closet_organization
Sarah Brown on Unsplash
Lifestyle

Πώς θα εξοικονομήσεις χρόνο και χώρο κατεβάζοντας τα χειμωνιάτικα

5 απλά tips για την οργάνωση της ντουλάπας σας για τη νέα σεζόν

Οργάνωση ντουλάπας: Απλά tips για να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα εξοικονομώντας χρόνο και χώρο.

Όπως έχει πει και η Carrie Bradshaw, ο βασικός λόγος να χωρίσει ένα ζευγάρι είναι οι μικρές ντουλάπες. Στην Αθήναοι ευρύχωρες ντουλάπες είναι σπάνιο σενάριο, για walking closet ούτε λόγος, και οι περισσότεροι χρειάζεται να χωρίζουμε τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ μας σε δύο σεζόν -καλοκαιρινά και χειμερινά. Μπορεί η θερμοκρασία να μην έχει πέσει ακόμα, είναι όμως μια αναπόφευκτη διαδικασία που οι περισσότεροι, δικαίως, σιχαινόμαστε. Εκτός από βάναυσο, το να πακετάρεις τα μισά σου υπάρχοντα είναι και βαρετό τη στιγμή που πρέπει να φρεσκάρεις και τα υπόλοιπα μισά, ενώ δεν υπάρχει καν χώρος να τα αποθηκεύσεις. Μην τρελαίνεσαι, όμως, γιατί αν βάλεις λίγη μουσικούλα, πιεις το αγαπημένο σου ρόφημα και υιοθετήσεις τα παρακάτω tips, θα γίνει πολύ πιο εύκολη και παραγωγική η διαδικασία.  

Κρατάς, Δωρίζεις, Πουλάς
Πάντα πρέπει η όλη διαδικασία αλλαγής σεζόν να ξεκινάει από το «ξεκαθάρισμα» της τρέχουσας. Φτιάξε τρεις στήλες, μια για το τι κρατάς, μια για το τι δωρίζεις και μια για το τι πουλάς. Άλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση να φόρεσες τα πάντα, ούτε να είναι όλα συναισθηματικής αξίας, οπότε ίσως είναι ώρα να τα χαρεί κάποιος άλλος. Αν κάτι δεν έχει φορεθεί πάνω από ένα χρόνο, ίσως απλά δεν είναι του στυλ σου πλέον. Για όσα έχεις αμφιβολία δοκίμασέ τα επιτόπου. Κάνε το αντίστοιχο και σε αυτά που είναι στο πατάρι, σε παπούτσια και αξεσουάρ.

Εξοικονόμησε χώρο
Η έλλειψη χώρου είναι το βασικό πρόβλημα για τις ντουλάπες και τους αποθηκευτικούς χώρους. Για να μη γεμίσεις το πατάρι ή την αποθήκη με βαλίτσες και κούτες, τοποθέτησε τα ρούχα σου σε πλαστικές σακούλες υπό πίεση, δηλαδή αυτές που ρουφάς τον αέρα με την ηλεκτρική σκούπα και μειώνεται ο όγκος τους. Όσον αφορά την ντουλάπα, δεν χρειάζεται να κρεμάς όλα τα ρούχα σε κρεμάστρες που δυσκολεύεσαι να τα δεις. Εναλλακτικά, βάλε τη μία κρεμάστρα στην άλλη και είδη όπως φόρμες και t-shirt που τσαλακώνονται πιο δύσκολα, μπορείς να τα διπλώσεις σε συρτάρια ή σε κάποια αποθηκευτικά κουτιά.

Αξιοποίησε σωστά τον χώρο στα συρτάρια
Τα διπλωμένα ρούχα πιάνουν γενικά λιγότερο χώρο από τα κρεμασμένα. Όμωςόταν στοιβάζεις τα τζιν και τραβήξεις ένα, αυτά εύκολα μετατρέπονται σε σωρός από ανακατεμένα ρούχα που δε διευκολύνει τη σωστή οργάνωσή τους. Μπορείς να τοποθετήσεις διαχωριστικά και να διπλώνεις τα ρούχα σε ρολά ώστε όταν βιάζεσαι το πρωί να πάρεις κάποιο, να μην αφήσεις πίσω σου το απόλυτο χάος.

Ευκαιρία για καθαριότητα
Μην ανεβάζεις τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι στο πατάρι άπλυτα. Οι λεκέδες πολύ δύσκολα θα φύγουν ύστερα από μήνες. Επίσης καθάρισε το εσωτερικό των αποθηκευτικών χώρων της ντουλάπας, τώρα που τα έχεις όλα άδεια στη διάθεσή σου. Δεν θες να φυλάξεις τα φρεσκοπλυμένα και καλά σου πουλόβερ σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο σκόνη.

@brianneboston

What I used from @Zulily to organize my closet for fall. 🍁🍂 Check my bio for Zulily’s storage solutions. #zulilyfinds #zulilypartner #zulily #closetorganization #closetessentials #closetcleanout #organizingtips #organization #organized #organizedhome #closetinspo #homefinds #homestorage Closet organization hacks, closet finds, storage hacks, storage organization tips, closet storage ideas, organizing for fall

♬ Happy Up Beat (Medium) - TimTaj

Τοποθέτησε τα ρούχα σου στρατηγικά
Χώρισε τα ρούχα σου σε κατηγορίες -παντελόνια, φούστες, πουλόβερ κτλ. Έτσι είναι πολύ εύκολο να ξέρεις πού έχεις τι και σε τι ποσότητα. Μια κατηγορία ρούχων που δε φοράς συχνά, όπως τα βραδινά φορέματα, είναι καλύτερο να τοποθετηθεί στο βάθος της ντουλάπας, μακριά από τα μπλουζάκια που φοράς καθημερινά και τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε προσιτό σημείο. Επίσης, σιγουρέψου ότι οι κρεμάστρες σου είναι σταθερές ώστε να μην πέφτουν τα ρούχα. Αφού τα χωρίσεις σε κατηγορίες, προχώρησε στην επόμενη διαβάθμιση, το χρώμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice