Single στις γιορτές; Μερικές ιδέες για να περάσεις καταπληκτικά
© Boxed Water Is Better / Unsplash
Lifestyle

Single στις γιορτές; Μερικές ιδέες για να περάσεις καταπληκτικά

Πώς να περάσεις τις διακοπές των Χριστουγέννων χωρίς ταίρι και χωρίς μιζέριες

Single κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων: Πώς να οργανώσεις τη ζωή σου ώστε να περάσεις τέλεια!

Χωρίς ταίρι στις γιορτές; Τέλεια! Δε σε πειράζει καθόλου που είσαι ελεύθερ@, κάποιοι άλλοι έχουν το πρόβλημα και προσπαθούν να σου το μεταβιβάσουν. Για να περάσεις ως single υπέροχα τις μέρες των γιορτών, αρκεί να αποφύγεις τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά δείπνα, όπου οι αδιάκριτες θείες ρωτάνε ό,τι δεν πρέπει να ρωτήσουν κι εσύ θέλεις είτε να βρίσεις (δεν το κάνεις χρονιάρες μέρες!) είτε να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Α, καλό είναι να αρνηθείς ευγενικά και τις προσκλήσεις σε τραπέζια με ζευγάρια φίλων. Τα έχει πει η Αλεξίου, «γιατί δεν τους αντέχω ζευγαρωμένους κι εγώ να μη σε έχω». 

Είτε είσαι χαρούμεν@, λυπημέν@ ή αδιάφορ@ για το γεγονός ότι είσαι single στις διακοπές των Χριστουγέννων, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το γιορτάσεις. Ορίστε μερικοί. 

Κάνε πάρτι με άλλους singles
Οργάνωσε ένα πάρτι όπου το ποιους θα καλέσεις θα είναι στο χέρι σου. Στη λίστα των καλεσμένων μπορείς να βάλεις άλλους ελεύθερους φίλους, ή και ζευγάρια που όμως ξέρεις ότι δεν ασχολούνται διόλου με την οικογενειακή σου κατάσταση. Γενικώς καλείς όσους είναι ευχάριστοι, ίσως και γουρλήδες. Το θέμα είναι να διασκεδάσουν όλη και να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου.

Κλείσε ένα ταξίδι
Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι single είναι ότι μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμά σου όπως σε βολεύει, χωρίς να εξαρτάσαι από τα ωράρια, τα οικονομικά ή τις ορέξεις των άλλων. Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα, λέει η παροιμία. Οπότε σπάσε τον κουμπαρά και κλείσε ένα ταξίδι. Βρες ένα φτηνό αεροπορικό για το εξωτερικό ή ένα δωμάτιο σε ελληνικό προορισμό και βουρ. Αν το έχεις με το σκι, πήγαινε σε ένα χιονοδρομικό. 

Κακόμαθε τον εαυτό σου
Αν τα οικονομικά δε σηκώνουν ταξιδάκι, κλείσε ένα μασάζ ή μια συνεδρία σπα ή ένα υπερπρωινό σε ένα ξενοδοχείο. Θα είναι μια εμπειρία από σένα για σένα, το δώρο σου για τα Χριστούγεννα. Αν η επιθυμία σου είναι να συναντήσεις στο μέλλον κάποιον που θα τον αγαπήσεις, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. 

Η τέχνη του staycation
Εκτός από το workation (work + vacation, ένας συνδυασμός εργασίας και διακοπών), υπάρχει και η τάση του staycation, δηλαδή διακοπές στο σπίτι. Μένεις επομένως στο σπιτάκι σου και κάνεις ανενόχλητ@ τα δικά σου: βλέπεις σειρές του Netflix, χαζολογάς στο ίντερνετ, κάνεις διαλογισμό ή γιόγκα, φτιάχνεις την ντουλάπα σου, γράφεις ποιήματα ή ημερολόγιο, θέτεις στόχους για το μέλλον, κάνεις μάσκες ομορφιάς ή κοιλιακούς, παραγγέλνεις ένα σούπερ γεύμα, ό,τι τραβάει η όρεξή σου! Enjoy!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice