Δέκα έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα του σπιτιού.
© Pexels / Cottonbro Studio
Lifestyle

Δέκα χρήσιμα tips που διευκολύνουν τη ζωή στο σπίτι

Δώστε λύση στα σκοτεινά ντουλάπια, στις πόρτες που κλειδώνουν εύκολα και πολλά άλλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δέκα έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα του σπιτιού. 

1. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα φώτα LED για να φωτίσετε τα σκοτεινά ντουλάπια.
Οι λάμπες LED πραγματικά βοηθούν και ρίχνουν άπλετο φως σε σκοτεινά ντουλάπια κουζίνα και αποθήκης ακόμα και στις ντουλάπες με τα ρούχα. Κυκλοφορούν στην αγορά σε αυτοκόλλητες συσκευασίες σε πολύ χαμηλό κόστος και σας βοηθούν να αποφύγετε τον (πιο ακριβό) φωτισμό για ντουλάπες με την καλωδίωση.

2. Καθαρίστε το μπλέντερ με υγρό σαπούνι για τα πιάτα
Κάθε φορά που θέλουμε να καθαρίσουμε ένα μπλέντερ, πάντα η ανησυχία είναι οι κοφτερές λεπίδες του που μπορούν να μας τραυματίσουν. Η καλύτερη, ασφαλέστερη και απλούστερη λύση για να «βάλετε χέρι» στον καθαρισμό του μπλέντερ μετά από ένα smoothie ή ένα shake, είναι να προσθέσετε λίγο σαπούνι πιάτων στο μηχάνημα, να ρίξετε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και να πατήσετε το on στη λειτουργία, μέχρι να γίνει πεντακάθαρο.

Δέκα έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα του σπιτιού.
© Pexels / Yaroslav Shuraev

3. Οργανώστε τα απαραίτητα για το μπάνιο σας σε μία θήκη μαχαιροπίρουνων.
Οι δισκοι-θήκες για μαχαιροπίρουνα δεν είναι χρήσιμοι μόνο για πιρούνια, κουτάλια και μαχαίρια. Είναι πολύ χρήσιμοι και για το μπάνιο όπου μπορείτε, σε ένα συρτάρι ή ακόμα και εκτός, να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε όλα τα απαραίτητα στο μπάνιο, από οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμα μέχρι πινέλα μακιγιάζ και σωληνάρια μάσκαρα.

4. Χρησιμοποιήστε τιράντες για να κρατήσετε ένα σεντόνι στη θέση του
To πιο εκνευριστικό πράγμα στον ύπνο είναι να νιώθει κανείς τα σεντόνια να γλιστρούν και να φεύγουν από τη θέση τους, ειδικά το κατωσέντονο που πιάνει με λάστιχο στο στρώμα. Ένας έξυπνος τρόπος για να συγκρατήσουμε το κατωσέντονο στη θέση του είναι να πάρουμε μονές ελαστικές τιράντες (όχι από αυτές που είναι ενωμένες μεταξύ τους) και να πιάσουμε τις δύο άκρες στις δύο πλευρές της κάθε γωνίας του σεντονιού και να τις κουμπώσουμε. Εννοείται ότι θα χρειαστούμε τέσσερις τιράντες, όσες και οι γωνίες του σεντονιού.

5. Ανοίξτε μία τρύπα στον πάτο του κάδου των απορριμμάτων για να μην κολλάνε οι σακούλες.
Πολλές φορές προσπαθώντας να βγάλουμε μία σακούλα με σκουπίδια από τον κάδο απορριμμάτων δεν μπορούμε, γιατί η σακούλα έχει κολλήσει στον πάτο του κάδου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανοίξουμε με ένα τρυπάνι μία μικρή τρύπα στον πάτο του κάδου για να αποφεύγεται το αεροστεγές-σχεδόν κόλλημα της σακούλας, με τις δυσάρεστες συνέπειες.

6. Βάλτε λίγο χαρτί στον πάτο της σακούλας σκουπιδιών για να αποφευχθούν οι διαρροές.
Αυτά που πετάμε στις σακούλες των απορριμμάτων είναι συχνά υγρά ή υδαρή και μετά από λίγο δημιουργούνται δυσάρεστες διαρροές στον κάδο των απορριμμάτων. Η λύση είναι να βάζουμε ένα κομμάτι χαρτί, χαρτόνι ή και εφημερίδα στον πάτο της σακούλας πριν τη χρησιμοποιήσουμε, για να αποφευχθούν οι διαρροές.

Δέκα έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα του σπιτιού.
© Pexels / Shvets Production

7. Αποφύγετε το κλείδωμα των θυρών με ένα λάστιχο.
Εάν έχετε ευαίσθητες και μαλακές κλειδαριές στις πόρτες σας που κλείνουν εύκολα και ειδικά αν έχετε κατοικίδια και παιδιά που τρέχουν στο σπίτι, ξέρετε πόσο εύκολο είναι να βρεθείτε κλειδωμένοι έξω από ένα δωμάτιο χωρίς εύκολο τρόπο να ανοίξετε. Ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα λαστιχάκι για να τα εμποδίσετε τις πόρτες από το να κλείσουν εντελώς. Απλώς τυλίξτε την ελαστική μπάντα γύρω από το ένα πόμολο της πόρτας, στρίβοντάς την πάνω από το μπουλόνι της κλειδαριάς ώστε αυτό να πιεστεί προς τα μέσα στην πόρτα. Στη συνέχεια, περάστε το άλλο άκρο της μπάντας πάνω από το άλλο πόμολο της πόρτας κι έτσι δεν θα κλειδωθείτε ξανά έξω (ή μέσα) κατά λάθος.

Δέκα έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα του σπιτιού.
© Pexels / Charlotte May

8. Χρησιμοποιήστε πλαστικά καλαμάκια για να κρατάτε ίσια τα μαραμένα λουλούδια.
Τα μαραμένα λουλούδια δεν είναι ακριβώς η καλύτερη διακόσμηση του σπιτιού γιατί εκπέμπουν θλίψη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πετάξετε ένα όμορφο το μπουκέτο μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει αρχίσει να γέρνει και να φαίνεται λυπηρό. Αντίθετα, μπορείτε να τοποθετήσετε πλαστικά καλαμάκια γύρω από τα στελέχη των λουλουδιών, ώστε να παραμένουν όρθια και να μπορούν να παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το νερό στο βάζο τους.

9. Διορθώστε μια τρύπα σε μια σίτα παραθύρου με διάφανο βερνίκι νυχιών.
Μια τρύπα στην σήτα της πόρτας ή του παραθύρου στην ουσία την καθιστά πραγματικά άχρηστη. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση για αυτά τα μικρά σκισίματα: διαφανές βερνίκι νυχιών. Εάν έχετε μια μικρή τρύπα στη σήτα, αλλά δεν θέλετε να την αντικαταστήσετε ολόκληρη, απλώς προσθέστε λίγο καθαρό βερνίκι νυχιών όπου υπάρχει σκίσιμο και μέσα σε λίγα λεπτά θα είναι σαν καινούργια.

10. Οργανώστε τα καπάκια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια με μια σχάρα περιοδικών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καπάκια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια καταλαμβάνουν πολύ και πολύτιμο χώρο στα ντουλάπια. Η λύση είναι να χρησιμοποιήστε μια κάθετη συρμάτινη σχάρα για την τοποθέτηση περιοδικών για να κρατήσετε οργανωμένα στο εσωτερικό της πόρτας του ντουλαπιού σας όλα αυτά τα καπάκια.

Δέκα έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα του σπιτιού.
© Pexels / Larissa Farber

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice