Το Instagram «κατέβασε» ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ για την Παλαιστίνη
Το γνωστό μοντέλο, Μπέλα Χαντίντ © EPA/IAN LANGSDON
Lifestyle

Μπέλα Χαντίντ: Υπάρχει ρατσισμός στο χώρο της μόδας

«Θέλω τα νεαρά κορίτσια και τα αγόρια να γνωρίζουν ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιούν τη φωνή τους και να απαιτούν δικαιοσύνη»

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Δημόσια τοποθετήθηκε η Μπέλα Χαντίντ για το ζήτημα του ρατσισμού στο χώρο της μόδας - Το μήνυμά της για τα νέα κορίτσια.

Για την ύπαρξη του ρατσισμού στο χώρο της μόδας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μπέλα Χαντίντ. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε τις διακρίσεις που γίνονται μέχρι και από τους μακιγιέρ που δεν έχουν εκπαιδευτεί να βάφουν μαύρες γυναίκες ενώ κάλεσε όλα τα νεαρά κορίτσια να χρησιμοποιούν τη φωνή τους προκειμένου να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

Η Χαντίντ φιλοξενείται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Elle μαζί με την Γιάρα Σαχίντι (Yara Shahidi) και την Άσλεϊ Γκράχαμ (Ashley Graham), και στη συνέντευξη που παραχώρησε, το μοντέλο μιλάει για τη σημασία της χρήσης της πλατφόρμας της για το καλό και για την εκπαίδευση των ανθρώπων σε θέματα, όπως ο ρατσισμός.

«Θέλω τα νεαρά κορίτσια και τα αγόρια να γνωρίζουν ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιούν τη φωνή τους και να απαιτούν δικαιοσύνη για ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς», είπε. «Θέλω να ξέρουν ότι είναι εντάξει να είναι συμπαθητικοί και ευγενικοί, αλλά να είναι δυνατοί και να επικοινωνούν την αλήθεια τους ταυτόχρονα».

Για την Μπέλα, αυτό σημαίνει ενίσχυση φωνών που δεν εκπροσωπούνται, ειδικά στη βιομηχανία της μόδας, η οποία είναι γνωστή για την παραβίαση των δικαιωμάτων των μαύρων και γενικότερα των έγχρωμων ανθρώπων.

«Καθώς οδηγούμαστε στην επόμενη σεζόν, ο φόβος μου είναι να δω για άλλη φορά μια από τις μαύρες φίλες μου να καίει τα μαλλιά της στο ίσιωμα ή να κάνει μόνη της το μακιγιάζ γιατί ο μακιγιέρ δεν έχει εκπαιδευτεί να δουλεύει σε όλους τους διαφορετικούς τύπους δέρματος» είπε. «Μισώ ότι μερικοί από τους μαύρους φίλους μου αισθάνονται έτσι. Ακόμα κι αν είναι στην πρώτη γραμμή, δεν αισθάνονται αποδεκτοί. Η βιομηχανία μας υποτίθεται ότι αφορά την έκφραση και την προσωπικότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι [πολλοί άνθρωποι] εξακολουθούν να κάνουν διακρίσεις λόγω ακριβώς αυτών των διαφορών».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice