Suzi de Givenchy: Ποια είναι η χήρα του Hubert de Givenchy, ανιψιού του ιδρυτή του οίκου, που ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 50 της.
© instagram / @suzi.de.g
Lifestyle

Suzi de Givenchy: Μοντέλο στα 50, γιατί ποτέ δεν είναι αργά

Η χήρα του ανιψιού του Hubert de Givenchy στα 50 της κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Suzi de Givenchy: Ποια είναι η χήρα του Hubert de Givenchy, ανιψιού του ιδρυτή του οίκου, που ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 50 της.

Η περίπτωση της Suzi de Givenchy αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, ούτε ακόμα και για μια καριέρα μοντέλου. Στα 50 της χρόνια κάνει εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά και περπατάει περήφανα σε πασαρέλες δίπλα στην Τζίτζι Χαντίντ και τη Ναόμι Κάμπελ. 

Γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ και μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, η Suzi αποφάσισε να γιορτάσει τα 20ά της γενέθλια ταξιδεύοντας στο Παρίσι. Έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από την Πόλη του Φωτός. Στη γαλλική πρωτεύουσα γνωρίστηκε με τον σύζυγό της Hubert de Givenchy, ανιψιό του ιδρυτή του οίκου. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν τρεις γιους. Ζωή ανέφελη, σχεδόν παραμυθένια, ώσπου ο Hubert έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια από καρδιακή προσβολή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suzi de Givenchy (@suzi.de.g)


Ο κόσμος της κατέρρευσε. Όλα έμοιαζαν μαύρα και μάταια. Σε συνέντευξή της στη Vogue δήλωνε: «Αρχικά, έμεινα χωρίς αγάπη για έναν άνδρα, και πια χωρίς αγάπη για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Είμαι πλέον χήρα, αλλά έχω ζήσει στη Γαλλία για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχω τρία ενήλικα αγόρια και μια προφορά από την οποία δεν μπορώ να απαλλαγώ». 

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής της άνοιξαν ξαφνικά οι επαγγελματικοί ορίζοντες και μπήκε στη ζωή της το μόντελινγκ. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με φίλους την εντόπισε ένας scouter του πρακτορείου Next Model Management και της πρότεινε συνεργασία. Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, οι οποίοι αφορούσαν κυρίως την ηλικία της -ήταν σχεδόν 50 χρονών-, τελικά υπέγραψε με το πρακτορείο και μπήκε με τα μπούνια στο μόντελινγκ. «Δεν το βλέπεις τώρα, αλλά θα αλλάξεις πολλά πράγματα» ήταν η ατάκα του scouter που την έπεισε να ξεπεράσει τις αναστολές της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suzi de Givenchy (@suzi.de.g)


Ντεμπούταρε στο σόου της Off-White του Virgil Abloh για τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2020. Λειτούργησε ως άψογη επαγγελματίας, σαν έτοιμη από καιρό, σαν θαρραλέα. Είχε άλλωστε πάρει σχετικά μαθήματα, ενώ στην πασαρέλα περπάτησε πιο αργά από ό,τι συνήθως από φόβο μήπως της φύγουν τα παπούτσια. 

Πλέον δεν προλαβαίνει να κλείνει συνεργασίες, να δουλεύει στενά με τον Demna Gvasalia του οίκου Balenciaga και να ποζάρει για εξώφυλλα περιοδικών. Στο σόου και πάλι της Off-White’s για τη συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2022 συμμετείχε πλάι στις αδελφές Χαντίντ, τη Ναόμι Κάμπελ και τη Σίντι Κρόφορντ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suzi de Givenchy (@suzi.de.g)


Η Suzi de Givenchy αμφισβητεί με την όψιμη καριέρα της πολλά από τα μέχρι τώρα κλισέ της βιομηχανίας της μόδας· είχε δίκιο ο scouter. Τελικά δεν είναι υποχρεωτικό τα μοντέλα να «συνταξιοδοτούνται» στα 30, μπορούν να έχουν ασιάτικα χαρακτηριστικά κι όχι πάλλευκη επιδερμίδα. Έχοντας επίγνωση του πόσο ελάχιστες ήταν οι πιθανότητες να κάνει καριέρα μοντέλου στα 50 της, η de Givenchy ελπίζει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Με την εμπειρία της έχει κάθε δικαίωμα να δηλώνει: «Η ζωή μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση σε οποιαδήποτε ηλικία και οποιαδήποτε στιγμή. Μην ξεχνάς ποτέ να αναπνέεις και να απολαμβάνεις, γιατί η ζωή είναι μικρή».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice