Emily in Paris: Θέλουμε άραγε 3η σεζόν;

Η νέα σειρά του Darren Star συνεχίζει να προκαλεί

Emily in Paris: Οι αντιδράσεις για τη δεύτερη σεζόν και όσα ξέρουμε για την τρίτη.

Μια Αμερικανίδα στο Παρίσι. Πόσο λάθος μπορεί να πάει αυτό; Απ' ό,τι φαίνεται αρκετά, αφού μετά την πρώτη επιτυχημένη σεζόν του Emily in Paris που εξόργισε τους Γάλλους, τώρα ήρθε η δεύτερη για να κάνει εχθρούς και τους Ουκρανούς. Ο Darren Star φαίνεται πως έχει βαλθεί να εκνευρίσει κάθε ευρωπαϊκή χώρα τελικά. Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα και παρακαλώ αν δεν έχετε δει τη δεύτερη σεζόν αποχωρήστε γιατί ακολουθούν spoilers.

Το Emily in Paris είναι αναμφισβήτητα μια διασκεδαστική κωμική-ρομαντική σειρά που ενδείκνυται για binge watching στο αγαπημένο Netflix. Ήδη βέβαια από την κυκλοφορία της πρώτης της σεζόν κατάφερε να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο γαλλικό κοινό αφού τους παρουσίαζε χρησιμοποιώντας σχεδόν όλα τα κλισέ που ακούγονται για αυτούς. Να φταίει που πονάει η αλήθεια όπως είπε πρόσφατα η Philippine Leroy-Beaulieu (γνωστή ως Sylvie στη σειρά) μιλώντας αποκλειστικά στο LOOKmag; Ίσως. Φαίνεται όμως ότι οι χρήστες του Twitter είχαν κι άλλα παράπονα από τη σειρά.

 

 

Όταν η πρωταγωνίστρια Lily Collins ρωτήθηκε σε συνέντευξη πόσο χρονών είναι η Emily στη σειρά δήλωσε «δεν νομίζω ότι έχουμε δώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό στην ηλικία της, αλλά θεωρώ ότι μόλις έχει βγει από το κολλέγιο, οπότε 22κάτι». Το Twitter όμως δυσανασχέτησε καθώς φαίνεται ότι η Emily έχει μια αρκετά καλή δουλειά σε μια εταιρεία μάρκετινγκ του Σικάγο, την οποία βρήκε μόλις ολοκλήρωσε το master της και την υπολογίζουν αρκετά στην εταιρεία ώστε να τη στείλουν στη θέση της διευθύντριάς της όταν εκείνη δεν μπορούσε. Πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό σε μια 22χρονη; Η Lily Collins προσπάθησε να σώσει την κατάσταση με ένα post αλλά την τελική απάντηση στο ζήτημα έδωσαν μέσα από την δεύτερη σεζόν οι ίδιοι οι σεναριογράφοι. Την ημέρα των γενεθλίων της, ένα από τα μηνύματα γράφει «29 ετών νέα! Χρόνια πολλά!». Πάει κι αυτό.

Η σειρά που αγαπάει τα στερεότυπα

Δυστυχώς, η δεύτερη σεζόν όμως προκάλεσε νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά με τους Ουκρανούς. Η Emily γνωρίζει στο μάθημα γαλλικών μια Ουκρανή κοπέλα την Petra, η οποία φοβάται μην την απελάσουν, έχει κιτς στιλ ντυσίματος και -χμ- κλέβει στην έξοδό τους στα μαγαζιά. Ο δημοσιογράφος και υπουργός πολιτισμού της Ουκρανίας, Oleksandr Tkachenko, σχολίασε στο Telegram: «Στη σειρά Emily in Paris έχουμε την καρικατούρα μιας Ουκρανής γυναίκας που είναι απαράδεκτο. Είναι επίσης προσβλητικό. Έτσι βλέπουν τους Ουκρανούς στο εξωτερικό;». Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν και οι χρήστες των social media, ενώ η Ουκρανή παραγωγός ταινιών Natalka Yakymovych σχολίασε καυστικά: «Οπότε σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες μπορούν να είναι οτιδήποτε εκτός από Ουκρανοί; Προφανώς θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις». Από την άλλη, το νέο αμόρε της Emily, ο βρετανός Alfie εμφανίζεται να περνάει τις περισσότερες ώρες του σε pub πίνοντας αλκοόλ και βλέποντας ποδόσφαιρο. Είναι προφανές πλέον ότι ο Darren Star αγαπάει τα στερεότυπα.

 

 

Κι ενώ η Emily κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις (ανάμεσα στις οποίες βλέπουμε δημιουργίες ελλήνων σχεδιαστών όπως ο Βασίλης Ζούλιας, η Ιλεάνα Μακρή και οι Zeus+Δione), το ενδιαφέρον των φαν της σειράς επικεντρώνεται στο πόσο αδυνατισμένη φαίνεται η Lily Collins στη δεύτερη σεζόν. Η ηθοποιός είχε δηλώσει ότι παλαιότερα αντιμετώπιζε διατροφικές διαταραχές, οπότε οι χρήστες των social media εξέφρασαν την ανησυχία τους για την νέα εμφάνιση της πρωταγωνίστριας. Η ίδια ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

 

 

Πάντως κι εγώ βλέποντας τη δεύτερη σεζόν απογοητεύτηκα. Μια γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι κάνει νέους φίλους, ερωτεύεται, κυνηγάει την καριέρα της, ταξιδεύει σε άλλα μέρη της Γαλλίας (όπως η υπέροχη Κυανή Ακτή) και όμως το μόνο που βλέπουμε είναι ένα υποτιθέμενο ηθικό δίλημμα της Emily ανάμεσα στη φιλία της Camille και τον έρωτα του Gabriel, για το οποίο δεν πείθει και ιδιαίτερα. Σε μια πόλη που όλοι ανυπομονούν να επισκεφθούν, στη δεύτερη σεζόν βλέπουμε 2-3 γειτονιές σε επανάληψη. Από την άλλη, οι χαρακτήρες της Sylvie και της Mindy φαίνεται να εξελίσσονται πολύ περισσότερο μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον από την ερωτική ζωή της πρωταγωνίστριας. Τουλάχιστον η σειρά αυτοσαρκάζεται για τα εκκεντρικά outfit που φοράει στην Emily με τον Alfie (Lucien Laviscount) να σχολιάζει «το κορίτσι με τα αστεία ρούχα». Ομολογουμένως βέβαια ο Lucas Bravo παραμένει ένα ευχάριστο οφθαλμόλουτρο στη σειρά.

 

 

Τι γνωρίζουμε για την 3η σεζόν

Κι ενώ η δεύτερη σεζόν τελειώνει με το τηλεφώνημα της Emily να ετοιμάζεται να ανακοινώσει αν θα επιστρέψει στο Σικάγο ή θα ξεκινήσει μια νέα δουλειά στο Παρίσι, το Netflix δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κυκλοφορία της 3ης σεζόν. Θεωρώ λίγο προφανές το τι θα επιλέξει -η σειρά λέγεται άλλωστε Η Έμιλι στο Παρίσι- αλλά η Lily Collins σχολίασε ότι ακόμα δεν ξέρει την απάντηση και περιμένει κι εκείνη να μάθει. Ο Darren Star πάντως δήλωσε πως μιας και η Emily είναι «people pleaser» και θέλει να ευχαριστεί τους άλλους, οπότε δεν υπάρχει σωστή επιλογή αφού ό,τι και να αποφασίσει κάποιον θα δυσαρεστήσει και θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

 

 

Πάντως η σχεδιάστρια κοστουμιών της σειράς, Marylin Fitoussi, έλαβε υπόψη της τα σχόλια του κοινού για μια 20κάτι κοπέλα που φαίνεται να μην φορέι δεύτερη φορά το ίδιο ρούχο. «Το όνειρό μου για την 3η σεζόν είναι να ανακυκλώσω μερικές εμφανίσεις από την πρώτη σεζόν. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε αλλά θα ήθελα να φέρω μερικά εμβληματικά ρούχα στο εργαστήριο και να τα επανασχεδιάσουμε.

Τελικά θέλουμε 3η σεζόν ή θα ήταν καλύτερα το Emily in Paris να βάλει μια τελεία εδώ, πριν γίνει μία ακόμη σειρά που αφήσαμε στη μέση;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice