Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παντρεύεται τη Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών
Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παντρεύεται τη Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών © EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
Celebrities

Φίλιππος Γλύξμπουργκ και Νίνα Φλορ - Ο βασιλικός γάμος σε εικόνες

Το νυφικό, η τιάρα και οι λαμπεροί καλεσμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ παντρεύτηκε τη Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τον βασιλικό γάμο.

Τελέστηκε ο βασιλικός γάμος στην Αθήνα λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021. Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παντρεύτηκε τη Νίνα Φλορ.

Ο γάμος έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών. Το ζευγάρι πάντρεψε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η Νίνα Φλορ είναι κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της αεροπορικής εταιρείας VistaJet. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτρια ενός πολυτελούς resort στη Μοζαμβίκη. Τα βλέμματα συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσικό, το νυφικό της.

Αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί περιμετρικά της Μητρόπολης Αθηνών, προκειμένου να δει τον γαμπρό και τη νύφη. Το ενδιαφέρον για τον βασιλικό γάμο στην Αθήνα ήταν έντονο. Η Νίνα Φλορ έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών λίγο πριν από τις 17.30. Στο κεφάλι της είχε μια τιάρα, η οποία είναι οικογενειακό κειμήλιο της μητέρας του Φιλίππου. Πρόκειται για την Antique Corsage Tiara, που έχει δώσει η Άννα Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και στις δύο νύφες της, Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ, για την ημέρα του γάμου τους.

Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ δίνει ένα φιλί στη σύζυγό του, Νίνα Φλορ, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών - Τον βασιλικό γάμο τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ, έχοντας στο πλευρό τη γυναίκα του, Νίνα Φλορ, χαιρετά κόσμο και καλεσμένους στον βασιλικό γάμο στη Μητρόπολη Αθηνών
© EUROKINISSI/PANORAMAPRESSΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

Φίλιππος Γλύξμπουργκ και Νίνα Φλορ - Ποιοι πήγαν στον γάμο - Η δεξίωση στο Ζάππειο

Οι καλεσμένοι στον γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ δεν ξεπέρασαν τους 100. Μετά τη θρησκευτική τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών, ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο στο Ζάππειο. Όσοι δεν έδωσαν το παρόν στον γάμο, παρακολούθησαν τη γαμήλια τελετή από γιγαντοοθόνη σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Στη λίστα των γαλαζοαίματων καλεσμένων στον βασιλικό γάμο στην Αθήνα ήταν η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, η βασίλισσα Σοφία και η πριγκίπισσα Έλενα της Ισπανίας, και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και του Ανόβερο.

Βασιλικός γάμος στην Αθήνα: Ο γαμπρός Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η νύφη Νίνα Φλορ
© EUROKINISSI/PANORAMAPRESSΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η σύζυγός του, Νίνα Φλορ, βγαίνουν από τη Μητρόπολη Αθηνών μετά τον βασιλικό γάμο

Από τον γάμο του Φιλίππου και της Νίνα Φλορ δεν έλειψαν φυσικά και οι στενοί συγγενείς τους όπως ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ, ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, η αδελφή του Θεοδώρα και η Μαρία Ολυμπία και ο αδελφός της, Αχιλλέας, και φυσικά ο πατέρας της νύφης, Τόμας Φλορ.

Η νύφη Νίνα Φλορ, με τον πατέρα της, Τόμας, στη Μητρόπολη Αθηνών για τον βασιλικό γάμο με τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ
Η νύφη Νίνα Φλορ, με τον πατέρα της, Τόμας, στη Μητρόπολη Αθηνών για τον βασιλικό γάμο με τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ © EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ/PANORAMAPRESS

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στον βασιλικό γάμο του γιου του, Φιλίππου Γλύξμπουργκ με τη Νίνα Φλορ
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στον βασιλικό γάμο του γιου του, Φιλίππου Γλύξμπουργκ με τη Νίνα Φλορ © EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

Αυτός είναι ο τρίτος γάμος για τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ, τον μικρότερο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Είναι το πρώτο μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας που αποφάσισε να παντρευτεί στην Ελλάδα μετά το τέλος της περιόδου της μοναρχίας στη χώρα.

Γάμος Φίλιππου Γλύξμπουργκ και Νίνας Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice