5 μυστικά για καλοσχηματισμένα χέρια χωρίς βαράκια

Μερικά βρίσκονται στην κουζίνα σου

Πώς μπορείς να γυμνάσεις τα χέρια σου χωρίς βαράκια

Δεν έχουμε όλες γεννηθεί με DNA που μας εξασφαλίζει καλοσχηματισμένα χέρια με το που σηκώσουμε μία σακούλα σούπερ μάρκετ. Για την ακρίβεια, λίγοι είναι αυτοί οι (αντιπαθέστατοι) άνθρωποι που μπορούν να αποκτήσουν γυμνασμένα μπράτσα και σφιχτά χέρια χωρίς αρκετή προσπάθεια στο γυμναστήριο αλλά και εκτός. Φυσικά αυτό δεν μας σταματάει από το να αγαπάμε τα άκρα μας και όλα όσα μπορούμε να κάνουμε με αυτά (αγκαλιές, ισορροπία δέκα σφηνακίων ταυτόχρονα, burpies άμα έχουμε πολλή όρεξη), όμως έχουν υπάρξει στιγμές που ένα κάποιο φλαμπ-φλαμπ των μπράτσων, μας έχει κάνει να αισθανθούμε άβολα. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλεις να προσπαθήσεις να χτίσεις τα χέρια σου λίγο παραπάνω, ιδού 5 μυστικά που ίσως δεν είχες σκεφτεί:

Κάνε λίγες ασκήσεις, πολλές φορές μέσα στην ημέρα

Tone Your Arms Workout - No Equipment (QUICK + INTENSE)


Ένας από τους καλύτερους τρόπους να διεκδικήσεις τους τρικέφαλούς σου; Μίνι σετ ασκήσεων καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Και αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι μύες κουράζονται αρκετά εύκολα, έτσι θα είσαι σε θέση να πετύχεις πολύ περισσότερες επαναλήψεις αν δεν προσπαθήσεις να τις βγάλεις όλες κατευθείαν, με ένα μόνο σετ. Μία καλή αναλογία για να ξεκινήσει κανείς είναι 15 επαναλήψεις σε κάθε session, για τρεις φορές την ημέρα. Το καλό της υπόθεσης είναι πως οι ασκήσεις χεριών μπορούν εύκολα να γίνουν σε μέρη που δεν είναι το γυμναστήριο και έτσι δεν θα απασχολήσουν πολύ από τον χρόνο σου.

Τα dips είναι φίλοι μας

How to Do a Tricep Dip | Boot Camp Workout


Στα ελληνικά λέγονται και βυθίσεις και είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και εύκολες ασκήσεις για τους τρικέφαλους και τους δελτοειδείς μύες. Μπορείς να την κάνεις παντού! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία γερή επιφάνεια που μπορεί να κρατήσει το βάρος σου και είσαι έτοιμη. Προσοχή: σε περίπτωση που έχεις τραυματισμένους καρπούς, καλύτερα να την αποφύγεις ή να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν την προσπαθήσεις.

Φάε πρωτεΐνη

5 Healthy High-Protein Snacks


H αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια του fitness ξαναχτυπάει. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και το σωστό χτίσιμο των μυών σε ολόκληρο το σώμα, επομένως πρέπει οπωσδήποτε να τις εντάξεις στην διατροφή σου. Εκτός αυτού, βοηθάνε στην γρηγορότερη λειτουργία του μεταβολισμού και συμβάλουν ενεργά στο κάψιμο του λίπους. Φρόντισε λοιπόν τα γεύματά σου να την τιμάνε.

Αγάπησε τα θαλασσινά σπορ

Learn to SUP in 5 minutes- How to Stand Up Paddleboard


Είναι ο κατάλληλος καιρός για θάλασσα και φέτος μπορείς επιτέλους να ξεκινήσεις τα θαλασσινά σπορ που κάθε χρόνο έλεγες ότι θέλεις να δοκιμάσεις. Αθλήματα στην θάλασσα όπως το κανό, το καγιάκ και η όρθια κωπηλασία όχι μόνο σου χαρίζουν νέες εμπειρίες αλλά είναι και τρομερή γυμναστική: καίνε θερμίδες με τις εκατοντάδες και αφήνουν τα χέρια σου όχι μόνο γραμμωμένα αλλά ΚΑΙ μαυρισμένα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δοκίμασε το μποξ

Gigi Hadid’s Body-Sculpting Boxing Workout | Vogue


Εκτός του ότι είναι ένας τέλειος τρόπος να αποκτήσεις τα χέρια των ονείρων σου, το boxing φροντίζει ολόκληρο το σώμα, χαρίζοντάς σου ό,τι χρειάζεσαι για να κάψεις λίπος, να συσφίξεις τους μύες σου και ταυτόχρονα να ξεσπάσεις για ό,τι σε έχει νευριάσει μέσα στην εβδομάδα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες σταρ του Hollywood και τα πιο γνωστά μοντέλα έχουν τον προσωπικό τους μποξέρ να τις προπονεί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice