Γιασεμί
© Unsplash/ Avin Cp
Lifestyle

Τι κάνει η Chanel τόσα χωράφια καλλιέργειας γιασεμιού στη Grasse;

Ο διάσημος οίκος μόδας αγόρασε άλλα 100.000 τ.μ. γης στην περιοχή

Chanel: Ο πολυτελής οίκος μόδας αγόρασε άλλα 100.000 τ.μ. γης στην Grasse της Γαλλίας, στο μέρος που καλλιεργείται το γιασεμί για το άρωμα Chanel No5.

Λίγους μήνες πριν βρέθηκα στη Γαλλική Ριβιέρα και ανάμεσα στα μέρη που επισκέφθηκα ήταν και η Grasse. Είχα διαβάσει για εκείνη χρόνια πριν στο βιβλίο «Το Άρωμα» (Patrick Süskind), η φημισμένη «πρωτεύουσα των αρωμάτων», με αρωματοποιία που χρονολογούνται πίσω στον 17ο αιώνα. Η περιοχή σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, καθώς ήδη από τα πρώτα λεπτά η μυρωδιά των λουλουδιών σε τυλίγει, σε ζαλίζει, σε μεθάει. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έχει αναθέσει o πολυτελής οίκος μόδας Chanel την καλλιέργεια του γιασεμιού που χρησιμοποιεί στο θρυλικό του άρωμα Chanel No5

Γιασεμί

Πρόσφατα, μάλιστα, η Chanel αγόρασε 100.000 τ.μ. γης, πλέον των 200.000 τ.μ. που ήδη εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με μια οικογένεια ντόπιων. Κάθε χρόνο, στα τέλη Αυγούστου, δεκάδες εργάτες συλλέγουν με τα χέρια το γιασεμί που αποτελεί βασικό συστατικό του αρώματος που σχεδίασε η Coco Chanel. Ο οίκος συνεργάζεται με την οικογένεια Mul από τα τέλη του 1980 προκειμένου να εξασφαλίσει την παραγωγή πέντε λουλουδιών στην περιοχή.

Jasmine harvest for Chanel No. 5’s centenary anniversary

Ο Fabrice Bianchi, υπεύθυνος για την παραγωγή της οικογένειας Mul, έχει δηλώσει ότι η πανδημία του COVID-19 δεν επηρέασε ιδιαίτερα την παραγωγή αφού οι συλλέκτες εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, μιας και ο ιός μπορεί να προκαλέσει απώλεια όσφρησης και γεύσης στους νοσούντες, εμφανίστηκε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που αφορούσε τους αρωματοποιούς, γνωστούς ως «μύτες» στην επιχείρηση. «Σίγουρα ήταν μια περίεργη χρονιά, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο για όλους όπως και για εμένα, έστω κι αν είμαι "μύτη": προσπαθούμε να μην κολλήσουμε», δήλωσε στο Reuters ο Olivier Polge, επικεφαλής αρωματοποιός της Chanel.

The Self-Portrait of a Perfume – Inside CHANEL

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice