Samantha Fox
H Samantha Fox το 1982 πριν γίνει σταρ της ποπ © Peter Barry/Keystone/Getty Images/Ideal Images
Lifestyle

Η «γυμνή αλήθεια» της Samantha Fox: Θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Το ντοκιμαντέρ για ένα είδωλο της pop και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του ’80

Το είδωλο της pop και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του ΄80 αποκαλύπτει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από διάσημο σταρ της εποχής. Ήταν 19 ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως το κορίτσι της διάσημης «Τρίτης Σελίδας» της βρετανικής ταμπλόιντ «The Sun». Η φωτογράφιση άνοιξε τον δρόμο για μια καριέρα στο μόντελινγκ, αλλά ο διακαής πόθος της Βρετανής από το Mile End του Λονδίνου ήταν πάντα το τραγούδι. Με το «Touch Me» η Samantha Fox έγινε το 1986 «νούμερο 1» σε 17 χώρες. Η βρετανική pop είχε ανακαλύψει ένα νέα είδωλο, πληθωρικό και αισθησιακό. Σήμερα η Samantha Fox είναι 54 ετών και στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 με τίτλο η «Σελίδα 3: Η Γυμνή Αλήθεια» το άλλοτε σύμβολο του σεξ μιλάει για τη σκοτεινή πλευρά της δόξας αποκαλύπτοντας ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Η Samantha Fox κατήγγειλε κατ’ επανάληψη ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Αμερικανό και εκλιπών σήμερα David Cassidy κατά τη διάρκεια φωτογράφισης για το single του Αμερικανού δημοφιλούς τραγουδιστή, «Romance».

Η Βρετανή τραγουδίστρια είχε καταγγείλει τον Αμερικανό σταρ και το 2017. Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 διηγείται πώς ο Αμερικανός προσπάθησε διά της βίας να την αποπλανήσει μέσα στις τουαλέτες ενός εστιατορίου επειδή είχε διεγερθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας κοινής τους φωτογράφισης. Η Samantha Fox ήταν τότε 19 ετών.

samantha-1.jpg
Πλάνα από το ντοκιμαντέρ του Channel 4

«Ήταν για μένα ένα ίνδαλμα όταν ήμουν παιδί επτά ή οκτώ ετών», είπε στο ντοκιμαντέρ η Samantha Fox, «ήμουν τεράστια φαν του», πρόσθεσε.

samantha-2.jpg
Πλάνα από το ντοκιμαντέρ του Channel 4


Σύμφωνα με τη Fox μετά τη φωτογράφιση ο David Cassidy κάλεσε την ίδια και τον πατέρα της για ένα δείπνο σε ακριβό εστιατόριο των διασήμων στο Chelsea του Λονδίνου. Η 19χρονη τότε Fox είπε ότι συμφώνησε γιατί δεν ήθελε να υποπτευθεί κάτι περίεργο ο πατέρας της. «Πήγαμε εκεί μαζί με τον πατέρα μου και τη δισκογραφική εταιρεία», σημείωσε στο ντοκιμαντέρ. «Σηκώθηκα να πάω στις τουαλέτες και με ακολούθησε. Με κόλλησε στον τοίχο και προσπάθησε να βάλει τη γλώσσα του μέσα στο στόμα μου και με πίεζε συνέχεια με το σώμα του». Η Samantha Fox πρόσθεσε: «Κατάφερα να του ξεφύγω. Κάθισα στο τραπέζι δίπλα στον πατέρα μου και δεν του είπα τίποτα. Φοβόμουν να του πω κάτι γιατί δεν του άρεσε καθόλου. Σε καμία περίπτωση».

Ο David Cassidy, ο οποίος έγινε διάσημος τη δεκαετία του ’70 με το σόου «The Partridge Family», πέθανε το 2017. Ήταν 67 ετών και πέθανε από κίρρωση του ήπατος.

Σύμφωνα με τη Samantha Fox ήταν ένας «πρώτης τάξεως αχρείος τύπος». «Με σόκαρε το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που αγαπούσα και θαύμαζα, που είχα γεμίσει με αφίσες του το δωμάτιό μου και τον φιλούσα κάθε φορά πριν κοιμηθώ, προσπάθησε να με βιάσει».

samantha-fox-1.jpg
Το «Touch Me» ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της Fox © EPA/Adam Warzawa

Ο πατέρας της Fox ήταν και ο μάνατζερ της. Έβγαλε πολλά χρήματα και αυτά διέλυσαν και τη σχέση τους. Η Samantha προσέλαβε λογιστές για να ελέγξουν τους λογαριασμούς της, καθώς πίστευε ότι ο πατέρας της, που είχε ξαναπαντρευτεί, είχε καταχραστεί πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Η Samantha υπέβαλε μήνυση εναντίον του και το δικαστήριο της επιδίκασε 363.000 δολάρια ως αποζημίωση. Δεν επικοινώνησαν ξανά ποτέ.

Ο Patrick Fox πέθανε το 2000 χωρίς να έχει ανταλλάξει κουβέντα με τη μεγάλη του κόρη για τουλάχιστον μία δεκαετία. 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice