Κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ έκαναν φτερά στις Κάννες
Jodie Turner Smith © Lionel Hahn/Getty Images
Lifestyle

Κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ έκαναν φτερά στις Κάννες

Κλάπηκαν από το δωμάτιο της ηθοποιού Jodie Turner-Smith

Η Jodie Turner-Smith, η οποία εμφανίστηκε στις Κάννες με κοσμήματα της Gucci High Jewelry, έγινε στόχος ληστών.

Την κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας κατήγγειλε στη γαλλική αστυνομία η Βρετανίδα ηθοποιός Jodie Turner-Smith, της οποίας η πρώτη παρουσία στις Κάννες της βγήκε ξινή. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, έτρωγε το πρωινό της στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου Marriott, όταν κλέφτες εισέβαλαν στο δωμάτιό της και άρπαξαν χρυσαφικά αξίας περίπου 10.000 ευρώ, ανάμεσα στα οποία και η αναντικατάστατη βέρα της μητέρας της.

Η Turner-Smith, η οποία βρίσκεται στις Κάννες με την ενός χρονών κόρη της, μεταφέρθηκε σε άλλο ξενοδοχείο, ενώ πρώτα έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης για δυόμισι ώρες.

Η αστυνομία υποθέτει πως η ηθοποιός έγινε στόχος όταν εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας After Yang φορώντας πολύτιμα διαμαντένια κοσμήματα της Gucci High Jewelry. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα κομμάτια επιστράφηκαν αμέσως με τα το event στον οίκο, κάτι που δεν γνώριζαν οι ληστές, οι οποίοι ωστόσο δεν έφυγαν άπραγοι. Να σημειωθεί ωστόσο πως στην πόρτα του δωματίου δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

24425488.jpg
© EPA/CAROLINE BLUMBERG

Η δεύτερη συλλογή Gucci High Jewelry, που ήταν ο πρωταρχικός στόχος των εισβολέων, αποτελείται από 130 κομμάτια στο σύνολό της. Σχεδιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Alessandro Michele, ονομάστηκε Hortus Deliciarum («Κήποι των απολαύσεων»), όνομα που παραπέμπει στο τρίπτυχο ζωγραφικό έργο του Ιερώνυμου Μπος «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jodie Turner-Smith (@jodiesmith)

Η Turner-Smith πρωταγωνιστούσε στη διαφημιστική καμπάνια που βγήκε στον αέρα στα μέσα Ιουνίου. Η συλλογή συνδυάζει την τέχνη του χειροποίητου των Ιταλών με τη ρομαντική και ποιητική αφήγηση του οίκου Gucci. Κάθε πολύτιμος λίθος έχει επιλεγεί προσεκτικά για την ποιότητα και τη μοναδικότητά του.

Музыка из рекламы Gucci - High Jewelry (Jodie Turner-Smith) (2021)

Δεν είναι η πρώτη φορά που στις Κάννες, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σημειώνονται κλοπές πολύτιμων αντικειμένων. Τι να κάνουμε που ακριβά γούστα και Κυανή Ακτή πάνε ταμάμ! Το 2013 κλάπηκαν κοσμήματα της Chopard αξίας 3 εκατομμύριων ευρώ που επρόκειτο να φορεθούν από celebrities. Ωραίο σενάριο για ταινία, θα έλεγα, αλλά είναι σαν να σας λέω πως ανακαλύφθηκε ο τροχός.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice