Ο τραγουδιστής Harry Styles
©Getty Images/ Rich Fury
Lifestyle

Γιατί φοράει πέρλες στον λαιμό του ο Harry Styles;

Ο βασιλιάς της ποπ και το καινούργιο του φετίχ

O Harry Styles και οι πέρλες στο λαιμό του. Τι συμβολίζουν και ποιες είναι οι στιλιστικές επιλογές του.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, μήνες ίσως, η παγκόσμια κατηγορία ανθρώπων που γοητεύεται από οποιαδήποτε στιλιστική επιλογή κάνει ο Harry Styles, έχει αφιερωθεί στη λατρεία ενός απλού κολιέ με πέρλες που, το είδωλο, έχει φορέσει εμμονικά σε όλες τις επαγγελματικές ή «απλώς περιφέρομαι» στιγμές του. Ο Harry Styles φοράει ένα κολιέ από λευκές πέρλες και η φασιοναρία is clutching its pearls, όπως λέει η έκφραση, φέρνει το χέρι με θαυμασμό και έκπληξη στο λαιμό, θέλοντας να συγκρατήσει ένα «αχ!» ταραχής κι έτσι «πιάνει τις πέρλες».

Οι όμορφες λευκές σφαίρες με το πολυτελές θάμπος, τον πρώτο αιώνα π.Χ. είχαν ανακηρυχθεί σε σύμβολο εξουσίας και δύναμης αφού ο Ιούλιος Καίσαρ είχε διατάξει να φοριούνται μόνο από μέλη της άρχουσας τάξης. Από τότε, πολλά κεφάλια κύλησαν σε γκιλοτίνες, πολλές πέρλες κύλησαν στα μάρμαρα – κι έγιναν ένα κοινό αλλά άθικτο σύμβολο κομψότητας «ντάμας», κυρίας με τέλειο ταγιέρ, η μικρή απαραίτητη σειρά που φοράει στο λαιμό της η παντοτινά γυναίκα γιατί, οι πέρλες, αναδεικνύονται καλύτερα όταν αγγίζουν τη θερμότητα του δέρματος. Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή για τις πέρλες που κυλούν στο λαιμό, αλλά καλύτερα ας μην την αναφέρουμε εδώ.

Ο Harry Styles λοιπόν, απολαμβάνοντας την πρωτιά του σαν σύμβολο μόδας και σαν ο βασιλιάς της ποπ, διασκεδάζει αφάνταστα παίζοντας με τα στιλ και τα ρούχα του -ακόμα και όταν τα πετάει και φωτογραφίζεται γυμνός, όπως έκανε για το artwork του τελευταίου του άλμπουμ Fine Line, στον φακό του Βρετανού φωτογράφου μόδας Tim Walker. Μάλλον άξιζε τον κόπο γιατί το ίντερνετ ακόμα δεν έχει σταματήσει “να πιάνει τις πέρλες του” για τις φωτογραφίες αυτές, ενώ το άλμπουμ έχει θεωρηθεί -και βραβευθεί – σαν ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της ποπ.

Harry Styles - Fine Line Out December 13

Ο Harry Styles, στις ντυμένες φωτογραφίες του άλμπουμ, πουλάει «το απόλυτο ροκ εν ρολ χρώμα» όπως πιστεύει, το Ροζ. Και το φοράει με ψηλοκάβαλο, ναυτικό λευκό παντελόνι με κουμπιά, πάρα-πάρα-πάρα πολύ φαρδύ γιατί, τώρα, αυτό είναι το Νέο: φαρδιά παντελόνια για τους άντρες. Και όποιον άλλο θέλει. Φαρδιά και με πιέτες. «Διανύω μία big pants χρονιά», δήλωσε.

Οι πέρλες όμως, άρχισαν να εμφανίζονται σιγά σιγά, σε βαθμό που ξεπέρασαν τον μικρό σταυρό που φορούσε στον λαιμό του. Στο βίντεο του single “Golden”, σε κάποιες σκηνές, φαίνεται ο Styles να φοράει και τα δύο του αυτά, αγαπημένα (;) αξεσουάρ.

Harry Styles - Golden (Official Video)

Η πρώτη όμως στιγμή που έκανε statement εμφάνιση με πέρλα, ήταν στο κόκκινο χαλί στο Met Gala του 2019, όπου εμφανίστηκε κρατώντας χαμηλόφωνο (σε σχέση με το τι συνέβαινε γύρω του, εννοείται), το camp του θέματος εκείνης της χρονιάς: Μαύρο διάφανο πουκάμισο, μαύρες δαντέλες και φραμπαλάδες στον λαιμό, φαρδύ μαύρο παντελόνι, μαύρα τακούνια κι ένα τέλειο, λευκό μαργαριτάρι σε σχήμα δάκρυ, στο δεξί του αυτί. Ένας φαντασμαγορικός πειρατής με την υπογραφή της Gucci, της οποίας εκείνη τη σεζόν ήταν το poster boy.

 

 

Ήταν η περίοδος που φορούσε πολλά φλοράλ σατέν κοστούμια με τέλεια εφαρμογή που θύμιζαν την ψυχεδελική εποχή των Beatles, τους δανδήδες του new wave και μία ανάμνηση από Prince εποχής Purple Rain (αλλά όχι τόσο Μινεσότα).

Από εκείνη τη φάση, τώρα πέρασε (με έναν προσεκτικά σχεδιασμένο τρόπο, σου δίνει την εντύπωση – κι αυτό το λέμε για καλό), σε μία πιο casual φάση γιατί, ξέρεις, και η πανδημία με την καραντίνα έκαναν το homewear το καινούργιο μαύρο. ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΛΕΣ.

Από το Λος Άντζελες μέχρι το Λονδίνο, σε ένα μπαράζ εμφανίσεων μέσα σε έναν και κάτι μήνα, ο Harry φόρεσε το ίδιο κολιέ από ivory λευκές πέρλες (εκτός από μία φορά που φαίνεται να είναι γαλάζιες):

Ο τραγουδιστής Harry Styles
©Getty Images/ Dia Dipasupil

* Στο σόου του Graham Norton στο Λονδίνο στις 5 Δεκεμβρίου.

* Στον χορό Jingle Bell Ball στο Λονδίνο στις 7 Δεκεμβρίου.

* Στο Late Late Show του James Corden στο Λονδίνο στις 10 Δεκεμβρίου (στην ίδια εκπομπή είχε χτυπήσει παλαιότερα, ζωντανά, το 60ό τατουάζ στο κορμί του, τις λέξεις Late Late -μα είναι δυνατόν τώρα;- μάλλον γιατί είναι κουμπάρος του παραγωγού).

* Σε ένα πάρτι στο Λος Άντζελες στις 11 Δεκεμβρίου.

* Στο σόου της Ellen DeGeneres Show στο Λος Άντζελες, που μεταδόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

* Επίσης στις 18 Δεκεμβρίου, άντε πάλι πίσω στο Λονδίνο, στο live που έδωσε στο Live Lounge του BBC Radio One.

* Σε απροσδιόριστη ημερομηνία σε μία φωτογράφηση που έκανε για τον Guardian. Στο Λονδίνο.

Ας το απολαύσουμε. Ο Harry Styles, ένα 26χρονο με χαμογελαστή, σκανταλιάρικη φάτσα, με ένα εφηβικό-σαν-αξύριστο goatee και αντίκρισμα εκατομμυρίων στις σόου-μπίζνες, είναι ο μικρός που έκανε την τάξη να γελάει και τώρα κάνει τον κόσμο να χτυπιέται «τι είναι αυτές οι πέρλες».

Ο κόσμος της μόδας τον σέβεται. Η εθνική boho chic Μάμα των Αμερικάνων, η Stevie Nicks των παλαιών αλλά πάντα ραδιοφωνικών Fleetowood Mac, είπε ότι «είναι ο γιος που ποτέ δεν είχε». (Πολλοί μουσικοκριτικοί έχουν συγκρίνει τον ήχο του Styles με τη χρυσή εποχή των Fleetwood Μac).

Ο Harry διπλώνει και ξεδιπλώνει τα φύλα και τα στερεοτυπικά ντυσίματα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και η Anna Wintour του βαράει προσοχές: ήταν ο πρώτος άντρας που εμφανίστηκε μόνος του σε εξώφυλλο της Vogue και τι-στο τεύχος Δεκεμβρίου! Με φουστάνι Gucci και σακάκι.

 

 

«Είναι συναρπαστικό», είπε «ότι μπορείς πια να φοράς ό,τι θέλεις. Οι γραμμές στα όρια πια έχουν ξεθωριάσει».

Το GQ τον ψήφισε τον Πιο Στιλάτο Άντρα της Χρονιάς 2020.

 

 

Είναι ένας αληθινός ροκ σταρ παγιδευμένος μέσα στο μυαλό ενός 12χρονου αγοριού. Ο οποίος, αν χρειαστεί, μπορεί να σου διαβάσει και ένα παραμύθι για να σε πάρει ο ύπνος (διαβάζει το παραμύθι Dream with Me, στην εφαρμογή για ριλάξ, Calm).

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice