Η ηθοποιός Maisie Williams (Game of Thrones)
© EPA/ ETIENNE LAURENT
Lifestyle

Η Maisie Williams απαντά στο "Girl Up Challenge" στο Instagram

Μια καμπάνια που στηρίζει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση

Η Maisie Williams ανέβασε φωτογραφία στο Instagram ανταποκρινόμενη στο "Girl Up Challenge" που στηρίζει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Η 2 Moncler 1952 συνεργάστηκε με το Girl Up -μια διεθνή πρωτοβουλία για κορίτσια και νεαρές γυναίκες που στόχο έχει να ευασιθητοποιήσει και να παροτρύνει τα κορίτσια να σηκώσουν κεφάλι και να γίνουν οι ηγέτες του αύριο. Ως μέρος της καμπάνιας, ο ιταλικός οίκος μόδας ξεκίνησε ένα Instagram challenge (από αυτά που είναι της μόδας) στο οποίο ανταποκρίθηκαν πρώτες οι Maisie Williams, πρωταγωνίστρια της σειράς Game of Thrones και η Nomzamo Mbatha, αφρικανή ηθοποιός και ανθρωπίστρια. Οι δυο τους ανέβασαν μια φωτογραφία από τότε που ήταν μικρά κοριτσάκια.

«Όταν ήμουν 3 ετών θυμάμαι πως έβλεπα τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια μου να ετοιμάζονται για το σχολείο. Καθόμουν αμέτοχη στο σαλόνι και τους έβλεπα να φοράνε τη φόρμα τους, να βάζουν στην τσάντα τα χρωματιστά τους βιβλία, να κάνουν ασκήσεις την τελευταία στιγμή με την «μεγαλίστικη» στάση τους. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι το μοναδικό πράγμα που ήθελα σε όλο τον κόσμο ήταν να πάω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σχολείο. Μάλλον γιατί είχα συνδέσει το σχολείο με την ανεξαρτησία -ήθελα να δημιουργήσω δικές μου σκέψεις και ιστορίες. Το σχολείο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μου όταν ανακάλυπτα τον εσωτερικό μου μονόλογο: η φωνή που ακόμα με οδηγεί μέχρι σήμερα», γράφει η Maisie στην ανάρτησή της.

Ως μέρος της καμπάνιας, η σχεδιάστρια του 2 Moncler 1952, Veronica Leoni, δημιούργησε ένα limited edition αδιάβροχο σε συνεργασία με τον οργανισμό Girl Up, το μόνο φέρει το μόνο "It's her right" (Είναι δικαίωμά της).

«LOL, ήμουν μια μικρή cheerleader για το RED HOUSE την ημέρα των αθλημάτων στο σχολείο, όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Κοιτάζω αυτό το μικρό κορίτσι και θυμάμαι πόσο μεγάλα όνειρα έκανε. Πόσο τολμηρή ήταν... Ποιος θα πίστευε ότι από μια μικρή γωνιά της Νότιας Αφρικής, αυτό το μικρό χαμόγελο θα ήταν εδώ που είναι σήμερα... Αν δεν ήταν οι δάσκαλοί μου που είδαν το λαμπερό φως μέσα μου πριν καν εγώ το συνειδητοποιήσω, αν δεν ήταν τα βιβλία που με έκαναν να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι... δεν ξέρω πώς θα έμοιαζε η ζωή μου τώρα. Η εκπαίδευση μου έδωσε τη δύναμη να ονειρεύομαι. Το θράσος να τολμώ περισσότερα. Αγαπητή 10χρονη Zamo, τήρησα την υπόσχεσή μου. Μου έδωσες κουράγιο και δεν θα το αφήσω ποτέ», έγραψε η Mbatha.

H Moncler έκανε επίσης μια δωρεά στο Girl Up και λευκά βαμβακερά μπλουζάκια με το ίδιο μότο για να τα φορέσουν οι έφηβοι σύμβουλοι του οργανισμού, ο οποίος επεκτείνεται σε περισσότερες από 120 χώρες.

2 Moncler 1952 - Girl Up anorak

«Ειλικρινά ελπίζω, σαν γυναίκα, ότι αυτό που νιώθουμε τώρα είναι ένας αέρας αλλαγής και υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την επόμενη γενιά, θα είμαστε σε θέση να δούμε θετικά αποτελέσματα -κάτι που ακούγεται προφανές αλλά δεν είναι παγκοσμίως. Η εξασφαλισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν είναι μόνο το κλειδί για να ενδυναμώσουμε τις επόμενες γενιές κοριτσιών, αλλά το πρωτεύων εργαλείο μας στο χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας στην οποία η προκατάληψη, η βία και το μίσος δεν θα υπάρχουν. Αυτό δεν μπορεί πια να αποτελεί ουτοπία. Πρέπει όλοι να δώσουμε το μερίδιό μας σε αυτή την αλλαγή», δήλωσε η Leoni.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice