Gizele: 4 συνήθειες που κρατούν σε φόρμα το top model
© EPA/ANDREU DALMAU
Lifestyle

Gizele: 4 συνήθειες που κρατούν σε φόρμα το top model

Η ρουτίνα ευεξίας της αποδεικνύει πως τα αγαθά κόποις κτώνται

Gisele Bündchen: 4 lifestyle συνήθειες του μοντέλου που της επιτρέπουν να μένει σφριγηλή, όμορφη, νέα.

Από το 2001 η Ζιζέλ είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου και δεσπόζει και στη λίστα των πλουσίων γυναικών του Forbes. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι χωρίζει με τον σύζυγό της, αλλά, κρίνοντας από τις αναρτήσεις της στο instagram, αφενός δεν το πήρε βαριά, αφετέρου δεν έχασε ούτε λίγο από τη λάμψη της. Επίσης, χαζεύοντας το προφίλ της στην πλατφόρμα, βλέπει κανείς πως ως ζωντοχήρα δεν εγκατέλειψε καμία από τις συνήθειες ευεξίας, εκγύμνασης και διατροφής, τις οποίες ακολουθούσε ως παντρεμένη. Τι κάνει λοιπόν αυτός ο κορίτσαρος από τη Βραζιλία και λάμπει πάντα;

Είναι «πρωινό πουλί»
Η Ζιζέλ ξυπνάει στις 5 το πρωί και αμέσως πηγαίνει για διαλογισμό υπό τους ήχους του ωκεανού. Στη συνέχεια κάνει διατάσεις και για να χαλαρώσει τους μύες αλείφει το σώμα της με αρωματικό λάδι, είτε καρύδας είτε μέντας είτε λεβάντας είτε ylang-ylang. Όταν τελειώσει η ιεροτελεστία, επιστρέφει στο σπίτι και ετοιμάζει τα παιδιά για το σχολείο. 

Εξασκείται στις πολεμικές τέχνες
Όταν λέμε «πολεμικές τέχνες» δεν εννοούμε ότι δέρνει τον κόσμο, αν και θα μπορούσε να σηκώσει την ποδάρα κι όποιον πάρει ο χάρος. Η Ζιζέλ είναι οπαδός των αρχών των Σαολίν και αφοσιωμένη στο κουνγκ φου. Μάλιστα είναι τόσο πωρωμένη, που συνέχισε τις προπονήσεις της ακόμα κι όταν ήταν έγκυος στον γιο της. Ο θηλυκός Καραντάιν σταμάτησε τα ιιι και τα χαααα μόλις δύο βδομάδες πριν τη γέννα. Επειδή όμως είναι Βραζιλιάνα, κάνει και ζίου ζίτσου με τις τεχνικές της πατρίδας της. «Αισθάνομαι πιο δυνατή, πιο σίγουρη και ενδυναμωμένη από τότε που άρχισα να ασκούμαι στην αυτοάμυνα. Νιώθω ότι είναι ένα σημαντικό εφόδιο, ειδικά για εμάς τις γυναίκες» έγραψε στη λεζάντα ενός βίντεο όπου κάνει εξάσκηση σε λαβές με αντίπαλο. 

Ασχολείται με όλα τα σπορ εξωτερικού χώρου
Κάνει ιππασία, ποδηλασία, σκι, σερφ, τα πάντα όλα. Αρκεί να μην κλείνεται σε γυμναστήρια, αλλά να ασκείται στη φύση. Θεωρεί την επαφή με τον έξω κόσμο σαν μια διαδικασία επαναφόρτισης εαυτού και γι’ αυτό εξοικονομεί χρόνο από το γεμάτο πρόγραμμά της για να βγει στο πράσινο, να γυμναστεί, να διαλογιστεί, να κάνει γιόγκα ή πιλάτες, να δει την ανατολή του ήλιου ή απλώς να περπατήσει. 

Προσέχει τη διατροφή της
Το πρώτο πράγμα που κάνει όταν ξυπνάει είναι να πίνει ζεστό νερό με λεμόνι και στη συνέχεια να πιει έναν χυμό λαχανικών. Προσέχει πολύ τη διατροφή της, όχι όσον αφορά τις θερμίδες αλλά την προέλευση του φαγητού. Τρώει πράγματα φυτικής προέλευσης, κατά κύριο λόγο, και αγοράζει τοπικά βιολογικά προϊόντα για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά και να στηρίξει τους ντόπιους αγροτοκαλλιεργητές. Η μοναδική παρασπονδία της, την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «ένοχη απόλαυση», είναι η μαύρη σοκολάτα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice