Houseplants
©unsplash/vadim-kaipov
Lifestyle

8 φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπούν το χαμηλό φως

Διακοσμήστε «πράσινα» τα ποιο σκοτεινά σημεία του σπιτιού ή του γραφείου σας

Φυτά εσωτερικού χώρου: Τα πιο ωραία φυτά για μέσα στο σπίτι ή το γραφείο που ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό

Εάν θέλετε να γεμίσετε τον χώρο σας με μία «πράσινη πινελιά», αλλά στα σημεία αυτά δεν πέφτει αρκετά το φως του ήλιου, μην αγχώνεστε. Εδώ πέρα έχουμε τα κατάλληλα φυτά που θα δώσουν ζωντάνια στα πιο σκοτεινά σημεία του χώρου σας (όπως είναι το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο).

Δρακοντιά
Δρακοντιά, το φυτό του φιδιού γνωστό και ως Dracaena trifasciata (πρώην Sansevieria) είναι γνωστό για τα ψηλά, λεπτά φύλλα και το κομψό φύλλωμά του. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ως προς το μέγεθος και το ύψος του φυτού ενώ όταν ανθίζει, τα λουλούδια μοιάζουν με μικρά κρίνα και είναι πολύ αρωματικά. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τέλειο για πιο αμελείς «πράσινους» γονείς.

Snake Plant
©unsplash/kelly-sikkema

Φυτό ΖΖ
Το ZZ, ή Zamioculcas zamiifolia, είναι μια άλλη επιλογή ανθεκτική στην ξηρασία και στο χαμηλό φως. Αναπτύσσεται αργά και φτάνει έως τα 6-7 εκατοστά. Η ποικιλία «Raven» έχει μοναδικά φύλλα τα οποία από ανοιχτό πράσινο στη συνέχεια ξεθωριάζουν και γίνονται σχεδόν μαύρα.

ZZ Plant
©unsplash/pino-nguyen

Σπαθίφυλλο (Peace Lily)
Γνωστό για τα όμορφα μεγάλα λευκά άνθη και τα σκούρα πράσινα φύλλα του, το Spathiphyllum sp., ή Peace Lily, είναι ένα φυτό που αγαπά την υγρασία και μπορεί να τα βγάλει πέρα με λιγότερο φως σε σχέση με άλλα τροπικά φυτά. Είναι φυσιολογικό το άσπρο άνθος που μοιάζει με «σπαθί» (το οποίο προστατεύει τα πραγματικά λουλούδια) να πέσει κάποια στιγμή. Ωστόσο, μπορείτε να το ενθαρρύνετε να ανθίσει ξανά με καλό χώμα, υγρασία και λίγο φως.

Peace Lilly
©unsplash/denley-photography

Ο κισσός του διαβόλου ή Πόθος
Ό,τι καλύτερο για σημεία με χαμηλό φωτισμό! Τα φύλλα του φυτού αυτού έχουν την τάση να πέφτουν και το φύλλωμα μπορεί να είναι από σκούρο πράσινο έως πιο έντονο πράσινο με λίγο λευκό και διάφορες άλλες αποχρώσεις του πράσινου. Εύκολα μπορεί να πολλαπλασιαστεί απλώς τοποθετώντας κομμάτια του στο νερό.

Devil's Ivy/Pothos
©unsplash/jacob-spaccavento

Χαμαιδωρέα μπαμπού
Η Χαμαιδωρέα μπαμπού είναι στην ουσία, ένας αργά αναπτυσσόμενος φοίνικας που μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά. Πρέπει να είναι ελαφρώς στεγνό, οπότε δεν πρέπει να το ποτίζετε αρκετά συχνά. Πολύ ωραία επιλογή!

Neanthe Bella Palm or Parlor Palm
©unsplash/alex-perri

Αγλαόνημα
Εκτός από πράσινο, μήπως θέλετε και κάποιο άλλο χρώμα στην σκοτεινή σας γωνία; Το φυτό με το όνομα Αγλαόνημα είναι μία ιδανική λύση με το mix χρωμάτων που κάνει με το κόκκινο, το ροζ και πράσινο φύλλωμά του. Το πολύχρωμο φυτό δεν χρειάζεται πολύ πότισμα και δεν φτάνει πολύ ψηλά.

Chinese Evergreen
©unsplash/mark-bosky

Ραφίς
Το Rhapis Excelsa, ή Lady Palm, αναπτύσσεται αργά και έχει πράσινο σκούρο φύλλωμα που μοιάζει με δάχτυλα χεριού. Μπορεί να φτάσει και έως τα 4 μέτρα. Δεν θέλουν πολύ πότισμα, αλλά χρειάζονται λίγο και έμμεσο φως.

Lady Palm
©unsplash/feey

Χλωρόφυτο ή το φυτό αράχνη
Αν ψάχνετε για ένα κρεμαστό φυτό το φυτό αράχνη είναι η τέλεια επιλογή. Δεν χρειάζεται πολύ νερό και θέλει να μένει ελάχιστα ξηρό μέχρι το επόμενο πότισμα ενώ το έμμεσο φως, θα το βοηθήσει περισσότερο στην ανάπτυξή του.

Spider Plant
©unsplash/lucian-alexe

Είδατε, για όλα υπάρχουν λύσεις! Γεμίστε τον χώρο σας λοιπόν με πράσινο και αν ξεχαστείτε μια μέρα και δεν ποτίσατε τα φυτούλια, ε δεν θα πάθουν και τίποτα!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice