Η Bar Refaeli κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ
Η Bar Refaeli κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ © EPA/BRITTA PEDERSEN

Ένοχη για φοροδιαφυγή η Bar Refaeli - Πόσα θα πληρώσει

Δικαστήριο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ την υποχρεώνει και σε 9 μήνες κοινωφελή εργασία
  • A-
  • A+
Βαρύ πρόστιμο και κοινωφελή εργασία για την Bar Refaeli που κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ - Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τη μητέρα της, Zipi.

Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή η Bar Refaeli τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 από δικαστήριο του Τελ Αβίβ.

Η Bar Refaeli καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο και να κάνει 9 μήνες κοινωφελή εργασία, καθώς κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή.

Το διάσημο μοντέλο δήλωσε την ένοχή του στην κατηγορία της υποβολής ψευδών φορολογικών δηλώσεων την περίοδο που ζούσε στο εξωτερικό, με σκοπό να αποφύγει τη φορολογία στο Ισραήλ. Μετά την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τους φόρους της αλλά και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 638.000 ευρώ). Επιπλέον, για διάστημα 9 μηνών θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Για χρόνια η Bar Refaeli κατέθετε ψευδείς φορολογικές δηλώσεις - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ και πληρώνει πρόστιμο 638.000 ευρώ
Για χρόνια η Bar Refaeli κατέθετε ψευδείς φορολογικές δηλώσεις - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ και πληρώνει πρόστιμο 638.000 ευρώ © EPA/JASON SZENES

Οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα που αποκτούν εκτός του Ισραήλ. Ωστόσο, οι αρχές υποψιάζονταν ότι η Bar Refaeli και η μητέρα της είχαν δημιουργήσει μια «εικονική» διεύθυνση στο εξωτερικό ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Bar Refaeli: Βαριά καμπάνα και για τη μητέρα της, Zipi - Κρίθηκε και αυτή ένοχη για φοροδιαφυγή

Η Zipi Refaeli, μητέρα της Bar Refaeli, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, πρόστιμο 2,5 εκατομμύριων σέκελ και αναδρομική καταβολή των φόρων της.

Και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει ένοχες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαπραγμάτευσης της ποινής τους με τις ισραηλινές αρχές. Με την καταδίκη τους, κλείνει μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι η Bar Refaeli είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.

Κοινωφελή εργασία για 9 μήνες θα κάνει η Bar Refaeli που κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή
Κοινωφελή εργασία για 9 μήνες θα κάνει η Bar Refaeli που κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή © EPA/LAURENT GILLIERON

Πρώην σύντροφος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, η Bar Refaeli προκάλεσε την οργή πολλών Ισραηλινών αφού κατάφερε να αποφύγει τη διετή, υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ, όταν παντρεύτηκε έναν φίλο του πατέρα της και χώρισε λίγο καιρό μετά. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παντρεμένες και οι έγκυες γυναίκες εξαιρούνται από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ.

Γεννημένη στις 4 Ιουνίου 1985 η Bar Refaeli, που κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή, είναι παντρεμένη με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα και έχουν τρία παιδιά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μισέλ Ομπάμα
Τζιλ Μπάιντεν: Το ξεχωριστό δώρο στη Μισέλ Ομπάμα (εικόνα)
Back to top