Η βρετανίδα δημοσιογράφος και κριτικός μόδας, Suzy Menkes, αποχωρεί από τη Vogue
©APE-MPE/ FLAVIO LO SCALZO
Lifestyle

Η Σούζι Μένκες αποχωρεί από την Vogue

Θα συνεχίσει να «γράφει, δημοσιεύει, ηχογραφεί» στο website και το Instagram της

Η βρετανίδα δημοσιογράφος και κριτικός μόδας Σούζι Μένκες αποχωρεί από τον ρόλο της ως συντάκτρια της Vogue International.

Η Σούζι Μένκες, μία από τις πιο διάσημες δημοσιογράφους και κριτικούς μόδας αποχωρεί από τον ρόλο της ως συντάκτρια της Vogue International. Η Βρετανίδα δήλωσε στο Business of Fashion ότι «είναι ώρα για μια νέα περιπέτεια» και χαρακτήρισε το τρέχον πολιτιστικό κλίμα ως «ώρα προβληματισμού».

Η Μένκες ανήκει στις υψηλού προφίλ, ανεξάρτητες φωνές της μόδας και τα σχόλιά τους είναι θρυλικά. Το 2001 μάλιστα της είχε απαγορευτεί να παρευρεθεί στις επιδείξεις μόδας του LVMH εξαιτίας της κριτικής της, ενώ το 2013 είχε αποκαλέσει τους fashion bloggers «τσίρκο μόδας».

Πριν την προσχώρηση στον όμιλο Condé Nast International, πέρασε 26 χρόνια στην International Herald Tribune (τώρα International New York Times), ενώ τα άρθρα της δημοσιεύονταν σε 21 διεθνείς εκδόσεις της Vogue και μεταφράζονταν σε 15 γλώσσες. Η Μένκες θα εγκαταλείψει επίσημα τη Vogue International τον Οκτώβριο, έχοντας καλύψει πρώτα τις επιδείξεις μόδας -διαδικτυακές ή φυσικές- των συλλογών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 τον Σεπτέμβριο. Ως συνέπεια της αποχώρησής της, ο Condé Nast International ακυρώνει το ετήσιο συνέδριο Condé Nast Luxury Conference, εκδήλωση της οποίας ήταν επικεφαλής τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Μένκες πάντως δήλωσε ότι θα συνεχίσει να «γράφει, δημοσιεύει, ηχογραφεί και ενώνει τη βιομηχανία» στο website και το Instagram της, όπου έχει περισσότερους από 500.000 ακόλουθους.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice