Γιατί οι κάλτσες χάνονται στο πλυντήριο;

Οι ειδικοί καθαριότητας λύνουν το μεγάλο μυστήριο

Πρακτικοί τρόποι οργάνωσης της μπουγάδας για να μην χάνονται οι κάλτσες κατά το πλύσιμο των ρούχων

Eίναι μια μέρα όπως όλες τις άλλες. Επιστρέφεις σπίτι από μια δύσκολη βάρδια στη δουλειά. Ήρθε η ώρα να διπλώσεις τα ρούχα της μπουγάδας, τα οποία είχες πετάξει βιαστικά πάνω στο κρεβάτι το πρωί. Σιδέρωσες τα πουκάμισα, τα παντελόνια και τις πιτζάμες και τώρα είναι ώρα να ταιριάξεις τις κάλτσες μεταξύ τους. Τελειώνεις με όλη τη διαδικασία και μια κάλτσα έχει μείνει χωρίς ταίρι και σε κοιτάζει. Αναρωτιέσαι: «Τι έγινε;». Μήπως είσαι πολύ κουρασμένος και δεν βλέπεις την κάλτσα ή μήπως το τέρας του πλυντηρίου ξύπνησε πάλι;

Αποφασισμένος να λύσεις αυτό το μυστήριο, κοιτάζεις παντού. Ελέγχεις δύο φορές τον κάδο του πλυντηρίου και το κενό κάτω από το κρεβάτι, αλλά η κάλτσα δεν είναι πουθενά. Μην ανησυχείς, οι ειδικοί καθαρισμού και οργάνωσης μίλησαν και έδωσαν απάντηση στο μεγάλο ερώτημα.

Τελικά πού πήγε η κάλτσα που λείπει;

Σύμφωνα με τον Jason Kapica, πρόεδρο του Dryer Vent Wizard, αν θέλεις να εντοπίσεις την χαμένη κάλτσα, πρέπει να ξέρεις πού να κοιτάξεις. Το πιο πιθανό σημείο είναι κάτω ή πίσω από το πλυντήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη μετακίνηση των ρούχων οι κάλτσες γλιστρούν ανάμεσα στις ρωγμές και πέφτουν πίσω ή κάτω από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Πιάσε, λοιπόν, έναν φακό και έλεγξε κάτω και γύρω από τις συσκευές για τυχόν παραπεταμένες κάλτσες. Εάν εξακολουθείς να μην μπορείς να εντοπίσεις την κάλτσα που λείπει, δες μήπως βρίσκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα πλυμένα ρούχα.

Γιατί οι κάλτσες χάνονται στο πλυντήριο;
ⓒ freepik

Πώς θα κρατήσεις ένα ζευγάρι κάλτσες ενωμένο για πάντα

Ας είμαστε ειλικρινείς, η αναζήτηση της κάλτσας είναι μια κουραστική διαδικασία που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε. Κι όμως, γίνεται να γλιτώσεις «το κυνήγι της κάλτσας». Η κύρια συμβουλή που μας δίνουν οι ειδικοί είναι να μην υπερφορτώνουμε το πλυντήριο, επειδή με αυτό τον τρόπο οι κάλτσες σφηνώνουν και μπαίνουν στον τοίχο του πλυντηρίου ή κάτω από την ελαστική τσιμούχα. Μπορεί να νομίζεις ότι γεμίζοντας το πλυντήριο εξοικονομείς απορρυπαντικό και νερό, αλλά εάν τελικά τα ρούχα σου δεν πλυθούν σωστά ή έαν οι κάλτσες χάνονται, τότε το κόστος είναι μεγαλύτερο. 

Γιατί οι κάλτσες χάνονται στο πλυντήριο;
ⓒ freepik

Η Professional Organizer και Clutter Coach Jamie Novak λέει ότι η καλύτερη πρακτική είναι να πλένουμε πάντοτε τις κάλτσες σε ζευγάρια, τα οποία θα συγκεντρώνουμε μέσα σε μια διχτυωτή τσάντα. «Δεν έχω χάσει ούτε κάλτσα τα τελευταία δέκα χρόνια χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο» σημειώνει η ειδικός.

Σε περίπτωση που μετακομίσετε και αλλάξετε πλυντήριο, οι «μοναχικές» κάλτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ξεσκόνισμα ή το τύλιγμα ευαίσθητων αντικειμένων. Έτσι, ακόμη και ένα άλυτο μυστήριο πλυντηρίου μπορεί να είναι μια ευκαιρία να γίνουμε ευρηματικοί και δημιουργικοί.

Γιατί οι κάλτσες χάνονται στο πλυντήριο;
Ⓒ Unsplash

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice