Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, η πριγκίπισσα Σαρλίν και τα παιδιά τους στην ετήσια εκδήλωση εορτασμού του Αγ. Ιωάννη, στο Μονακό (23 Ιουνίου, 2020)
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, η πριγκίπισσα Σαρλίν και τα παιδιά τους στην ετήσια εκδήλωση εορτασμού του Αγ. Ιωάννη, στο Μονακό (23 Ιουνίου, 2020) ©Getty Images/ PLS Pool
Celebrities

Τι συμβαίνει με την πριγκίπισα Σαρλίν του Μονακό;

Προβλήματα στον παράδεισο των Μονεγάσκων. 6 μήνες έχουν περάσει από την αναχώρηση της Σαρλίν στην Ν.Αφρική και το πριγκιπάτο ακόμα την περιμένει. Την περιμένει;

Ίντρικες και μυστήριο καλύπτει η αναχώρηση της πριγκίπισας Σαρλίν του Μονακό στη Νότιο Αφρική, ενώ ο πρίγκηπας Αλβέρτος και τα δίδυμα παιδιά τους την αναμένουν.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, σύζυγος του πρίγκιπα και «ηγεμόνα» του πριγκιπάτου Αλβέρτου, ζει τους τελευταίους έξι μήνες στη Νότιο Αφρική, εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε, και η απουσία της δεν περνά απαρατήρητη. Το καλοκαίρι πέρασε, ήρθε το φθινόπωρο, ο Οκτώβριος πλησιάζει στο τέλος του, αλλά η Σαρλίν δεν λέει να γυρίσει… και αναζωπυρώνονται οι φήμες που την ήθελαν δυστυχισμένη μέσα στο γάμο της και οι εικασίες για επικείμενο χωρισμό του πριγκιπικού ζεύγους. 

Τι συμβαίνει με την πριγκίπισσα Σαρλίν;

Ήταν τον περασμένο Μάιο που η Σαρλίν μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Αφρική και σκοπό να στηρίξει μια καμπάνια για την προστασία της άγριας πανίδας της αφρικανικής ηπείρου και συγκεκριμένα μια καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της λαθροθηρίας των ρινόκερων. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το σούσουρο στο ειδυλλιακό πριγκιπάτο του Μονακό, γιατί εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που την «είδαν» οι Μονεγάσκοι υπήκοοί της…

Η πριγκίπισσα Σαρλίν προσκεκλημένη του σχεδιαστή Ralph Lauren σε ιδιωτική παρουσίαση της Φθινοπωρινής κολεξιόν 2013 στο Les Beaux-Arts de Paris (Παρίσι, 8 Οκτωβρίου 2013)

Στα μέσα Ιουλίου, μιλώντας η ίδια στο νοτιοαφρικάνικο μέσο Channel24, θα εξηγήσει με λεπτομέρειες την κατάσταση: τα προβλήματα υγείας και τις επιπλοκές που αντιμετώπισε, οι οποίες εξακολουθούν να την κρατούν μακριά από την οικογένειά της, όπως είπε. Στις αρχές Μαΐου και ενώ βρισκόταν ακόμη στην Ευρώπη, υποβλήθηκε σε μικροεπεμβάσεις στη στοματική και ρινική κοιλότητα που ήταν απαραίτητες για επόμενες εργασίες προσθήκης οδοντικών εμφυτευμάτων. Φτάνοντας στην Αφρική στα μέσα Μαΐου, προέκυψε σοβαρή μετεγχειρητική μόλυνση με αφόρητους πόνους ακόμη και στα αυτιά της που την ταλαιπώρησαν μέχρι τον Ιούνιο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν - επιπλέον - πως δεν μπορούσε να «εξισορροπήσει» την πίεση στο εσωτερικό των αυτιών, κάτι που καθιστούσε απαγορευτικά τα αεροπορικά ταξίδια.  

Θα ακολουθήσουν κι άλλες διορθωτικές επεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι προηγούμενες βλάβες, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, ενώ νέες επιπλοκές θα την οδηγήσουν στο νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο. Αυτό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του παλατιού, μιλώντας στις αρχές Οκτώβρη στο περιοδικό People. Η Σαρλίν υποβλήθηκε, είπε, σε κρίσιμη και πολύωρη επέμβαση, η οποία απαιτούσε ολική αναισθησία, αλλά αυτή θα είναι η τελευταία μιας σειράς μικροεπεμβάσεων που είχαν προηγηθεί και θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στο Μονακό. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, επίσης στις αρχές του μήνα, ο Αλβέρτος ακούγεται αρκετά ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει η Σαρλίν στην Ευρώπη και εξηγεί κι εκείνος με τη σειρά του τους λόγους που την κρατούν μακριά από το Μονακό. «Είναι καλύτερα τώρα», θα πει, «ήταν μια δύσκολη περίοδος για εκείνη και αρκετά περίπλοκη, καθώς χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα».

Η πριγκίπισσα Σαρλίν με την Αν Χάθαγουεϊ στο «Princess Grace Awards Gala» στη Νέα Υόρκη (1η Νοεβρίου, 2011)

«Μου λείπουν πολύ ο σύζυγος, τα παιδιά και τα σκυλάκια μου», έλεγε το καλοκαίρι η Σαρλίν και λυπόταν που θα έχανε την 10η επέτειο του γάμου της - την 1η Ιουλίου - αλλά «η καθημερινή μου επικοινωνία με τον Αλβέρτο και τα παιδιά με γεμίζει αισιοδοξία. Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά κοντά τους».

Ο Αλβέρτος ταξιδεύει τον Αύγουστο στη Νότιο Αφρική μαζί με τα δυο παιδιά τους, τα 6 ετών δίδυμα, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ιάκωβο. Οι φωτογραφίες που αναρτά η Σαρλίν στον προσωπικό της λογαριασμό στο ίνσταγκραμ από τρυφερές οικογενειακές στιγμές στο θέρετρο σαφάρι της περιοχής Kwa-Zulu Natal… ίσως καθησυχάσουν το «λαό». Χαμόγελα, αγκαλιές και τρυφερά σχόλια, όπως αυτό για το «κούρεμα» της μικρής Γκαμπριέλα… «Η Γκαμπριέλα αποφάσισε να ανανεώσει το χτένισμά της» έγραφε η Σαρλίν, «συγγνώμη αγαπημένη μου Μπέλα, έκανα ότι μπορούσα για να το διορθώσω».

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, η πριγκίπισσα Σαρλίν και τα παιδιά τους στην ετήσια εκδήλωση εορτασμού του Αγ. Ιωάννη, στο Μονακό (23 Ιουνίου, 2020)

Αλλά μάταια. Τίποτε από τα παραπάνω δεν φαίνεται ικανό να δώσει τέλος στους ψίθυρους και τα δυσοίωνα σενάρια χωρισμού, αφού τα σκανδαλώδη παραστρατήματα του πρίγκιπα Αλβέρτου βαραίνουν στη ζυγαριά, υπονομεύοντας το κοινό τους μέλλον. Στις αρχές του Οκτώβρη δημοσίευμα στο Town&Country «υποθέτει» πως η απουσία της Σαρλίν κρύβει περισσότερα από μια σειρά επώδυνων χειρουργικών επεμβάσεων. Τον Ιούλιο, και ενώ η Σαρλίν βρισκόταν ήδη στη Νότιο Αφρική, ο Αλβέρτος συνοδεύεται στον ετήσιο φιλανθρωπικό χορό του Ερυθρού Σταυρού από τη 49χρονη, πρώην ερωμένη του, Nicole Coste, μαζί με τον 18χρονο - σήμερα - εκτός γάμου γιο τους, Αλεξάντερ Κοστ Γκριμάλντι, αποκαλύπτει το περιοδικό.   

Το 2005, μερικές εβδομάδες αφότου ο πρίγκιπας Αλβέρτος διαδέχθηκε στο θρόνο του πριγκιπάτου τον πατέρα του Ρενιέ, ένα πρωτοσέλιδο στο Paris Match παγώνει τα χαμόγελα των γάλλων. Το περιοδικό-βίβλος της πριγκιπικής ίντριγκας θα αποκαλύψει, σε ένα 10σελιδο «παράρτημα», πως ο πρίγκιπας έχει ένα «μυστικό» παιδί από τον έρωτά του με μια αεροσυνοδό από το Τόγκο της δυτικής Αφρικής, τη Nicole Coste. Η σχέση τους ξεκίνησε το 1997. Γνωρίστηκαν σε πτήση της Air France από τη Νίκαια στο Παρίσι. Ο Αλβέρτος της είχε ζητήσει το τηλέφωνό της που εκείνη του έδωσε σε ένα κομμάτι χαρτί. Και να ήταν μόνο ο Αλεξάντερ, το «μυστικό» παιδί του πρίγκιπα… Ο Αλβέρτος έχει ήδη αναγνωρίσει την 29χρονη Γκρέις Τζασμίν που απέκτησε με την αμερικανίδα μεσίτρια Ταμάρα Ροτόλο, ενώ υπάρχει και ένα 15χρονο κορίτσι που προέκυψε από τη σχέση του με μια 34χρονη βραζιλιάνα.

Karl Lagerfeld, πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, Σαρλότ Κασιράγκι, πρίγκιπας Αλβέρτος, πριγκίπισσα Σαρλίν και Πιέρ Κασιράγκι στο «Χορό των Ρόδων» του Ιδρύματος «Πριγκίπισσα Γκρέις», στο Μόντε Κάρλο (23 Μαρτίου, 2013)

Ο Αλβέρτος θα «αναγνωρίσει» το 2005 το αγόρι ως μέλος της οικογένειας - και της περιουσίας του. Όχι όμως και το δικαίωμα του νεαρού στη σειρά διαδοχής, αφού, το 2002, ο Ρενιέ φροντίζει, σε μια προφητική αναλαμπή που αποτυπώθηκε στο Σύνταγμα του πριγκιπάτου, να αποκλείσει τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου - η αδερφή του Αλβέρτου, Στεφανί του Μονακό, έχει κι εκείνη το δικό της αξιομνημόνευτο μερίδιο ερωτικών σκανδάλων, αμφιλεγόμενων σχέσεων και γάμων, στα οποία συγκαταλέγονται, δυο σωματοφύλακες, ένας εκπαιδευτής ελεφάντων, ένας ακροβάτης πορτογαλικού τσίρκου και… τρία παιδιά.  

Άραγε υπήρχε στα λόγια της Σαρλίν που περιέγραφε τον Αύγουστο τον εαυτό της «μπλεγμένο σε ένα παιχνίδι αναμονής», μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ, κάποιος βαθύτερος υπαινιγμός που υποδήλωνε την κατάσταση του γάμου της περισσότερο, παρά της υγείας της; «Για την ώρα», έλεγε τον Αύγουστο η Σαρλίν, «δεν μπορώ να κάνω κάτι για να επισπεύσω τη θεραπεία, άρα είμαι αναγκασμένη να παραμείνω στη Νότια Αφρική έως τα τέλη Οκτώβρη». Ο Οκτώβρης πλησιάζει στο τέλος του. Και οι Μονεγάσκοι περιμένουν… Το θέμα είναι την περιμένει και ο πρίγκιπας;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice