Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν
© EPA / Michel Euler/POOL
Lifestyle

Στόχος επικρίσεων το ρολόι Μακρόν - Τι φορούν άλλοι ηγέτες

Αντιδράσεις για το Bell&Ross του Γάλλου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Eμμανουέλ Μακρόν: Επικρίσεις προκάλεσε το ρολόι του εν μέσω διαδηλώσεων 

Στόχος επικρίσεων έγινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη, φορώντας ένα σχετικά πολυτελές ρολόι στον αριστερό του καρπό.

Ο Μακρόν φορούσε ένα ρολόι της γαλλικής εταιρείας Bell&Ross με μπλε καντράν και μαύρο λουράκι. Το συγκεκριμένο ρολόι στοιχίζει 2.120 λίρες (περίπου 2.500 ευρώ), αν και ισχυρισμοί χρηστών στο Twitter ανεβάζουν το κόστος του συγκεκριμένου μοντέλου έως και τα 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα ωστόσο με σάιτ που ασχολούνται με το ρολόι πρόκειται για μια ειδική έκδοση της συγκεκριμένης εταιρείας, που ωστόσο δεν κοστίζει πάνω από 2.500 ευρώ. 

Η αφαίρεση του ρολογιού έγινε 11 λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης, όταν ο Μακρόν έβαλε το αριστερό του χέρι κάτω από το τραπέζι, ενώ συνέχισε να απαντά σε ερωτήσεις. Όταν επανέφερε το χέρι του πάνω στο τραπέζι, το ρολόι είχε εξαφανιστεί.

Διαφορετική πάντως εξήγηση έδωσε το Ελιζέ, που υποστήριξε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αφαίρεσε το ρολόι του επειδή χτυπούσε στο τραπέζι, ενώ έκανε τις χειρονομίες του. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος υπεραμύνθηκε του νέου ασφαλιστικού, λέγοντας ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι απαραίτητη και ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί αργότερα, μέσα στον χρόνο, παρά την έντονη αντίθεση της γαλλικής κοινωνίας.

Πούτιν: Ξεχωριστή και ακριβή συλλογή

Κατά καιρούς ο Bλαντιμίρ Πούτιν έχει εμφανιστεί με πολύ σπάνια και ακριβά ρολόγια, όπως των οίκων Patek Philippe, A. Lange & Sohne, Breguet και Blancpain. Η ιστοσελίδα Crown and Caliber υπολογίζει την συλλογή του Πούτιν στα 700,000 δολάρια. Σχετικό αφιέρωμα είχε κάνει και η ιστοσελίδα Radio Free Europe. 

Το πλέον ακριβό κομμάτι της συλλογής του είναι ένα ρολόι της A. Lange & Sohne το οποίο υπολογίζεται ότι αξίζει πάνω από 300,000 δολάρια. 

To 2017, λέγεται ότι πούλησε το Patek Philippe 5208P ρολόι του, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν ειδικής πρόσκλησης σε VIP πελάτες, αντί 1,2 εκατ. δολαρίων. 

Πάντως, ο επίσημος μισθός του ανέρχεται σε 3.661.765 ρούβλια τον χρόνο, ποσό που αντιστοιχούσε σε 115.000 δολάρια πριν τον πόλεμο αλλά σήμερα έχει μειωθεί στα 34.450 δολάρια. 

Βέβαια, ο Πούτιν είναι και γενναιόδωρος, καθώς λέγεται ότι συνηθίζει να μοιράζει ακριβά ρολόγια ως δώρα. Το 2009, μάλιστα, έβγαλε από το χέρι του ένα Blancpain αξίας 10.500 δολαρίων και το χάρισε σε ένα αγόρι από τη Σιβηρία. Την ίδια χρονιά, έκανε δώρο ένα παρόμοιο ρολόι σε έναν εργάτη εργοστασίου που παραπονέθηκε ότι περνά δύσκολα.

Vladimir Putin's Luxury Watch Collection - What It Says About Him

Τα ρολόγια πάντως είναι ένα από τα ακριβά σπόρ της ρωσικής ελιτ καθώς ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε φωτογραφηθεί ένα Richard Mille αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Πέτρα του σκανδάλου το ρολόι αξίας 30.000 ευρώ της Εμινέ Ερντογάν

Mπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην έχει «προκαλέσει» στο θέμα της επιλογής ρολογιού ωστόσο το 2021 η σύζυγος του εμφανίστηκε σε παρουσίαση του βιβλίου με το ρολόι «Happy Diamonds» του luxury οίκου Chopard, η τιμή του οποίου φτάνει τις 30.000 ευρώ. 

Ο βουλευτής του «Καλού Κόμματος» (Iyi Parti) Αχμέτ Εροζάν, σχολιάζοντας το βιβλίο της πρώτης κυρίας της Τουρκίας που κυκλοφόρησε με τίτλο «Τα ταξίδια μου στην Αφρική» έγραφε στο Twitter: «Το βιβλίο "Τα ταξίδια μου στην Αφρική" στολισμένο με φωτογραφίες κυκλοφορεί στην αγορά. Το ρολόι χειρός Chopard Happy Diamonds είναι σε αρμονία με τη φτώχεια της Αφρικής. Αν το ρολόι χειρός δεν είναι ψεύτικο, η τιμή του ξεκινά από τα 30.000 ευρώ» γράφει ο βουλευτής.

Τα ακριβά γούστα του πρωθυπουργού της Καμπότζης

Ο Χουν Σεν είναι πρωθυπουργός της Καμπότζης, από το 1985. Αυτό τον καθιστά τον μακροβιότερο επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας και έναν από τους μακροβιότερους ηγέτες παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Radio Free Asia, ο ηγέτης της Καμπότζης διαθέτει μια συλλογή ρολογιών αξίας τουλάχιστον 13 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους επικριτές του, πρόκειται για μια προφανή αναντιστοιχία με τον μισθό του των 2.500 δολαρίων τον μήνα. 

The Prime Minister of Cambodia, Hun Sen during one of his latest appearance was wearing a @patekphilippe 6002 Sky Moon...

Posted by Insane Luxury on Thursday, July 2, 2020

O «ταπεινός» Μπάιντεν

Λάτρης των ρολογιών φαίνεται πώς είναι ο και ο Τζο Μπάιντεν του οποίου όμως η συλλόγη δεν φτάνει τα εξωφρενικά γούστα του Πούτιν ή του πρωθυπουργού της Καμπότζης. Σύμφωνα με το έγκυρο «Hοndikee», o άλλοτε αντιπρόεδρος και γερουσιαστής του Ντέλαγουερ διαθέτει έναν Χρονογράφο Seiko 7T32-6M90, ένα Omega Seamaster, ένα Tissot T-Touch,  ένα Omega Speedmaster Moonwatch, ένα Apple Watch και ένα Rolex Date Just. 

US President Joe Biden and his Wrist Watches | Chrono24
Rolex Datejust
© Getty Images/Ideal Image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice