Barbie: Ο μονόλογος της ταινίας για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα.
© instagram /@luckychapentertainment
Lifestyle

Ο μονόλογος της ταινίας Barbie που έγινε viral

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία, σύμφωνα με την Greta Gerwig

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Barbie: Ο μονόλογος της ταινίας για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα.

Είναι η πιο viral στιγμή της ταινίας Barbie, που κάνει το γυναικείο κοινό να ταυτίζεται συναισθηματικά και να χειροκροτεί όρθιο. Λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στο πόνημα της Greta Gerwig, έρχεται ένας μονόλογος αγανάκτησης. Η γυναίκα αιχμάλωτη των στερεοτύπων, των πρέπει και των δεν πρέπει, των απαιτήσεων. Τελικά πόσο περίπλοκο, δύσκολο και άδικο είναι να είσαι γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία; Πολύ!

Διαβάστε τον μονόλογο που έγινε viral

«Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να είσαι γυναίκα. Είσαι τόσο όμορφη, και τόσο έξυπνη, και με σκοτώνει που νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετά καλή. Πρέπει πάντα να είσαι εξαιρετική, αλλά με κάποιον τρόπο πάντα το κάνουμε λάθος. 

»Πρέπει να είσαι αδύνατη, αλλά όχι πολύ αδύνατη. Και ποτέ δεν μπορείς να λες ότι θέλεις να είσαι αδύνατη. Πρέπει να λες ότι θέλεις να είσαι υγιής, αλλά επίσης πρέπει να είσαι αδύνατη. Πρέπει να έχεις λεφτά, αλλά δεν μπορείς να ζητάς λεφτά γιατί αυτό είναι χαζομάρα. Πρέπει να είσαι αφεντικό, αλλά δεν μπορείς να είσαι κακιά. Πρέπει να ηγείσαι, αλλά δεν μπορείς να καταπνίγεις τις ιδέες των άλλων ανθρώπων. Υποτίθεται πως λατρεύεις να είσαι μητέρα, αλλά να μη μιλάς για τα παιδιά σου όλη την ώρα. Πρέπει να είσαι γυναίκα καριέρας, αλλά ταυτόχρονα να φροντίζεις πάντα τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να λογοδοτείς για την κακή συμπεριφορά των ανδρών, πράγμα τρελό, αλλά αν το επισημάνεις, κατηγορείσαι ότι παραπονιέσαι. 

»Υποτίθεται πως πρέπει να είσαι όμορφη για τους άνδρες, αλλά όχι τόσο όμορφη ώστε να τους βάζεις σε πειρασμό ή να απειλείς άλλες γυναίκες γιατί υποτίθεται πως είσαι μέλος της αδελφότητας. Πάντα όμως να ξεχωρίζεις και πάντα να είσαι ευγνώμων. Όμως ποτέ να μην ξεχνάς πως το σύστημα είναι στημένο. Βρες λοιπόν έναν τρόπο να το αναγνωρίζεις αυτό και πάντα να είσαι ευγνώμων. Δεν πρέπει ποτέ να γερνάς, ποτέ να είσαι αγενής, να μην κάνεις ποτέ επίδειξη, ποτέ να είσαι εγωίστρια, να μην πέφτεις ποτέ, να μην αποτυγχάνεις ποτέ, να μη δείχνεις φόβο ποτέ, να μη βγαίνεις έξω από τη γραμμή ποτέ. Είναι τόσο δύσκολο! Είναι πολύ αντιφατικό και κανείς δεν σου δίνει μετάλλιο ή σου λέει ευχαριστώ. Και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι δεν κάνεις τα πάντα λάθος αλλά επίσης ότι για όλα φταις εσύ. 

»Έχω βαρεθεί τόσο να παρακολουθώ τον εαυτό μου και κάθε άλλη γυναίκα να δενόμαστε με κόμπους ώστε να αρέσουμε στους άλλους. Και αν όλα αυτά ισχύουν για μια κούκλα που απλώς αντιπροσωπεύει τις γυναίκες, τότε δεν ξέρω». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice