Γυναίκα στα χιόνια. Εκδρομή στο χιονοδρομικό
© Unsplash
Lifestyle

Τριήμερο στα χιόνια: Τα «SOS» που πρέπει να έχεις στη βαλίτσα

Οδηγός επιβίωσης για ρομαντική εκδρομή σε χειμερινό προορισμό. Τι δεν πρέπει να παραλείψετε και τι είναι τελείως περιττό.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Τα ρούχα και τα καλλυντικά που πρέπει να έχετε στην εκδρομή σε χειμερινό προορισμό.

Ο χιονιάς των περασμένων ημερών μπορεί να δημιούργησε προβλήματα αλλά άφησε πίσω του και κατάλευκα βουνά έτοιμα για εξερεύνηση. Είτε είστε λάτρης των χειμερινών σπόρ είτε σας αρέσουν απλώς οι βόλτες και οι εκδρομές, υπάρχουν προορισμοί σε όλη τη χώρα για κάθε γούστο. Σε αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθούμε τόσο στην περίπτωση του τριημέρου με παρέα γιατί λίγο-πολύ εκεί τις βρίσκεις τις λύσεις: δανείζεσαι ένα σκουφάκι από τη μια φίλη, ένα ζευγάρι παπούτσια από την άλλη και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που πας στο βουνό με το αμόρε; Εκεί τα πράγματα θέλουν μια μεγαλύτερη προσοχή καθώς και δεν θες να εμφανιστείς με μια τεράστια βαλίτσα σαν να μετακομίζεις αλλά και δεν θες να βρεθείς απροετοίμαστη. Γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. 

Φλισάκια - μαλλινάκια

Γυναίκα στα χιόνια. Εκδρομή στο χιονοδρομικό
© Unsplash

Τα φούτερ και οι μπλούζες από fleece είναι απαραίτητα καθώς σας προστατεύουν από το βαρύ κρύο. Ίσως δεν είναι τα πιο κολακευτικά ρούχα στην γκαρνταρόμπα σας αλλά, πιστέψτε με, αυτό θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σας απασχολεί όταν βρεθείτε μέσα στο χιόνι. Επίσης τα μάλλινα πουλόβερ είναι φυσικά στα απαραίτητα αλλά φροντίστε να πάρετε μαζί αυτά που είναι όντως μάλλινα και όχι αυτά που μοιάζουν με μάλλινα αλλά τελικά έχουν άλλα υλικά και δεν σας προστατεύουν. Επειδή τα χειμερινά ρούχα πιάνουν χώρο στις αποσκευές, φροντίστε αυτά που θα πάρετε να είναι μονόχρωμα ώστε να μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε με περισσότερους από έναν συνδυασμούς. 

Layering 

Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι μπορεί έξω να έχει παγωνιά αλλά στα μαγαζιά και στα καταλύματα έχει συνήθως αρκετή ζέστη. Άρα στην βαλίτσα μας εκτός από τα ζεστά πουλοβεράκια χρειαζόμαστε και 1-2 πουκάμισα (τα κόκκινα και τα πράσινα καρό είναι χάρμα σε αυτές τις περιπτώσεις) και αρκετά κοντομάνικα t-shirts για να τα αλλάζετε συνεχώς. 

Νεγκλιζέ, διαφάνειες και πούλιες

Εντυπωσιακά γυναικεία παπούτσια
© Unsplash

Στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς υπάρχουν πλέον και ωραία μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβαλάτε φορέματα, μπλουζάκια με διαφάνειες και τις υπέρλαμπρες παντελόνες σας με πούλιες καθώς θα είστε κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτός κλίματος. Για τις βραδινές σας εξόδους προτιμήστε casual- chic συνδυασμούς με ψηλόμεσα τζιν καμπάνα, απλά κοντομάνικα και το βελούδινο σακάκι σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε πάντα πιο βραδινή την εμφάνισή σας με λαμπερά αξεσουάρ όπως εντυπωσιακά σκουλαρίκια και κολιέ και ένα κόκκινο ή μπορντό κραγιόν. 

Κόκκινο κραγιόν
© Unsplash

Ισοθερμικά και αντιολισθητικά

Αθλητικά παπούτσια για εκδρομή στα χιόνια
© Unsplash

Ξέρω- ξέρω αυτό το δεύτερο ακούγεται σαν αλυσίδες για το αυτοκίνητο αλλά θα καταλάβετε τι εννοώ. Καταρχήν καλό θα ήταν να έχετε μαζί ένα ισοθερμικό κολάν ή καλσόν διότι το κρύο περνάει μέσα από τα υφάσματα και είναι κρίμα να μην το ευχαριστηθείτε. Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον σε πολύ καλές τιμές ισοθερμικά (μην πάτε στα μαγαζιά που πουλάνε εξοπλισμό για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες… απλά πράγματα) ενώ και οι ισοθερμικές κάλτσες θα σας σώσουν. Σημαντικά είναι επίσης και τα παπούτσια. Δεν χρειάζεται να πάρετε περισσότερα από δύο ζευγάρια για ένα τριήμερο, ωστόσο, φροντίστε οι σόλες να μην γλιστράνε γιατί και επικίνδυνο είναι και θα κάνετε πατινάζ με υπόκρουση τον Αλέξη Κωστάλα να μιλά για το διπλό “λουπ” σας.  

Aljona Savchenko and Bruno Massot (GER) - Gold Medal | Pairs Free Skating | PyeongChang 2018

Αντηλιακή και lip balm

Lip Balm για ενυδάτωση χειλιών
© Unsplash

Από το νεσεσέρ σας δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν η αντηλιακή και ένα πολύ καλό ενυδατικό χειλιών. Ακόμα και αν έχει πολύ κρύο και ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, μπορεί να καταλήξετε μετά από μια μέρα στο βουνό με ηλιοκαμμένη επιδερμίδα (κάντε το εικόνα: όπως γίνονται οι Βρετανοί τον Αύγουστο στην Πάρο). Αυτό, πέρα από το αισθητικό κομμάτι είναι βασικά θέμα υγείας του δέρματος η οποία προέχει, οπότε αντηλιακό κάθε μέρα no matter what! Στο ίδιο πλαίσιο, λόγω κρύου, είναι πολύ λογικό να αφυδατωθούν πολύ τα χείλη σας οπότε να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας ένα καλό lip balm.

Να περάσετε τέλεια και να κάνετε μια "κατεβασιά" και για εμάς! 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice