Στιγμιότυπο από τη σειρά Inventing Anna
© Netflix
Lifestyle

Inventing Anna: Οι χαρακτήρες της σειράς και τα αληθινά πρόσωπα

Η αληθινή ιστορία της Anna Delvey ζωντανεύει στο Netflix

Netflix: Η νέα viral σειρά Inventing Anna βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Δείτε τα πραγματικά πρόσωπα της ιστορίας.

Για όσους δεν έχουν δει ακόμα την σειρά «Inventing Anna» στο Netflix, πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα. Μια δημοσιογράφος ερευνά την υπόθεση της Anna Delvey, της υποτιθέμενης πλούσιας κληρονόμου που έκλεψε τις καρδιές και τα χρήματα των ελίτ της Νέας Υόρκης. Γιατί παραμένει στο Top10 της πλατφόρμας εδώ και εβδομάδες; Γιατί αποδεικνύει πόσο επιφανειακά παραμένουν κάποια πράγματα σε αυτή την κοινωνία και πόσο εύκολο να υποδύεσαι κάτι που δεν είσαι. Παντού, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη. Φιλική συμβουλή, δείτε το πριν διαβάσετε παρακάτω.

Inventing Anna | Inspired By a True Story | Netflix

Πολλά από τα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στη σειρά της Shonda Rhimes έρχονται κατευθείαν από την πραγματική ζωή της Anna Delvey, ή όπως είναι το πραγματικό της όνομα Sorokin. Αυτό που είναι πραγματικά υπέροχο στη σειρά όμως είναι το cast. Η Julia Garner την οποία είχαμε δει σε ένα μικρό ρόλο στο Maniac και σε εξαιρετική ερμηνεία στο Ozark υποδύεται την απατεώνισσα Anna με τρομερή επιτυχία. Αρκεί να συνηθίσεις την προφορά. Εξίσου απολαυστικός είναι ο Arian Moayed, γνωστός από τη σειρά της HBO Succession, ο οποίος υποδύεται τον δικηγόρο της Anna, Todd Spodek. Πόσο μοιάζουν οι χαρακτήρες της σειράς με τα πραγματικά πρόσωπα;

Η Julia Garner ως Anna Delvey στη σειρά Inventing Anna του Netflix
Η Julia Garner ως Anna Delvey στη σειρά Inventing Anna του Netflix

Julia Garner - Anna Delvey/ Anna Sorokin

Η Julia Garner μπορεί εμφανισιακά να μην μοιάζει καθόλου με την Anna, καταφέρνει όμως να τη μιμηθεί εντυπωσιακά τόσο στις εκφράσεις όσο και στον τρόπο που μιλάει. Η Delvey καταδικάστηκε το 2019 σε 4 έως 12 χρόνια κάθειρξη αλλά αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή τον Φεβρουάριο του 2021, για να συλληφθεί ξανά έξι εβδομάδες αργότερα επειδή είχε λήξει η βίζα της. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται υπό κράτηση στο τμήμα απέλασης μεταναστών προσπαθώντας να γλιτώσει την απέλαση στη Γερμανία.

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στους New York Times σχετικά με τη σειρά που βασίζεται στη ζωή της επιβεβαιώνοντας ότι πληρώθηκε $320,000 από το Netflix για τα πνευματικά της δικαιώματα στη σειρά, καθώς και ότι υπάρχουν πολλές πλευρές στην ιστορία της τις οποίες σκοπεύει να πει μέσα από κάποια projects που δουλεύει αυτό το διάστημα.


Arian Moayed - Todd Spodek

Επίσης καμία σχέση εμφανισιακά, αν και ο Arian Moayed πείθει και με το παραπάνω για τρανός δικηγόρος του Μανχάταν. Ο αληθινός Todd Spodek δήλωσε ως υπερασπιστική γραμμή για την Anna ότι «θαμπώθηκε από τη λαμπερή ζωή της Νέας Υόρκης».

Εξακολουθεί να εργάζεται ως δικηγόρος, ζει στο Μπρούκλιν με τη σύζυγο και τα τα παιδιά του, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισε από κοντά και τον Moayed που θα τον υποδυόταν.

Anna Chlumsky - Vivian Kent (Jessica Pressler)

Ο χαρακτήρας που υποδύεται η Anna Chlumsky στη σειρά είναι μια φανταστική εκδοχή της αληθινής δημοσιογράφου Jessica Pressler, η οποία έγραψε την ιστορία στο περιοδικό New York και στην οποία βασίστηκε η σειρά. Ο λόγος που δημιουργήθηκε ο φανταστικός χαρακτήρας είναι γιατί έχουν προστεθεί πολλά πράγματα που η αληθινή Jessica δεν έκανε ποτέ -όπως το να διαρρήξει το σπίτι των γονιών της Anna ή να σχεδιάσει στον τοίχο ένα πελώριο συνωμοσιολογικό χάρτη.

Βέβαια, ήταν όντως έγκυος όταν συγκέντρωνε τις πληροφορίες και έγραφε την ιστορία και πράγματι ταξίδεψε στη Γερμανία (η Ann τη βοήθησε να οργανώσει το ταξίδι) και επισκέφθηκε κάποια πάρτι στα οποία όμως την περίμεναν.

Laverne Cox - Kacy Duke

Θα ξέρεις σίγουρα την Cox από τη συμμετοχή της στη σειρά Orange Is The New Black που τις χάρισε 4 υποψηφιότητες για Emmy, ενώ πρόσφατα έπαιξε και στην ταινία «Promising Young Woman». Εδώ τη βλέπουμε στο ρόλο της Kacy Duke, μιας πραγματικής «celebrity fitness expert», η οποία έχει πελάτες όπως τον Denzel Washington, τη Bebe Rexha, τον Bruce Willis και την Dakota Johnson.

Alexis Floyd - Neffatari Davis

Η Floyd, που είδαμε πρόσφατα στη σειρά του Netflix «The Bold Type» ενσαρκώνει μία από τις στενές φίλες της Anna, την Neffatari Davis. 

Η Davis ακολουθεί μια καριέρα στην κινηματογραφική παραγωγή, όπως αναφέρεται και στη σειρά, ενώ φαίνεται πως έχουν γίνει φίλες με την κινηματογραφική της εκδοχή!

Katie Lowes - Rachel Williams

Η Lowes υποδύεται το χαρακτήρα που έχει φέρει τη μεγαλύτερη αναστάτωση μετά την προβολή της σειράς στο Netflix. Η Rachel Williams πούλησε την εκδοχή της ιστορίας της στο Vanity Fair και έγραψε βιβλίο σχετικά με την υπόθεση με την Anna, του οποίου τα δικαιώματα πούλησε στην HBO. Ακόμη, έγραψε ένα κείμενο στο περιοδικό TIME για την εμπειρία της και μετά την κυκλοφορία του Inventing Anna δήλωσε στο Vanity Fair ότι δεν συμφωνεί με το μήνυμα της σειράς. Έκτοτε δεν παραλείπει να ανεβάζει στο Instagram της σχόλια σχετικά με τη σειρά.

Η Rachel Williams την οποία υποδύεται η Katie Lowes στη σειρά Inventing Anna του Netflix

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice