deskmain.jpg
Ιδέες για να οργανώσεις το γραφείο σου
Lifestyle

Τηλεργασία: 8 ιδέες για πανέμορφο και λειτουργικό γραφείο

Αν δουλεύεις από το σπίτι, χρειάζεσαι μία ανανέωση

Τηλεργασία: πώς θα φτιάξεις το γραφείο σου τώρα που δουλεύεις από το σπίτι

Πόσες φορές έχεις βρεθεί να χαζεύεις το Pinterest και το Tumblr με τις ώρες, κάνοντας ατέλειωτο scrolling σε φωτογραφίες υπέροχων, οργανωμένων γραφείων σπιτιού, οι οποίες σε γεμίζουν με διάθεση να οργανώσεις και το δικό σου; Mάλλον πολλές. Μετά βέβαια ίσως απλώς κλείνεις το κινητό, κοιτάς τον χαμό που επικρατεί και χάνεις το κουράγιο σου. Σκόρπια χαρτάκια, τσαλακωμένα Post-Its, συσκευασίες προχθεσινού κρουασάν, βιβλία, κοκαλάκια, στιλό, μολύβια και κούπες (γιατί τόσες κούπες;!) σε γεμίζουν με νεύρα. Αν όμως δουλεύεις από το σπίτι αυτήν την εποχή εξαιτίας των νέων μέτρων εναντίον της εξάπλωσης της COVID-19, τότε είναι απαραίτητο να κάνεις ορισμένες αλλαγές. Ένα οργανωμένο γραφείο όχι μόνο θα αυξήσει την παραγωγικότητα αλλά σίγουρα θα βελτιώσει και τη διάθεσή σου.

Δώσε στον χώρο σου την αναβάθμιση που του αξίζει με τις παρακάτω ιδέες:

1. Απομάκρυνε τις γλάστρες και τα μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα

 

Τα φυτά αποτελούν ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο σε κάθε δωμάτιο, όμως καλύτερα θα είναι να μην υπάρχουν πάνω στην επιφάνεια όπου δουλεύεις. Το ίδιο ισχύει και για άλλα αντικείμενα που πιάνουν πολύ χώρο, όπως οι μεγάλες κορνίζες ή τα επιτραπέζια ρολόγια. Προσπάθησε να τα τοποθετήσεις κάπου αλλού, έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων όσο γράφεις στον υπολογιστή.

2. Κρέμασε ένα ράφι

 

Γίνεται εύκολα, προσθέτει στιλ και χαρακτήρα σε ολόκληρο το δωμάτιο και επιπλέον βοηθάει τρομερά στην εξοικονόμηση χώρου. Το γραφείο σου θα φαίνεται έξτρα καθαρό και οι τοίχοι σου δεν θα είναι άδειοι. Όλοι ευχαριστημένοι.

3. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χώρο κάτω από το γραφείο σου όσο καλύτερα μπορείς


Εάν σου βρίσκονται λίγα χρήματα στην άκρη, μία πολύ σωστή επένδυση είναι μία φθηνή συρταριέρα η οποία χωράει κάτω από το γραφείο σου και θα σε βοηθήσει να οργανώσεις όλα εκείνα τα έγγραφα που δεν ξέρεις πού να τοποθετήσεις. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρήσιμη θα σου φανεί.

4. Χρησιμοποίησε ένα ταμπλό

 

Είναι ό,τι πιο γουστόζικο και έχει διπλή λειτουργία: διακοσμεί το δωμάτιο και είναι κατάλληλο για την οργάνωση που χρειάζεσαι. Στόλισε το με λίστες όλων όσων έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα, φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων, καρτ ποστάλ από περασμένα ταξίδια, σκιτσάκια ή ό,τι ταιριάζει καλύτερα με την προσωπικότητά σου.

5. Σκέψου να αγοράσεις μία βάση για το laptop/desktop σου

 

Και σκέψου το σοβαρά! Όχι μόνο βοηθάει με τη στάση του σώματος όσο κάθεσαι αλλά οι περισσότερες ανυψωτικές βάσεις υπολογιστών έχουν χώρους αποθήκευσης από κάτω και φαίνονται ιδιαίτερα κομψές σε ένα γραφείο.

6. Βρες διακοσμητικά που λειτουργούν και ως αποθηκευτικά αντικείμενα

 

Καλά και χρυσά τα συρτάρια αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετά, μία υπέροχη εναλλακτική λύση είναι μικρότερα (και φθηνότερα) αντικείμενα όπως οι μολυβοθήκες και τα caddy αποθήκευσης. Μπορείς να βρεις άπειρα στην αγορά και το διαδίκτυο, σε κάθε χρώμα και στιλ, και θα βοηθήσουν σίγουρα με τα σκόρπια στιλό, μαρκαδόρους και λοιπά χαρτάκια που απειλούν κατά καιρούς να καταβάλουν ολόκληρο το σπίτι σου.

7. Ό,τι δεν έχει σχέση με τη δουλειά πρέπει να φύγει

 

Λογοτεχνικά βιβλία, δέματα που έλαβες από το ταχυδρομείο, μακιγιάζ, κάρτες, αυτοκόλλητα και πάει λέγοντας. Οτιδήποτε δεν θα σου φανεί χρήσιμο όσο δουλεύεις, δεν χρειάζεται να βρίσκεται δίπλα στον υπολογιστή σου. Βρες κάπου αλλού να το τοποθετήσεις ή ξύπνησε τη Marie Kondo που υπάρχει μέσα σου και σκέψου πως ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα σοβαρό ξεσκαρτάρισμα.

8. Χρησιμοποίησε διαχωριστικά για τα συρτάρια σου

 

Δεν αισθάνεσαι μία ηρεμία και μία ανακούφιση μόνο στην ιδέα πως θα ξέρεις ακριβώς πού βρίσκεται το κάθε τι και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις τρεις ώρες ψάχνοντας έναν συνδετήρα;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice