Φίλοι στο σπίτι με ασφάλεια
Δεν χρειάζεται να σταματήσεις να φέρνεις κόσμο στο σπίτι σου © Daria Shevtsova

Πώς θα καλέσεις φίλους στο σπίτι σου με ασφάλεια;

Για να νιώθετε ασφάλεια και εσύ και οι καλεσμένοι σου
  • A-
  • A+
Τι πρέπει να κάνεις αν καλέσεις φίλους στο σπίτι σου την εποχή του Covid-19, έτσι ώστε να παραμείνετε ασφαλείς

Με τον Covid-19 να υπάρχει ακόμα στις ζωές μας, πράγματα που κάποτε κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη, τώρα τα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη προσοχή. Ένα από αυτά είναι το να καλούμε φίλους στο σπίτι μας. Υπάρχει η επιλογή απλώς να σταματήσεις για την ώρα να το κάνεις. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να συνεχίσεις να περνάς όμορφες στιγμές με τους φίλους σου στο σπίτι, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια.  

Κάλεσε φίλους στο σπίτι σου και συγχρόνως φρόντισε να μείνετε ασφαλείς 

Μην υπερβάλεις με τον αριθμό των καλεσμένων 
Ο αριθμός των ατόμων που είναι καλύτερο να μαζευτείτε διαφέρει ανάλογα το μέγεθος και την διαρρύθμιση του σπιτιού σου. Τα έξι άτομα -μαζί με εσένα- είναι μία ασφαλής επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπολόγισε να μπορεί να διατηρηθεί μεταξύ σας μία απόσταση 2 με 2,5 μέτρων. Ιδανικά αν έχεις ένα σχετικά ευρύχωρο μπαλκόνι ή κήπο, προτίμησε να μεταφερθείτε εκεί πέρα, αντί να μείνετε σε κλειστό χώρο.  

Πρόσεξε ποιους θα καλέσεις 
Προσπάθησε να περιορίσεις τους καλεσμένους σου σε άτομα του στενού σου περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να γνωρίζεις αν κάποιος εμφάνισε το παραμικρό σύμπτωμα ασθένειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Παράλληλα, είναι καλό να αποφύγεις άτομα που έχουν βγει αρνητικά στον ιό, αλλά έχουν έρθει πρόσφατα σε επαφή με κάποιον ασθενή, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, για να μην διακινδυνευτεί η δική τους υγεία.   

Σέρβιρε τον καθένα ξεχωριστά 
Είτε ετοιμάσεις ένα ολόκληρο τραπέζι, είτε παραγγείλεις πίτσα, είτε απλά προσφέρεις σνακ για να συνοδεύσετε το ποτό σας, μην τα βάλεις στη μέση του τραπεζιού, για να πάρει ο καθένας ό,τι θέλει. Χώρισε το φαγητό σε μερίδες και σέρβιρε απευθείας στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σου. Έτσι, θα αποφύγεις τον συνωστισμό πάνω από τις πατιέλες με το φαγητό, ενώ πιθανώς και οι ίδιοι οι καλεσμένοι σου θα νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια όσο τρώνε.  

Αντικείμενα μίας χρήσης 
Υπάρχει ο κίνδυνος μικροοργανισμοί να μεταφερθούν σε εσένα, όταν θα πλένεις πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποίησαν οι καλεσμένοι σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις προϊόντα μίας χρήσης και να τους σερβίρεις σε αυτά. Διαφορετικά μπορείς να ακολουθήσεις την BYO (Bring your own) τάση που έχει ξεκινήσει στο εξωτερικό και θέλει τον καλεσμένο να φέρνει μόνος από το σπίτι του το σερβίτσιο που θα χρησιμοποιήσει. 

Ασχολίες σε απόσταση 
Αν η κουβέντα, το φαγητό και το ποτό δεν σάς αρκούν για να περάσετε καλά και θέλετε κάτι παραπάνω για να διασκεδάσετε, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε. Ωστόσο, παιχνίδια που περιλαμβάνουν τράπουλες, κάρτες και ζάρια, που θα πρέπει να ακουμπήσουν όλοι, είναι απαγορευτικά. Φτιάξτε μία playlist για να χορέψετε σε απόσταση, παίξτε παιχνίδια ερωτήσεων, βάλτε βίντεο καραόκε και τραγουδήστε (μόνο ένας να χειρίζεται τον υπολογιστή) ή κάντε ό,τι άλλο σάς έρθει στο μυαλό και δεν απαιτεί κοντινές αποστάσεις και να αγγίζετε τα ίδια αντικείμενα.  

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

20 ατάκες που έχουν μείνει από το Sex and the City
Alicia Keys
Η Alicia Keys μοιράζεται τα μυστικά ομορφιάς της
Back to top