Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Lifestyle

Το Μπάκιγχαμ ζήτησε τις συνταγές του σεφ Λευτέρη Λαζάρου

Φαίνεται ότι τα πιάτα του Έλληνα σεφ ενθουσίασαν τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Λευτέρης Λαζάρου: Το παλάτι του Μπάκιγχαμ τού ζήτησε τις συνταγές από το μενού που γεύτηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Λιγότερο από ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, γεύτηκαν τα πιάτα του σεφ Λευτέρη Λαζάρου κατά το επίσημο γεύμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και, όπως φαίνεται έμειναν τόσο ευχαριστημένοι, που αποφάσισαν το παλάτι του Μπάκιγχαμ να ζητήσει τις συνταγές από τον Έλληνα σεφ

«Ζήτησαν όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους και αρεστούς γιατί χωρέσαμε όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσε σε ένα πιάτο. Ήταν τέσσερα πιάτα μαζί με το γλυκό. Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο. Βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα γιατί ο στόχος ενός μάγειρα ξέρετε όταν συνταγογραφεί είναι η ανάπτυξη το πρωτογενή τομέα. Αυτά πάνε χέρι με χέρι. Πάντα ο στόχος μου, η εμπνευσή μου ήταν τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα με εμπνέει εμένα», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου σε δηλώσεις του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και προσέθεσε αναφερόμενος στα πιάτα που απήλαυσαν οι προσκεκλημένοι: 

«Πρώτο πιάτο ήταν το χριστόψαρο με χειμωνιάτικες ρίζες. Η χώρα δεν είναι μόνο μπουτίκ χώρα, αλλά έχει και μπουτίκ προϊόντα. Επομένως, είναι πολύ εύκολο για έναν μάγειρα με παρθενογένεση να σκαρφιστεί πολύ ωραία πιάτα και να τα βάλει πάνω στο τραπέζι με μεγάλες αξιώσεις, που να σταθεί για μια ακόμη φορά στον παγκόσμιο χάρτη της γευσιγνωσίας και της ρεστοκριτικής Το κυρίως πιάτο χριστόψαρο μετά φύλλο λάχανο τυλιγμένο με κιμά γαρίδας, γαρίδα ελληνική. Γιατί έχουμε άλλες γεύσεις, άλλες μυρωδιές, το τραγανό της κρέας μπορεί να σε απογειώσει».

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο ίδιος εξήγησε τη λογική με την οποία επέλεξε τα πιάτα και τα υλικά που συνέθεταν τα πιάτα. «Έπρεπε να πατήσω πάνω σε διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που ήταν καλεσμένοι στη χώρα μας. Άρα έγιναν πολλές συζητήσεις με τις πρεσβείες για διατροφικές αλλεργίες,  για ιδιαιτερότητες των ανθρώπων. Έτσι έπρεπε όλα αυτά να συνδυαστούν, γιατί σε ένα επίσημο δείπνο που σου δίνει πολύ λίγο χρόνο η εθιμοτυπία, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεναγηθεί, έχουν πάει και σε άλλα μέρη ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, μέσα σε μια ώρα και ένα τέταρτο αυτοί οι άνθρωποι να έχουν απολαύσει αυτό το δείπνο».

Όπως εξήγησε η μόνη δυσκολία ήταν να λειτουργήσει η κουζίνα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και σε συνδυασμό με την εθιμοτυπία. Ο ίδιος, όπως είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα», αυτό που φοβόταν ήταν μην κολλήσει κορωνοϊό και δεν μπορέσει να ηγηθεί της ομάδας. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Όσο για το αν άκουσε κάποιο σχόλιο τη βραδιά του γεύματος από τους προσκεκλημένους, ο κ. Λαζάρου είπε ότι μόλις βγήκε στη σάλα εισέπραξε βλέμματα ευχαρίστησης. «Όλους τους συντελεστές της βραδιάς μάς κάλεσε η κυρία Πρόεδρος να χαιρετήσουμε και να μας χαιρετήσει ο κόσμος. Τα μάτια δεν λένε ψέματα. Ξέρω να καταλαβαίνω από το βλέμμα αν έχει ευχαριστηθεί ο άλλος που του προσέφερα. Οπότε τα λόγια περιττεύουν. Το βλέπεις από το βλέμμα και την ικανοποίηση στο βλέμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους υψηλά καλεσμένους ζήτησε το μενού (σ.σ.: εννοώντας τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα)», υποστήριξε ακόμη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice