Οι 10 καλύτερες εμφανίσεις στα Όσκαρ
Από αριστερά: Γκουίνεθ Πάλτρόου, Χάλι Μπέρι, Σελίν Ντιόν, Αντζελίνα Τζολί, Lady Gaga, Μέριλ Στριπ, Πενέλοπε Κρουθ
Lifestyle

Οι 10 καλύτερες εμφανίσεις στα Όσκαρ ever

Από το Ralph Lauren ροζ φόρεμα της Γκουίνεθ Πάλτροου το 1999 μέχρι το ξώπλατο Dior της Σαρλίζ Θερόν, 9 φορέματα κι ένα κοστούμι που άρεσαν και σχολιάστηκαν

Θυμόμαστε τις πιο εντυπωσιακές γυναικείες εμφανίσεις στην ιστορία των Όσκαρ. Ποιοι σχεδίασαν τα φορέματα, ποιες τα φόρεσαν.

Τα Όσκαρ είναι η απόλυτη τελετουργία για τους ιεράρχες της haute couture και οι ηθοποιοί οι πρωθιέρειές της. Οι εμφανίσεις τους παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις, οι σχεδιαστές που τις υπογράφουν λογικά φουσκώνουν από περηφάνια. Το όλο event είναι η καλύτερη διαφήμιση της τέχνης τους, οι δημιουργίες τους βρίσκονται στα καλύτερα χέρια ή μάλλον στα καλύτερα κορμιά.

Πάνω στο κόκκινο χαλί δεν θα δεις ρούχα μαζικής παραγωγής. Κακά τα ψέματα, κάποια ενδύματα είναι συνδεδεμένα με πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες και κάποια όχι. Πάνω στο κόκκινο χαλί θα δεις curtomized τουαλέτες ή vintage πολύτιμα κομμάτια καρυκευμένα με υπερπολύτιμα επώνυμα κοσμήματα, θα δεις λάμψη και φιλαρέσκεια, μπούστο φόρα παρτίδα και αόρατα εσώρουχα, τόλμη και σέξινες. Γενικώς, τα Όσκαρ είναι το καλύτερο αφροδισιακό.

Ανατρέχουμε στο παρελθόν και θυμόμαστε τις οσκαρικές εμφανίσεις που κέρδισαν το στοίχημα, τις εντυπώσεις και τα σχόλια με τα σχέδια και τις σημαντικές υπογραφές που τα συνόδευαν.

Αντζελίνα Τζολί
Αντζελίνα Τζολί / © Kevin Winter/Getty Images

Η Αντζελίνα Τζολί στα Όσκαρ του 2012 εμφανίστηκε με τουαλέτα με την υπογραφή Atelier Versace. Το φόρεμα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, σε αντίθεση με τις πόζες της Αντζελίνας, δηλαδή την εξής μία: πόδι έξω από το σκίσιμο. Η αλά Zoolander εμμονή της ηθοποιού να ποζάρει σε όλες τις φωτογραφίες με τον ίδιο τρόπο έγινε αντικείμενο σάτιρας και ανεκδότων μεταξύ των συναδέλφων, των δημοσιογράφων, του κόσμου όλου. Το twitter αφηνίασε!

10960032.jpg

Ό,τι λάμπει είναι χρυσός, έστω και με τη μεταφορική έννοια. Η θεάρα Μέριλ Στριπ το 2012 εντυπωσίασε με το πληθωρικό φόρεμα του οίκου Lanvin. Με θηλυκό προχωρημένο μπούστο, η χρυσή τουαλέτα αποδείχτηκε γουρλίδικη και ασορτί με το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε η Στριπ για τον ρόλο της ως Μάργκαρετ Θάτσερ.

Χάλι Μπέρι
Χάλι Μπέρι / © Vince Bucci/Getty Images

2002 και η Χάλι Μπέρι γίνεται η πρώτη αφροαμερικανή που κερδίζει Όσκαρ. Φορά τουαλέτα του Λιβανέζου σχεδιαστή Elie Saab. Την κομψότητα και μοναδικότητα του φορέματος επισκίασε ο συγκινητικός λόγος της ηθοποιού κατά την παραλαβή του βραβείου, το οποίο και αφιέρωσε σε «κάθε ανώνυμη, χωρίς πρόσωπο έγχρωμη γυναίκα που τώρα έχει μια ευκαιρία».

12352875.jpg

Ο κορίτσαρος που λέγεται Τζένιφερ Λόρενς κρατά με υπερηφάνεια το Όσκαρ για την ταινία «Οδηγός αισιοδοξίας», με συμπρωταγωνιστή της τον αγόραρο Μπράντλεϊ Κούπερ. Το έτος είναι το 2013 και το ρομαντικό ροζ φόρεμα είναι του οίκου Dior. Στα ντεσού της ιστορίας: Η Τζένιφερ δοκίμασε την τουαλέτα το πρωί της απονομής, για να διαπιστώσει με ανακούφιση πως είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για την περίσταση. Να σημειωθεί πως ο όγκος του υφάσματος, το άγχος της ηθοποιού, ίσως και το κακό μάτι την οδήγησαν σε ένα μεγαλοπρεπές πέσιμο, που το αντιμετώπισε όπως τα πάντα με χιούμορ. Τα κοσμήματα ήταν του οίκου Chopard.

Σελίν Ντιόν
Σελίν Ντιόν / © Evan Agostini/ImageDirect

Με τη συγκεκριμένη επιλογή στα Όσκαρ του 1999 η Σελίν Ντιόν είδε το όνομά της στις λίστες με τους πιο κακοντυμένους σταρ. Άδικο, πολύ άδικο. Ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι βρέθηκε ανάμεσα σε ντραπέ, σατέν, τούλια και θηλυκούς κορσέδες και έδειχνε παράταιρο. Το προχώ λευκό σμόκιν της ήταν μια δημιουργία του Τζον Γκαλιάνο για τον Dior και, όπως μπορεί να δει κανείς και στη φωτογραφία, είναι φορεμένο ανάποδα, το μπρος πίσω. Συμπληρωνόταν από ένα καπέλο Φεντόρα και γυαλιά ηλίου Ray-Ban διακοσμημένα με διαμάντια.

13732061.jpg
Λουπίτα Νιόνγκο / © EPA/PAUL BUCK

Νικήτρια στα Όσκαρ του 2014, η Κενυάτισσα Λουπίτα Νιόνγκο κρατά το αγαλματίδιο για την υποκριτική της δεινότητα στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος». Φορά έναν τύπου αρχαιοελληνικό χιτώνα από τον οίκο Prada σε χρώμα γαλάζιο του ουρανό. Στο instagram έδειξε ότι είχε και ασορτί μανικιούρ. «Το μπλε μου θυμίζει το Ναϊρόμπι» είπε σε συνεντεύξεις της.

Γκουίνεθ Πάλτρόου
Γκουίνεθ Πάλτρόου / © Evan Agostini/Getty Images

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φορέματα στην ιστορία των Όσκαρ και έχει και όνομα: The Pink Ralph Lauren dress. Η Γκουίνεθ Πάλτροου ήταν η πρώτη που τόλμησε το 1999 το ροζ σε μια χολιγουντιανή τελετή, και δικαιώθηκε απόλυτα. Το στιλ της παρομοιάστηκε με το απαράμιλλο στιλ της Γκρέις Κέλι, ενώ το ταφταδένιο ένδυμα αποδείχτηκε τυχερό, αφού η Γκουίνεθ πήρε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Ερωτευμένος Σέξπιρ».

15033618.jpg

Μετά τις τρέλες με τα μπριζολοφορέματα, η πιο συμβατική αλλά κομψότατη εμφάνιση της Lady Gaga ήρθε το 2015 και είχε την υπογραφή του Azzedine Alaïa. Ήταν η πρώτη φορά που ο Alaïa σχεδίαζε κάτι αποκλειστικά για τα Όσκαρ. Με συμβουλάτορά της τον ευφυή Μπράντον Μάξγουελ, η Gaga επισκέφτηκε πολλές φορές το ατελιέ του σχεδιαστή μέχρι να καταλήξουν από κοινού στην επιλογή αυτού του εντυπωσιακού λευκού φορέματος με την υφή δέρματος κροκοδείλου και τα συγκεκριμένα κόκκινα γάντια.

Πενέλοπε Κρουθ
Πενέλοπε Κρουθ / © Kevin Winter/Getty Images

Στράπλες, με δαντέλες και φτερά, σε μια υπέροχη ροζ απόχρωση, η τουαλέτα της Πενέλοπε Κρουζ στα Όσκαρ του 2007 βγήκε κατευθείαν από το Atelier Versace για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί. Ταίριαζε γάντι στο ισπανικό της ταμπεραμέντο. Στη Βρετανία ψηφίστηκε το 15ο καλύτερο φόρεμα της ιστορίας των Όσκαρ και έχει δικό του λήμμα στη Βικιπέδια.

20767826.jpg
Σαρλίζ Θερόν / © EPA/NINA PROMMER

Με καστανά μαλλιά και σιέλ φόρεμα Dior, η Σαρλίζ Θέρον μάγεψε στα Όσκαρ του 2019. Εκ πρώτης έδειχνε μια σεμνή εμφάνιση με μακρύ μανίκι και λαιμό ζιβάγκο, ωστόσο να σημειωθεί πως έλειπε όόόλη η πλάτη. Δυστυχώς δε βρήκαμε φωτογραφία, αλλά φανταστείτε το σαν το ξώπλατο μαύρο φόρεμα της χήρας Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice