Η Ναόμι Κάμπελ μας ξεναγεί στο εξοχικό της στην Κένυα

Βρίσκεται στον επίγειο παράδεισο που ονομάζεται Μαλίντι

Η Ναόμι Κάμπελ και το Architectural Digest μας υποδέχονται στο σπίτι του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

Εμείς οι κοινοί θνητοί Έλληνες, όταν θέλουμε να φορτίσουμε μπαταρίες, που λέει το κλισέ, ή να ηρεμήσουμε, πηγαίνουμε στο εξοχικό που αγόρασε ο μπαμπάς μας στον Ωρωπό ή στην Καλλικράτεια. Η Ναόμι Κάμπελ, η μία και μοναδική «μαύρη γαζέλα» της ιστορίας της μόδας, παίρνει ένα αεροπλανάκι και πηγαίνει στο Μαλίντι της Κένυας, όπου διαθέτει το δικό της καλυβάκι.

Λίγα λόγια για το Μαλίντι: Είναι αγαπημένος προορισμός για το τζετ σετ της Ιταλίας. Ονομάζεται και «Μικρή Ιταλία της Ανατολικής Αφρικής» και όλοι οι ντόπιοι μιλούν ιταλικά. Απέχει μία ώρα πτήσης από το Ναϊρόμπι. «Επίγειο παράδεισο» το ονομάζουν όσοι δεν έχουν έρθει προφανώς στην Ελλάδα ή δεν έχουν ταξιδέψει Καραϊβική. Δείτε τη θάλασσα του στο βίντεο και θα καταλάβετε. Φύκια και κοτρώνες, anyway...

Παρακολουθώντας το βίντεο του Architectural Digest, όπου η ίδια η Ναόμι μας ξεναγεί στο καταφύγιό της, θα περάσετε από πολλά συναισθηματικά στάδια. Θα ονειρευτείτε, θα ερωτευθείτε, θα φθονήσετε, θα αφεθείτε στη μαγεία, θα θυμηθείτε το πόνημα του Αλέν ντε Μποτόν «Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας». 

Το σπίτι της Ναόμι Κάμπελ στην Κένυα είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ένα έργο τέχνης. Τι σε κερδίζει; Το ευάερο και ευήλιο των χώρων, οι ξύλινες οροφές, τα ιδιαίτερα φωτιστικά, τα μεγάλα ανοίγματα που επιτρέπουν τη διαβίωση μέσα και έξω από το σπίτι, μια φιλοσοφία που κορυφώνεται με το υπαίθριο καθιστικό, τις υπαίθριες τραπεζαρίες και τις τέσσερις πισίνες, εντός και εκτός οικήματος.

Πρόκειται για ένα πληθωρικό σπίτι που αντικατοπτρίζει την πληθωρική προσωπικότητα της Ναόμι. Δυο βήματα από τον Ινδικό Ωκεανό, συνδυάζει τις κουλτούρες όλης της αφρικανικής ηπείρου, δείχνει πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον, δίνει έμφαση στα τοπικά υλικά και τους ντόπιους μάστορες. Αναλόγως του δωματίου, θα μπορούσες να το ονομάσεις «παλάτι» αλλά και «ναό».

Βρίσκεται στα χέρια της Ναόμι τα τελευταία 20 χρόνια και όπως λέει η ίδια «είναι ένα πολύ ηρεμιστικό μέρος. Δεν θέλεις να μιλάς στο τηλέφωνο ή δεν προσπαθείς να εντοπίσεις την τηλεόραση. Θέλεις απλώς να διαβάζεις και να είσαι μόνος σου. Είναι ωραίο να έχεις τη σιωπή και τους γρύλους». Και τέσσερις πισίνες, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Στα 50 της χρόνια, η Ναόμι Κάμπελ δεν δείχνει καμία διάθεση να αποσυρθεί οριστικά και να καλογερέψει στο Μαλίντι. Συνεχίζει να κάνει πασαρέλες, να είναι ενεργή επαγγελματικά, να βρίσκεται πάντα στη δημοσιότητα. Άραγε, όταν λείπει, το βάζει στην πλατφόρμα του Airbnb;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice