7 λουλούδια που ομορφαίνουν το μπαλκόνι και φέρνουν τύχη, ευημερία, καλή διάθεση.
Jess Bailey / Pexels
Lifestyle

7 λουλούδια που ομορφαίνουν το μπαλκόνι και φέρνουν τύχη στο σπίτι

Αν είσαι προληπτικός, να τι λουλούδια να φυτέψεις φέτος στις γλάστρες σου

7 λουλούδια που ομορφαίνουν το μπαλκόνι και φέρνουν τύχη, ευημερία, καλή διάθεση.

Το ότι ομορφαίνουν το μπαλκόνι, την αυλή και τις ζωές μας είναι γεγονός. Όσοι έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και πατώντας σε δοξασίες, μύθους και παραδόσεις μας λένε ότι κάποια λουλούδια φέρνουν και τύχη.

Τα συγκεκριμένα ευοίωνα άνθη είναι αφενός εύκολο να τα βρει κανείς σε φυτώρια και ανθοεκθέσεις και αφετέρου μπορεί να τα διατηρήσει ζωντανά με ελάχιστη περιποίηση. Φυτέψτε φέτος αυτά τα 7 είδη λουλουδιών, είτε είστε δεισιδαίμονες και πιστεύετε στα γούρια είτε ψάχνετε τρόπους να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

Κατιφέδες

Κατιφές
© Silvia Corradin / Pexels

Σε κάποιες θρησκείες προσφέρουν προστασία από τα κακά πνεύματα, σε άλλες είναι σύμβολο καλής τύχης. Χρειάζονται ήλιο και ανθίζουν από την άνοιξη μέχρι τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Αναρριχώμενα τριαντάφυλλα

Αναρριχώμενα τριαντάφυλλα
© Julia Volk / Pexels

Κάνουν μικρό άνθος, είναι αρωματικά και φέρνουν τύχη στον έρωτα. Χρειάζονται μια πέργολα για να αναπτυχθούν, πρέπει να φυτευτούν σε ηλιόλουστη θέση και δεν θέλουν πολύ πότισμα.

Χρυσάνθεμα

Χρυσάνθεμα
© TGH / Pexels

Λουλούδι του φθινοπώρου. Στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη λέγονται και «αηδημητριάτικα», γιατί η άνθισή τους συμπίπτει με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Στην κινέζικη κουλτούρα δίνεται στους ηλικιωμένους ως σύμβολο μακροζωίας και καλής τύχης. Γενικώς συμβολίζουν τον πλούτο και την ευημερία. Θέλουν ήλιο και πολύ πότισμα.

Παιώνιες

Παιώνιες
© Rebecca / Unsplash

Μεγάλα λουλούδια, μεγάλα πέταλα, έντονο χρώμα. Η παιώνια αντιπροσωπεύει την αγάπη, τη γονιμότητα, την τύχη και την επιτυχία. Φυτεύεται σε καλά στραγγισμένο έδαφος και θέλει τακτικό πότισμα.

Αζαλέες

Αζαλέες
© Gerry Roarty / Unsplash

Η αζαλέα συνδέεται με την αφθονία. Ως ανθεκτικό λουλούδι, φέρνει σίγουρα τύχη τόσο στους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες κηπουρούς. Δεν θέλει έκθεση σε έντονο ήλιο και καλό πότισμα τον πρώτο καιρό, μέχρι να αναπτύξει ριζικό σύστημα.

Αμαρυλλίς

Αμαρυλλίς
© Ross Domke / Unsplash

Λουλούδι των Χριστουγέννων. Στη βικτοριανή εποχή συμβόλιζε τη δύναμη λόγω του ύψους και του στιβαρού του μίσχου. Υποτίθεται ότι φέρνει επιτυχία και λεφτά. Φυτεύεται σε σημεία με έντονο αλλά έμμεσο φως και θέλει νερό με φειδώ.

Γαρδένιες

Γαρδένιες
© Sturdivant / Unsplash

Για τους παλιότερους οι γαρδένιες είναι ταυτισμένες με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Είναι όμορφες και φέρνουν καλή τύχη. Πολύ εύκολο λουλούδι στην περιποίησή του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice