Photo by Bench Accounting on Unsplash
Photo by Bench Accounting on Unsplash
Lifestyle

15 πράγματα που μάθαμε στη διάρκεια του lockdown

Δεν έφερε μόνο τα άσχημα η πανδημία στη ζωή μας, είχε και τα καλά της που μπορούμε να συνεχίσουμε

15 δραστηριότητες που μάθαμε να κάνουμε στη διάρκεια του lockdown και αξίζει να τις συνεχίσουμε.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης, τουλάχιστον μέχρι τις 11, πήραμε όλοι την ανάσα που χρειαζόμασταν και με αισιοδοξία μπορούμε να δούμε λίγο φως στο τούνελ, και να αισθανθούμε ότι αυτό το ιδιόμορφο διάστημα εγκλεισμού αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται παρελθόν. Τα πολλαπλά lockdown μας ανάγκασαν να περνάμε άπειρο χρόνο στα σπίτια μας κι αυτό δημιούργησε νέες ανάγκες και συνήθειες. Δοκιμάσαμε πράγματα στον ελεύθερο χρόνο που μας δόθηκε που σε άλλη περίπτωση δεν θα μας περνούσαν καν από το μυαλό. Να μερικά από αυτά που μάθαμε ή γνωρίσαμε ή συνηθίσαμε και αξίζει να διατηρήσουμε πριν επιστρέψουμε στην παλιά μας ρουτίνα. 

1. Η μαγειρική έγινε χόμπι πολλών που την απεχθάνονταν, και αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την τύχη σου μετά από τόσα επεισόδια MasterChef, νομίζω ήρθε η ώρα να φτιάξεις το πρώτο σου homemade sushi.

2. Αξίζει ακόμα να κρατήσεις και να δοκιμάσεις και τις πάμπολλες συνταγές που έγιναν viral στο tiktok, όπως το "feta pasta".

3. Πολλοί από εμάς ανακαλύψαμε μια καλλιτεχνική φλέβα μέσα μας που με τις υποχρεώσεις δεν μπορούσαμε να δούμε, γι' αυτό όσο προλαβαίνεις συνέχισε την ζωγραφική, τις κατασκευές από πηλό ή με κοχύλια τώρα που έρχεται και το καλοκαιράκι.

4. Το πλέξιμο, μια ασχολία που είχαμε συνυφασμένη με τις γιαγιάδες μας, έγινε μόδα μόδα στην καραντίνα κι αν έμαθες τα βασικά  τώρα θα δεις τη χάρη του και πόσα αξεσουάρ μπορείς να φτιάξεις, όπως αυτές τις τσάντες-δίχτυ, που είναι must have για το καλοκαίρι. Βρες τις οδηγίες στο Instagram της @ashinyday.

5. Το declutter, δηλαδή το ξεκαθάρισμα αχρήστων αντικειμένων και ρούχων, που έγινε η λέξη κλειδί της καραντίνας, τώρα που αλλάζει και η σεζόν, μπορεί να συνεχίσει να μας απασχολεί. Εκτός από το να ξεφορτωθείς ότι υλικό δεν χρειάζεσαι, μπορείς να ξεκαθαρίσεις και το κινητό σου από όλα τα αρχηστα αρχεία που έχουν συσσωρευτεί στην μνήμη του και σου τρώνε άσκοπο χώρο.

6. Εκτός του Netflix, που είμαι σίγουρη πως σχεδόν όλοι έχουμε δει τις περισσότερες σειρές και ταινίες που επί σειρά ετών είχαμε στη λίστα μας, τώρα μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο cinobo, ένα ελληνικό site με καταπληκτικές βραβευμένες ταινίες.

7. Μιας και μιλήσαμε για λίστες, η μουσική ήταν βασικός μας σύμμαχος σε αυτή την περιπέτεια και αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, τρέξε όσο προλαβαίνεις να φτιάξεις τα playlist σου στο spotify, γιατί παρόλο που είναι μια πολύωρη διαδικασία, μελλοντικά θα σου λύσει τα χέρια.

8. Αφού σε περιόδους εργασίας αλλά και διακοπών, δεν βρίσκουμε πολύ χρόνο για τον καλοπισμό μας, ένα αναζωογονητικό μπάνιο, μάσκες ομορφιάς και γενικότερα self care είναι αναγκαία για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.

9. Μαζί με τον καλοπισμό, ειδικότερα όταν τα κομμωτήρια ήταν κλειστά, ελπίζω να έμαθες να κόβεις μόνη σου τις αφέλειες (που είναι και ultimate hair trend για φέτος) και να κάνεις μανικιούρ στο σπίτι.

10. Αφού όπως είπαμε έγινες κουκλάκι, ήρθε η ώρα να βγάλεις και καμιά φωτογραφία στο σπίτι σου, πριν ξεκινήσεις να ποζάρεις στις παραλίες. Indoors photoshooting it is λοιπόν.

11. Πριν φωτογραφηθεις στις παραλίες όμως δοκίμασε να κάνεις λίγο Pamela (youtube training guru), ή γενικότερα να γυμναστείς online, γιατί αργεί ακόμα το άνοιγμα των γυμναστήριων και των σχολών χορού ή άθλησης.

12. Μιλώντας για παραλίες, η καραντίνα ήταν η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις το διάβασμα που συχνά παραμελούμε οι περισσότεροι, και να το συνεχίσεις στην ξαπλώστρα.

13. Η κηπουρική ήταν άλλο ένα παρεξηγημένο χόμπι που άνθισε στην καραντίνα και καλό είναι να το συνεχίσεις γιατί η ευεξία και συντροφιά που σου προσφέρουν τα φυτά είναι μοναδική, καθώς ομορφαίνουν το χώρο όπως αναφέρουν οι σκανδιναβικές τάσεις του wellness.

14. Τα online παιχνίδια, καθώς και τα επιτραπέζια με παρέες τα βράδια σε σπίτια, έγιναν πρωταρχικός τρόπος διασκέδασης στη διάρκεια του lockdown. Είναι ωραία ξεκούραση όπως και τα παλζ για να τα συνεχίσεις αφού απασχολούν δημιουργικά το μυαλό.

15. Οι βραδιές με φίλους σε σπίτια και μετά τη λήξη του lockdown θα είναι πάντα ένας πολύ αγαπημένος τρόπος διασκέδασης, αλλά εσύ μπορείς να το πας ένα βήμα πάρα πέρα. Βάλε τζαζ ή lounge μουσική και φτιάξε ένα πλατό από τυριά και αλλαντικά, ή ότι αλλά καλούδια θες, που να ταιριάζουν με το κρασί της επιλογής σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice