μάλιστα με μια γυναίκα αμφιβόλου ηθικής. Η αρνητική δημοσιότητα επηρέασε την καριέρα του που άρχισε να κατρακυλά. Ένα χρόνο μετά, οι δυο τους παντρεύτηκαν με μια μικρή, ιδιωτική τελετή. Εκείνος ήταν 36 ετών κι εκείνη 29. Ο γάμος τους είχε πολλά προβλήματα και οι καβγάδες τους έφταναν συχνά στο φως της δημοσιότητας. Η κόρη του Tina έχει πει για το γάμο τους: «Στην Ava, ο μπαμπάς μου βρήκε το ταίρι του. Ήταν αδελφές ψυχές», ενώ ο ίδιος ο Frank είχε εξομολογηθεί στον φίλο του Tony πως «ό,τι καίει τόσο πολύ, είναι καταδικασμένο να καεί ολοσχερώς». Υπήρχαν φήμες ότι κανένας τους δεν έμεινε πιστός στον άλλο, ενώ η πιο γνωστή εξωσυζυγική σχέση της Gardner ήταν με τον διάσημο ισπανό ταυρομάχο Luis Miguel Dominguin. Μετά από 3 χρόνια και μια έκτρωση, το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του και το διαζύγιο βγήκε το 1957. Η Kelley αναφέρει ότι ο Sinatra ήταν τέτοιο ράκος από το χωρισμό τους που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες του. Χρόνια μετά το χωρισμό τους, ο Frank εξακολουθούσε να της στέλνει λουλούδια κι εκείνη κρατούσε μια φωτογραφία τους στο κομοδίνο της. Εκείνος περιέγραψε τον θάνατό της το 1990 ως «εξαιρετικά επώδυνο».

Ο Frank Sinatra με την τρίτη σύζυγό του, Mia Farrow
1966. Ο Frank Sinatra με την τρίτη σύζυγό του, Mia Farrow, την ημέρα του γάμου τους ©Getty Images/ Keystone

Mia Farrow: Η αμφιλεγόμενη σχέση

Κοντεύοντας τα 50 η καριέρα του Sinatra γνώρισε ξανά άνοδο, το τραγούδι “Strangers in the night” τον εκτόξευσε στην κορυφή των charts και του έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολεμική ταινία “Von Ryan’s Express”. Εκεί γνώρισε την Mia Farrow, η οποία ήταν μόλις 21 ετών. Σύντομα έγιναν θέμα συζήτησης και συχνά περίγελος στα πηγαδάκια της σόουμπιζ. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 19 Ιουλίου του 1966 στο σπίτι του Jack Entratter στο Λας Βέγκας. Ο Sinatra της ζήτησε να εγκαταλείψει την καριέρα της στην υποκριτική και εκείνη αρχικά συμφώνησε. Σύντομα βαρέθηκε όμως να κάθεται και υπόγραψε συμβόλαιο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Το μωρό της Ρόζμαρι». Όταν τα γυρίσματα καθυστέρησαν βγαίνοντας εκτός προγράμματος, ο Sinatra εξοργίστηκε γιατί ήθελε η Mia να παίξει στην ταινία του “The Detective”. Τον Νοέμβριο του 1967, ενώ η Mia βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας της, ο δικηγόρος του της έδωσε τα χαρτιά του διαζυγίου μπροστά σε όλο το καστ. H Farrow δήλωσε αργότερα σε συνεντεύξεις της ότι «έφταιγε η διαφορά ηλικίας. Ήμουν μια “ανυπόφορα ανώριμη έφηβη” όταν παντρεύτηκα τον Frank». Όπως και με τις προηγούμενες συζύγους του, ο Sinatra έμεινε καλός φίλος με την Mia, ενώ όταν έμαθε ότι ο επόμενος σύζυγός της Woody Allen είχε σχέση με τη θετή της κόρη, απείλησε να «του σπάσει τα πόδια». Οι φήμες που θέλουν τον γιο της Ronan, να είναι του Sinatra δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Frank Sinatra με την τέταρτη σύζυγό του, Barbara Marx
Ο Frank Sinatra με την τέταρτη σύζυγό του, Barbara Marx ©Getty Images/ Hulton Archive

Barbara Marx: Ο τελευταίος σταθμός

Όταν ο Sinatra γνώρισε την Barbara, ζούσαν σε διπλανά σπίτια στο Palm Springs και εκείνη ήταν παντρεμένη με τον Zeppo Marx. «Τον ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που στην πραγματικότητα δεν είχα επιλογή» θα πει η Barbara για τον Frank, τον οποίο θα παντρευτεί τον Ιούλιο του 1976 και θα μείνουν μαζί 26 χρόνια μέχρι το θάνατό του, το 1998. Είχαν μια πολύ τρυφερή σχέση με τον Frank να τις αφήνει σημειώματα αγάπης όποτε έπρεπε να λείψει και όταν έκλεισαν 20 χρόνια γάμου ανανέωσαν τους όρκους τους. Ακόμη και σε αυτό το γάμο, ο Sinatra έκανε απιστίες, τις οποίες εκείνη συγχωρούσε, μαζί με την αδυναμία του στο ποτό και τις εκρήξεις θυμού του. Τα παιδιά του και οι πρώην σύζυγοί του, κατηγορούσαν την Barbara ότι τον απομόνωνε από τους αγαπημένους του και τον πίεζε να αλλάξει τη διαθήκη του για χάρη της. Η κόρη του Nancy δήλωσε ότι όταν ο πατέρας της κόντευε να πεθάνει, η Barbara δεν έκανε τον κόπο να τους φωνάξει και έχασαν την ευκαιρία τους να τον αποχαιρετήσουν. Η ίδια γνώριζε ότι ο Frank δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά και να νοιάζεται την Ava Gardner, όμως είχε δηλώσει ότι «δεν ανησυχείς για παλιές φλόγες, αλλά για νέες».

Η Judy, η Marilyn, η Lauren και οι άλλες

Ο Frank Sinatra μπορεί να παντρεύτηκε 4 φορές, όμως πέρασαν πολλές περισσότερες γυναίκες από τη ζωή του, εκ των οποίων κάποιες ήταν μεγάλες σταρ του κινηματογράφου. Με την Judy Garland ήταν στενοί φίλοι, ενώ οι φήμες τους ήθελαν ζευγάρι ανά περιόδους. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα, βγήκε σε δημοπρασία ένα ερωτικό γράμμα που βρέθηκε στα πράγματα του Frank το οποίο έφερε την υπογραφή Judy. Το 1957, ο Sinatra εμφανιζόταν συχνά παρέα με την Lauren Bacall και ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα ότι οι 2 τους αρραβωνιάστηκαν –κάτι το οποίο έσπευσε να διαψεύσει ο διάσημος ηθοποιός. Το καλοκαίρι του 1961, έβγαινε για κάποιους μήνες με την Marilyn Monroe κάνοντας τον Τύπο να μιλά για το νέο καυτό ζευγάρι του Χόλιγουντ. Ένας ακόμη αρραβώνας του γαλανομάτη γόη δεν έφτασε στα σκαλιά της εκκλησίας, αυτός με την ηθοποιό και χορεύτρια Juliet Prowse το 1962 –το ζευγάρι χώρισε όταν εκείνη αρνήθηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της. Παράλληλα, ο Sinatra είχε μια παθιασμένη σχέση με την Angie Dickinson για σχεδόν μια δεκαετία (από το 1954 έως το 1964), με τους δυο τους να χωρίζουν και να ξανασμίγουν συχνά. Φήμες τον θέλουν να είχε ρομαντικά ενσταντανέ και με τις Donna Reed, Marlene Dietrich, Gloria Vanderbilt, Joan Crawford, Grace Kelly, Natalie Wood, Hedy Lamarr, Shirley Maclaine και Gina Lollobrigida.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice