Elliot Page
© Getty Images/ Emma McIntyre
Lifestyle

Elliot Page: Ήταν σημαντικό για μένα να αποκαλυφθώ ως διεμφυλικός

Μήνες μετά την αποκάλυψη, ο γνωστός ηθοποιός νιώθει πιο ελεύθερος από ποτέ

Ο ηθοποιός Elliot Page που αποκαλύφθηκε ως τρανς άτομο πριν λίγους μήνες, μιλάει στην Όπρα Γουίνφρεϊ για την ελευθερία που νιώθει και τα LGBTQ+ δικαιώματα.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Έλεν Πέιτζ αποκαλύφθηκε ως τρανς άτομο με το όνομα Έλιοτ Πέιτζ και τα τάμπλοιντς πήραν φωτιά. Τέσσερις μήνες μετά μιλάει στο Vanity Fair και την Όπρα Γουίνφρεϊ και αποκαλύπτει πόσο πιο ελεύθερος νιώθει.

«Το εξέφραζα αυτό στους ανθρώπους της ζωής μου πολύ πριν δημοσιεύσω αυτό το γράμμα... Ήθελα μια στιγμή φυσικά να νιώσω άνετα με τον εαυτό μου και να είμαι σε θέση να φτάσω σε αυτό το σημείο. Και για μένα, νομίζω είναι αυτή η εποχή που βρισκόμαστε και ειδικά με όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που συμβαίνουν στα τρανς άτομα, ειδικά τους τρανς νέους, ένιωσα την επιτακτική ανάγκη να το κάνω. Ένιωθω ότι είναι πολύ σημαντικό και εγωιστικό εκ μέρους μου να το κρατάω κρυφό για την δική μου ευδαιμονία», είπε στην Όπρα και συνέχισε «Εξάλλου, με αυτή την πλατφόρμα, έχω ένα προνόμιο και γνωρίζοντας όλο τον πόνο και τις δυσκολίες και τις αγωνίες που βίωσα στη ζωή μου -πόσο μάλλον όσα βιώνουν οι άλλοι άνθρωποι- ένιωσα ότι ήταν ζωτικής σημασίας να το μοιραστώ».

 

 

Η πλήρης συνέντευξη του Έλιοτ Πέιτζ με την Όπρα θα προβληθεί στο Apple TV+. Στο απόσπασμα που προβλήθηκε ο ηθοποιός μιλάει επίσης για το πώς η αποκάλυψη τον έκανε να νιώθει πιο άνετα με τον εαυτό του.

 

 

«Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι μπορώ πραγματικά να υπάρχω. Για πρώτη φορά, δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό, μπορώ να κάτσω με τον εαυτό μου, να είμαι μόνος μου, να είμαι παραγωγικός, να είμαι δημιουργικός. Είναι υπεραπλούστευση να το λέω έτσι, αλλά νιώθω άνετα. Νιώθω ότι υπάρχω, όχι μέρα με τη μέρα αλλά στιγμή με στιγμή».

Η αποκάλυψη

Έχοντας αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα από την τηλεοπτική σειρά φαντασίας του Netflix «The Umbrella Academy», αποκάλυψε πως ανήκει στην τρανς κοινότητα, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και όλων εκείνων που διακινούν το μίσος.

«Σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο. Η αλήθεια είναι πως παρότι νιώθω μεγάλη χαρά τώρα και γνωρίζοντας πόσο προνομιούχος είμαι, φοβάμαι. Φοβάμαι την άγνοια, το μίσος, τα ''αστεία'' και τη βία» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το 2014 ο Έλιοτ είχε μιλήσει ανοικτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, δηλώνοντας ομοφυλόφιλος το 2014. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την αγαπημένη του, χορεύτρια και χορογράφο, Έμα Πόρτερ με την οποία χώρισαν τον Ιανουάριο του 2021

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice