NMevents
© NMevents
Lifestyle

Η Νίκη Μιχάλα διοργανώνει γάμους με «άρωμα Κρήτης» για ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη

«Από την Νορβηγία έως την Νότια Αφρική επιλέγουν να στήσουν το γαμήλιο σκηνικό τους ακόμα και στα πιο δύσβατα σημεία της Κρήτης»

Το NMevents της Νίκης Μιχάλα διοργανώνει γάμους στην Κρήτη για όσους ζουν στο εξωτερικό, παντρεύοντας την παράδοση με το modern minimal style.

Περπατώντας στη στεφανωμένη από τη Φορτέτζα παλιά πόλη του Ρεθύμνου με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική, τις σκαλιστές καμάρες, τις μοσχομυρωδάτες εσωτερικές αυλές, τα αρχοντικά κτίρια και τις αμμώδεις παραλίες της, η πόλη σου μαρτυρά ιστορίες, κάποιες από αυτές μάλιστα γαμήλιες. Αρχοντική, γραφική και νοσταλγική αποτελεί ονειρικό μέρος για να ανταλλάξει κάθε ζευγάρι όρκους αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη -την Αυστραλία, την Κορέα, την Αμερική, το Μαϊάμι, τη Νότια Αφρική, την Αγγλία, την Πολωνία και την Νορβηγία-, επιλέγουν με τη βοήθεια της Νίκης Μιχάλα, δημιουργό του NMevents που λατρεύει να παντρεύει την παράδοση με το modern minimal style, να στήσουν το γαμήλιο σκηνικό τους ακόμα και στα πιο δύσβατα σημεία του νησιού της Κρήτης. Sea view venues σε πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ιδιωτικές βίλες με εξοπλισμό σε μέρη κοντά στη φύση ή τη θάλασσα, μέσα σε ελαιώνες, οινοποιία, φάρμες και παραδοσιακούς οικισμούς είναι μερικά από τα μέρη που επιλέγουν για να συνδυάσουν την εμπειρία του γάμου τους με την ελληνική κουλτούρα, φιλοξενία και παραδοσιακή κουζίνα.

NMevents
© NMevents

Η Νίκη είναι βέρα Κρητικιά, ακούγεται γλυκιά και φιλόξενη από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, ζει στο Ρέθυμνο και είναι 35 ετών. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός αλλά δεν θέλησε να ακολουθήσει το επάγγελμα αυτό μιας και από μικρή της άρεσε να ασχολείται κυρίως με χειροτεχνίες, σχέδιο και διακόσμηση -καλλιτεχνική φύση δηλαδή. Γι' αυτήν ο άγραφος νόμος της κρητικής φιλοξενίας είναι σημαντικός και μου μιλά με ενθουσιασμό για την ιδέα του event’s planning και το πώς ήρθε στη ζωή της.

Nίκη Μιχάλα
© NMevents

«Η ιδέα για event’s planning, ήρθε ένα βράδυ, συζητώντας με φίλους για το πώς μπορώ να ακολουθήσω το ελεύθερο πνεύμα του καλλιτέχνη σε συνδυασμό με τη δουλειά. Κάθε σκέψη στην αρχή ήταν για γέλια αλλά να που βρήκα την ιδανική για μένα ασχολία. Ήταν χειμώνας του 2013 όταν ξεκίνησα την έρευνα και την προετοιμασία. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 ήμουν έτοιμη για την πρώτη μου γαμήλια εκδήλωση επίσημα. Μέχρι σήμερα, καταφέραμε να έχουμε ζευγάρια από όλο τον κόσμο που επιλέγουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, ή συμβολικό/ανανέωση όρκων ακόμη και θρησκευτικό. Ο David, η Marissa, o Richard, η Debora, o Daniel, η Sian επέλεξαν την Κρήτη γιατί την επισκέφτηκαν στις διακοπές, άλλοι πάλι είδαν φωτογραφίες από συγκεκριμένα μέρη όπως το Arbora Villas, το Agreco Farm, το Sapel, διάφορα venue, εξωκλήσια όπως του Αγίου Νικολάου στη Σκαλέτα και παραλίες που μίλησαν στην καρδιά τους και άλλους τους συνέδεε μια ιστορία από το παρελθόν είτε οικογενειακή είτε φιλική. Ακόμη, λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις των δυο τελευταίων ετών μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες μεταφέρθηκαν όλες για φέτος οπότε για εμάς τώρα σχεδόν κάθε μέρα είναι μια επίσημη γιορτή».

NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents

Κάθε γάμος ή event είναι ξεχωριστός από μόνος του. Διαφορετικές προσωπικότητες, επιθυμίες, ήθη, έθιμα και καλεσμένοι από διαφορετική γωνιά του κόσμου. Όλοι όμως έχουν κοινό παρονομαστή την καλή διάθεση. «Σε κάθε μας call meeting που φυσικά γίνεται από μακριά παρακολουθώ τα ζευγάρια και προσπαθώ να αντλήσω στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο γάμο και θα φέρουν χαρά σε όλους. Όπως να χρησιμοποιηθούν παλιές φωτογραφίες σαν δώρα προς τους καλεσμένους, είτε στήνοντας παιχνίδια που έπαιζε ο γαμπρός με τους groomsmen παλαιότερα. Και φυσικά ο χορός είναι αυτό που τους φέρνει όλους κοντά».

NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents

Τα βήματα ενός πετυχημένου γάμου στην Κρήτη είναι…
Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν το wedding venue όπου θα τελεστεί ο γάμος. Μετά σειρά έχει η δεξίωση που διεξάγεται είτε στο ίδιο σημείο με το γάμο είτε σε ποικίλα μέρη δίνοντας έτσι, διαφορετικές εικόνες στους καλεσμένους. Ακολουθούν οι συντελεστές γάμου: φωτογράφος, βιντεογράφος, makeup artist, hairdresser, DJ, μουσικοί και ανθοπωλείο. Κάθε τμήμα «χτίζεται» κομμάτι κομμάτι ώστε και το ζευγάρι να νιώσει σιγουριά για το αποτέλεσμα και εκείνη να βεβαιωθεί ότι θα τους προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που ονειρεύονταν.

«Πλησιάζοντας τους τελευταίους πέντε μήνες το ζευγάρι καλείται να αποφασίσει το είδος του γάμου που θα τελέσει. Eφόσον όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα parts, προσπαθούμε με σχέδια και φωτογραφίες να παρουσιάσουμε στο ζευγάρι την μεγάλη ημέρα και αναλόγως προσθέτουμε ή αφαιρούμε διακοσμητικά στοιχεία ή services. Το αργότερο δέκα μέρες πριν είναι όλα είναι έτοιμα και περιμένουμε να έρθουν και να επισκεφτούμε παρέα το wedding venue.

NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents

» Το πιο σύντομο χρονικό διάστημα που έχω οργανώσει γάμο είναι δυο μήνες, ένα ζευγάρι ερωτεύτηκε παράφορα στην Κρήτη, επέστρεψε στην χώρα του και επέλεξε να επιστρέψει στον "τόπο του εγκλήματος". Σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τον άνθρωπο που έχεις… μακριά σου, τις επιθυμίες και τον προϋπολογισμό του. Ένας υπερπολυτελής γάμος 50 ατόμων μπορεί να κοστίσει έως και 60.000 ευρώ, ενώ με περισσότερα άτομα το κόστος μπορεί να ανέβει σε εξωφρενικά επίπεδα».

NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents

Pre-wedding party is the key
Ένα pre wedding party δια χειρός Νίκης μπορεί να αποτελείται από ένα δείπνο με private chef σε πολυτελές βίλες, wine tasting, cocktails night  μέχρι ένα BBQ pool party. «Φτάνουν τα πρώτα δώρα και τότε το ζευγάρι νιώθει ότι η μοναδική μέρα της ζωής τους πλησιάζει. Οι καλεσμένοι ενημερώνονται για τα μέρη και το πρόγραμμα της ημέρας. Σαφώς δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα bachelor parties, τις ημερήσιες εκδρομές με ιδιωτικά σκάφη και πολλές εκπλήξεις».

NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents

Παραδοσιακοί γάμοι - εξωτερικό, 1-0
«Ένας παραδοσιακός γάμος στην Κρήτη διαρκεί περίπου μια εβδομάδα με τους καλεσμένους να φτάνουν κοντά στους 1000. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τους ανθρώπους από άλλες χώρες που επιλέγουν να παντρευτούν στην Κρήτη. Δεν γίνεται δυστυχώς να ακολουθήσουν τα ήθη και τα έθιμα αυτά ενώ οι καλεσμένοι τους είναι από 10 έως 300 άτομα. Απολαμβάνουν όμως, το υπέροχο παραδοσιακό μενού και την γαστρονομία της Κρήτης, ποτά από ντόπιους παραγωγούς, που έχουμε και στους δικούς μας γάμους ενώ επιλέγουν πολλές φορές Cretan live bands και χορευτές. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά το απολαμβάνουν, γίνονται μέρος του τόπου και το βιώνουν όπως εκείνοι το έχουν ανάγκη».

NMevents
© NMevents

Όλα του γάμου δύσκολα, αστεία και συγκινητικά
Παράξενες, αστείες και συγκινητικές ιστορίες έχουν την τιμητική τους στις γαμήλιες δεξιώσεις κάθε φορά. «Θυμάμαι αντί για κουφέτα και γλυκίσματα μετά την τελετή ένα ζευγάρι προσέφερέ insect nuts, αποξηραμένα έντομα στο γαμήλιο τραπέζι αντί για μπομπονιέρες όπου όλοι τα έτρωγαν χωρίς καμία αντίδραση! Ήταν κάτι που με δυσκόλεψε είναι η αλήθεια καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

NMevents
© NMevents

» Αρκετές νύφες πάλι είναι αγχωμένες. Κάποιες μου στέλνουν ατελείωτα μηνύματα καθημερινά επειδή δεν μπορούν ακόμη και να κοιμηθούν ήρεμες. Μια ιστορία ανθρώπων με τους οποίους δεθήκαμε κρατάει 3 χρόνια. Λόγω της κατάστασης με τον covid ένα ζεύγος αναγκάστηκε να αναβάλει τέσσερις φορές το γάμο. Το ψυχολογικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε αλλαγή και στρεσάρει τους ανθρώπους αρκετά λόγω της απόστασης. Με ευχαριστούσαν τόσο πολύ στο τέλος για την υποστήριξη μου μετά τις άπειρες δοκιμασίες αυτής της "σχέσης" μας, που τους έχω πάντα στο μυαλό μου. Ο ρόλος μου είναι να τους καθησυχάσω και να σταθώ δίπλα σε κάθε προβληματισμό τους. Άλλες είναι τόσο αγχωμένες που της πιάνει νευρικό γέλιο. Μια νύφη θυμάμαι χαρακτηριστικά την έπιασε νευρικό γέλιο την ώρα της τελετής και επί 20 λεπτά δεν μπορούσε να σταματήσει. Ευτυχώς προσπάθησε να συμμετέχει και ο γαμπρός και έτσι ήταν μια από της πιο… χαρούμενες τελετές.

NMevents
© NMevents

» Μια ιστορία που μου έχει μείνει αξέχαστη επίσης είναι όταν είχαμε κανονίσει το γάμο για ένα ζευγάρι που ήταν κοντά στα 20 χρόνια μαζί και είχαν ένα παιδί 13 ετών. Ο γαμπρός αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάμου όταν το παιδί τους έγινε 12 οπότε φαντάζεστε ποσό ξαφνιάστηκε και πόσο χαρούμενη ήταν η νύφη. Είχαν φτάσει δυο μέρες πριν το γάμο και από τότε δεν σταμάτησε να γλεντάει και να πίνει με αποτέλεσμα την ημέρα του γάμου… να μην ξυπνάει για την ετοιμασία της. Καθυστέρησε και στην τελετή, ήρθε υποβασταζόμενη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πήγε και κοιμήθηκε. Ευτυχώς κατά τις 10 το βραδύ συνήλθε και χόρεψαν το πρώτο τους χορό. Τέλος καλό όλα καλά.

NMevents
© NMevents

» Δεν θα ξεχάσω ποτέ την νύφη που έφτασε με πολυτελές cabrio στο wedding venue και μετά καθισμένη πάνω σε γαϊδουράκι έκανε την είσοδο για να συναντήσει το γαμπρό, ενώ η super classy γιαγιά της, της είχε απαγορεύσει ρητά να εμφανιστεί με το γαϊδουράκι και της είχε δώσει νωρίτερα μια λίστα με τα do & don’t της πρώτης μέρας γάμου. Δεν ξέρω αν μετά από τόσα χρόνια έχει ξεπεράσει αυτό το σοκ (γελάει).

NMevents
© NMevents
NMevents
© NMevents

Συγκινητική σίγουρα είναι κάθε στιγμή των λόγων. Εκεί ακούγονται ευχαριστίες προς όλους και πραγματικά βιώματα και ιστορίες που ανυπομονώ κάθε φορά να τις ακούσω.  Ήταν πολύ συγκινητικό όταν ο γαμπρός κάλεσε να μιλήσει η χαμένη του αδερφή που βρέθηκαν λίγο καιρό πριν το γάμο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Για να καταλήξει: «Με ενδιαφέρει πολύ κάθε τελετή να είναι ιδανική για τους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί, μια ιδιαίτερη εμπειρία ζωής για το κάθε ζευγάρι. Να ξεπερνάμε μαζί όποια εμπόδια μπουν στο δρόμο μας και αυτό να μην επισκιάσει μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής τους. Θέλω οι άνθρωποι να ακολουθούν τα όνειρα τους, υπάρχει κάτι ποιο ουσιαστικό; Αν δεν ονειρεύεσαι δεν ζεις. Κι εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε εικόνες όλες βγαλμένες από παραμύθι».

NMevents
© NMevents

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice