Η τραγουδίστρια Miley Curys με ένα κομμάτι πίτσα στο χέρι της
©www.instagram.com/ mileycyrus
Lifestyle

Miley Cyrus: Παρατά τη vegan διατροφή γιατί βλάπτει την υγεία της

«Έπρεπε να προσθέσω ψάρια και ωμέγα λιπαρά γιατί ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργούσε σωστά»

Η pop τραγουδίστρια, Miley Cyrus, γνωστή vegan, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει αυτό το είδος διατροφής γιατί βλάπτει την υγεία της.

Η Miley Cyrus μας έχει σχεδόν συνηθίσει στο να πετάει «δηλώσεις-βόμβες», αλλά η τελευταία μάλλον θα προκαλέσει μια κάποια αναστάτωση παραπάνω. Σε ένα επεισόδιο του "The Joe Rogan Experience" podcast είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν ακολουθεί πλέον vegan διατροφή γιατί είχε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της εξαιτίας αυτής.

«Ήμουν vegan για πολύ καιρό και έπρεπε να προσθέσω ψάρια και ωμέγας στη ζωή μου γιατί ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργούσε σωστά», δήλωσε η 27χρονη pop star. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ήταν στην «πιο αυστηρή vegan διατροφή που φαντάζεσαι» από το 2013 έως το 2019 αλλά πήρε την απόφαση να την εγκαταλείψει όταν επιβαρύνθηκε η υγεία της και ένιωθε ότι ήταν «υποσιτισμένη» και «στραγγισμένη από ενέργεια».

Σε μια σωρεία «αποκαλύψεων» η Miley ανέφερε ότι το πρώτο μη vegan γεύμα που είχε στα 6 χρόνια ήταν λίγο ψημένο ψάρι που είχε ετοιμάσει ο πρώην σύζυγός της Liam Hemsworth για εκείνη και μάλιστα η ίδια ισχυρίζεται ότι «έκλαψα, για πολύ καιρό. Έκλαψα για το ψάρι... πραγματικά με πονάει να τρώω ψάρια».

Η Cyrus τώρα θεωρεί τον εαυτό της "pescatarian", δηλαδή χορτοφάγο που τρώει ψάρι και ανακάλυψε ότι προσθέτοντας ξανά κρέας και γλουτένης τη διατροφή της ένιωσε πιο «οξυδερκής». Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι δηλώσεις της, η Miley είπε «θα έρθουν για μένα αλλά δεν πειράζει. Έχω συνηθίσει να μου επιτίθονται οι άνθρωποι».

Το κατά πόσο ο βιγκανισμός είναι ωφέλιμος ή επιβλαβής για την υγεία είναι μια συζήτηση που κρατάει χρόνια και προκαλεί συχνά αντιπαραθέσεις στα social media. Αυτή όμως είναι μία από τις ελάχιστες φορές που κάποιος διάσημος vegan βγαίνει και λέει ότι το συγκεκριμένο είδος διατροφής επιβάρυνε την υγεία του, οπότε το πιθανότερο είναι να πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγες ημέρες την είχαμε συμπεριλάβει στη λίστα με τους διάσημους που ακολουθούν περήφανα vegan διατροφή. Άλλο κακό να μη μας βρει!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice