emporika-katastimata-click-away.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Lifestyle

Ψώνια με click away από σήμερα Κυριακή σε καταστήματα - Τι ισχύει

Τι πρέπει να προσέξουμε - Ο κωδικός που στέλνουμε με SMS στο 13033 - Πόσο χρόνο μπορούμε να είμαστε εκτός σπιτιού

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ανοίγουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με τα ψώνια των καταναλωτών να γίνονται αποκλειστικά με τη μέθοδο του «click away».

«Πρεμιέρα» σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 για το «click away» στα εμπορικά καταστήματα εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό και η αγορά προϊόντων γίνεται αποκλειστικά με τη μέθοδο του «click away» και με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Δεν γίνονται δεκτά τα μετρητά.

Προαιρετικά ανοίγουν σήμερα και τα σούπερ μάρκετ, τα οποία μπορούν πλέον να πωλούν και παιχνίδια. Το «click away» λειτουργεί ως εξής: Δεν επιτρέπεται στον καταναλωτή η φυσική περιήγηση στα εμπορικά καταστήματα. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται μέσω του e-shop μιας επιχείρησης ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας ή μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis για τα μαγαζιά που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα.

Στη συνέχεια ο καταναλωτής προσέρχεται σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για την παραλαβή του εμπορεύματος που έχει παραγγείλει. Η αναμονή στο εμπορικό κατάστημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 λεπτά. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να υπάρξει νέο ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Η παραλαβή γίνεται αποκλειστικά από ένα άτομο και μόνο. Όσον αφορά στις μετακινήσεις, για την παραλαβή παραγγελίας επιτρέπεται η μετακίνηση εντός της ίδιας περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού έξω από καταστήματα, αυτό θα σημάνει αυτομάτως το «τέλος» του click away. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος για να κάνουμε τα ψώνια μας συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κατάστασης που έχει διαμοφωθεί εδώ και εβδομάδες στις μεταφορές μέσω courier, επιτρέποντας παράλληλα να κινηθεί λίγο περισσότερο η αγορά εν μέσω της περιόδου των Χριστουγέννων.

«Click away» - Βήμα βήμα η νέα μέθοδος για να κάνουμε τα ψώνια μας τα Χριστούγεννα

  1. Παραγγελία μέσω e-shop ή τηλεφωνικά.
  2. Αναμονή SMS στο κινητό από το κατάστημα για την παραλαβή του προϊόντος με ραντεβού σε συγκεκριμένο χρόνο.
  3. Ο καταναλωτής στέλνει SMS μετακίνησης με τον κωδικό 2 στο 13033.
  4. Όταν βγει από το σπίτι πρέπει να έχει μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, άδεια οδήγησης) και το αποδεικτικό παραγγελίας (έστω σε e-mail) ή το SMS του καταστήματος.
  5. Δύο ώρες προθεσμία για την παραλαβή του προϊόντος από το κατάστημα και την επιστροφή στο σπίτι.
  6. Έως 9 άτομα και με απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων στην ουρά έξω από το κατάστημα για την παραλαβή του προϊόντος μέσω «click away».
  7. Έως 10 λεπτά η αναμονή στην ουρά.
  8. Οι αγορές με «click away» γίνονται αποκλειστικά με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (ή μέσω συστημάτων NFC στα κινητά) με POS. Δεν επιτρέπονται τα μετρητά.
  9.  Η παραλαβή του προϊόντος γίνεται εκτός του καταστήματος - Απαγορεύεται η περιήγηση του καταναλωτή στο εσωτερικό της επιχείρησης.
  10.  Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής/αλλαγής εντός 14 ημερών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice