Tιάρα Τόμας, Ζεντάγια και Αμάντα Σάιφριντ
Tιάρα Τόμας, Ζεντάγια και Αμάντα Σάιφριντ ©EPA ©Getty Images
Fashion

Όσκαρ 2021: Τι φόρεσαν οι διάσημοι στο κόκκινο χαλί

Ξενυχτήσαμε για να μην ξενυχτήσετε: Πολύ κόκκινο, έντονοι ώμοι και γοργόνες στα κόκκινα χαλιά

Όσκαρ 2021: Τα ρούχα που φόρεσαν οι διάσημοι στο κόκκινο χαλί για την 93η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.

Χθες βράδυ στο Λος Άντζελες η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 19 βαθμούς κάνοντας όλες τις al freso πρακτικές των Όσκαρ ευχάριστες. Τίποτα δεν είναι ίδιο: τα Όσκαρ παραδοσιακά πραγματοποιούνται τον Φεβρούαριο, οριακά Μάρτιο. Πραγματοποιούνται για να τιμήσουν τις ταινίες που παίχτηκαν ή θα παίξουν στους κινηματογράφους. Για να βραβεύσουν ανθρώπους, ταλέντα, ομάδες, κυρίως ομάδες, που δούλεψαν όλοι μαζί για ένα σκοπό: την ταινία. Τα προηγούμενα χρόνια, στο μακρύ χαλί έξω από το Dolby Theater παπαράτσι, κάμερες, δημοσιογράφοι καταγράφουν τα πάντα: τι φόρεσαν, τι περιμένουν, με ποιον μίλησαν. Εκεί, παίζονται πιο μεγάλα δράματα με αριστουργήματα υψηλής ραπτικής, όπως το Givenchy που επέλεξε η Κέιτ Μπλάνσετ το 2011 ή το Gucci της νικήτριας Σαρλίζ Θερόν το 2004 αλλά και με πολλές αστοχίες. Με θαύματα που φόρεσαν icons όπως η Λουπίτα Νιόγκο, η Τίλντα Σουίντον και Μπίλι Πόρτερ και με πιο δωρικές δημιουργίες όπως το κατακόκκινο Armani Prive της Βαϊόλα Ντέιβις το 2017, το Balenciaga της Νικόλ Κίντμαν το 2007, το Versace βελούδινο φόρεμα της Αντζελίνα Τζολί με το θεϊκό πόδι που αποκάλυπτε το σκίσιμο ή το Tom Ford που φόρεσε το 2012 η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Χθες βράδυ ήταν το πρώτο red carpet event που παρακολουθήσαμε από την αρχή της πανδημίας. Τα περυσινά όσκαρ ήταν το τελευταίο. Βυθιστήκαμε στο σκοτάδι και τώρα βγαίνουμε στο φως: η μόδα πρωτοστάτησε, η δημιουργικότητα γιορτάστηκε. Η παρουσιάστρια Ρετζίνα Κινγκ, με συγκίνηση και χωρίς χιουμοριστικούς μονολόγους μας καλωσόρισε στο Los Angeles Union Station, στον σιδηροδρομικό σταθμό που έχουν γυριστεί δεκάδες ταινίες. Πριν την πρώτη καλησπέρα της, είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε να περπατάει για 2-3 λεπτά, όσο διήρκησαν οι τίτλοι αρχής. Χρόνος αρκετός για να απολαύσει κάποιος το Louis Vuitton ρούχο της. Δεν είχαμε ευκαιρία να δούμε πολλά, η καραντίνα κρατά τους celebrities μακριά.

Carey Mulligan
Carey Mulligan ©EPA/ Chris Pizzello

Κέρι Μάλιγκαν
Η γυμνασμένη της φιγούρα με το Valentino cropped top και τη τεράστια φούστα μου φάνηκε κάπως αμήχανη, ίσως γιατί χανόταν μέσα στο σκηνικό. Ο Πιτσόλι είχε λόγο που το παρουσίασε με μοντέλο με πολύ μακριά μαλλιά και κοθόρνους: κάτι της έλειπε.

Amanda Seyfried
Amanda Seyfried ©Getty Images/ Chris Pizzello-Pool

Αμάντα Σάιφριντ
Ήρθε για να φτιάξει τη διάθεσή μας με το κόκκινο Armani Prive από μεταξωτό τούλι που ανοίγει προς τα κάτω χαρίζοντας το γοργονέ εφέ που κάθε υποψήφια γυρεύει. Το ντεκολτέ μιλά από μόνο του.

Margot Robbie
Margot Robbie ©Getty Images/ Chris Pizzello-Pool

Μάργκοτ Ρόμπι
Φρέσκια και με φανταστικά μαλλιά, η Μάργκοτ Ρόμπι διάλεξε Chanel από μεταλιζέ δαντέλα, το οποίο χρειάστηκε 205 ώρες για να δημιουργηθεί. Διαχρονικά σέξι, ίσως λίγο underdressed για τα Όσκαρ αλλά ακτινοβόλα.

Angela Bassett
Angela Bassett © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Άντζελα Μπάσετ
Φορώντας το κόκκινο της βραδιάς ήταν πιο όμορφη από ποτέ με τα υπερβολικά μεγάλα μανίκια, το αβυσσαλέο σκίσιμο και την ουρά. Alberta Ferretti for the win.

Laura Dern
Laura Dern © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Λόρα Ντέρν
Ίσως την αδίκησε το γεγονός ότι δίπλα στην Ρίς Γουίδερσπουν, με την οποία εμφανίστηκαν μαζί, έμοιζε με γίγαντα αλλά το Oscar de la Renta δεν τη βοηθούσε. Το πούπουλο έμοιαζε φτηνό, του ρούχο με στολή και όχι με couture.

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Ρις Γουίδερσπουν
Ελλείψει Μέριλ Στριπ, η Ρις είναι η αναπληρωματική Μις Όσκαρ: με την άνεση των ετών που το παρακολουθεί, επέλεξε ένα ασφαλές Dior με ωραίο δέσιμο στο ντεκολτέ και πλισέ φούστα. Το ζωνάκι έκανε το σύνολο λίγο πιο κουλ.

Zendaya
Zendaya © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Ζεντάγια
Εδώ η επιλογή Valentino είναι ιδανική: το χρώμα ταιριάζει στο δέρμα και τα μαλλιά, το ρούχο ρέει αρμονικά πάνω στο σώμα της. Τα κοσμήματα Bulgari απογείωσαν το look, το οποίο συνολικά δείχνει τον δρόμο για το νέο.

Regina King
Regina King © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Ρετζίνα Κινγκ
Το αρ ντέκο Louis Vuitton ρούχο σε χρώμα σιέλ με τους υπέροχους ώμους την κατατάσσει στις φανταστικές της βραδιάς.

H.E.R.
H.E.R. © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Η.Ε.R.
Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια επέλεξε ένα jumpsuit από μωβ δαντέλα με κουκούλα του Peter Dundas εμπνευσμένο από την εμφάνιση του Prince στην απονομή των βραβείων Όσκαρ του 1985.

Halle Berry
Halle Berry © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Χάλι Μπέρι
Τι τη νοιάζει αν μας αρέσει ή όχι; Το έχει χτίσει το κατάστημα, το έχει ιδρώσει το χαλί. Εμφανίστηκε, το χάρηκε πολύ, προσωπικά δεν μου άρεσε, αλλά δεν έχει σημασία. Τα social την αποθέωσαν, ειδικά για το νέο της κούρεμα. Μπέρι είναι αυτή και είναι υπεράνω κριτικής. Οι Dolce Gabbana που το σχεδίασαν όμως, δεν είναι.

Vanessa Kirby
Vanessa Kirby © Getty Images/ Chris Pizzello-Pool

Βανέσα Κίρμπι
Gucci που αγαπάμε αλλά σ΄ ένα σχέδιο και σ΄ένα χρώμα που τα έχουμε δει ξανά και ξανά.

Glenn Close
Glenn Close ©EPA/ Chris Pizzello

Γκλεν Γκλόουζ
Πόσο σικ εμφάνιση με Armani Privé κεντημένη τουνίκ στους αγαπημένους τόνους του Armani.

Ariana DeBose
Ariana DeBose © EPA/ Chris Pizzello

Αριάνα Ντεμπόζ
Atelier Versace με κοψίματα για την πρωταγωνίστρια του Prom. Εγκρίνω.

Tiara Thomas
Tiara Thomas ©EPA/ Chris Pizzello

Tιάρα Τόμας
Δεν γνώριζα ούτε την όμορφη Τιάρα ούτε το σχεδιαστικό δίδυμο Jovana Louis. Χάρη σε αυτήν την εμφάνιση, θα ψάξω παραπάνω. Jumpsuιt με απίθανο ντεκολτέ και μπλέιζερ με φίνα πούπουλα στα μανίκια.

Maria Bakalova
Maria Bakalova © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Μαρία Μπακάλοβα
Η βουλγάρα πρωταγωνίστρια του σίκουελ της ταινίας Μπόρατ επέλεξε βαρετή πριγκιπική τουαλέτα Louis Vuitton και διαμαντικά Moussaief, έναν από τους ιστορικότερους οίκους του Λονδίνου.

Viola Davis
Viola Davis ©EPA/ Chris Pizzello

Βαϊόλα Ντέιβις
Ενώ κάθε της εμφάνιση μου αρέσει, για την εφετινή δεν είμαι σίγουρος. Επέλεξε λευκή δημιουργία Alexander McQueen και άφησε τα μαλλιά της φυσικά, χωρίς τρέσες και περούκες.

Olivia Colman
Olivia Colman © Getty Images/ Alberto Pezzali-Pool

Ολίβια Κόλμαν
Κόκκινο Dior με καταπληκτικά παπούτσια για την Queen, που παρακολούθησε τα Όσκαρ στο Λονδίνο.

Celeste Waite
Celeste Waite © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Σελέστ Γουίτ
Κούκλα και φωνάρα, τόσο στην παρουσίαση του τραγουδιού για το οποίο ήταν υποψήφια όσο και στο κόκκινο χαλί, απέδειξε ότι το στυλ είναι μια χάρη έμφυτη. Ειδικά στο κόκκινο χαλί με το cluth καρδιά και τα κροσάκια στο ντεκολτέ, ήταν ένα ποίημα.

Andra Day
Andra Day © Getty Images/ Matt Petit/A.M.P.A.S.

Άντρα Ντέι
Χρυσή παρουσία από την πολυσυζητημένη πρωταγωνίστρια της ζωής της Μπίλι Χόλιντέι. Η δημιουργία ήταν Vera Wang και έμοιαζε πρόχειρη, χωρίς προσοχή στο φινίρισμα. Δύσκολο πράγμα το μεταλλικό πλέγμα: το αφήνεις στον μάστερ του είδος, στον οίκο Versace. Τίποτα από τα παραπάνω δεν στέρησε από την ομορφιά της.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice