Τάσεις decor εμπνευσμένες από τα '80s
© Unsplash
Lifestyle

5 τάσεις διακόσμησης της δεκαετίας του '80 που επιστρέφουν

Τι θα δούμε το '24

Τάσεις διακόσμησης της δεκαετίας του '80 που επιστρέφουν το '24

H φράση “Keep calm and pretend it's 80s” ακούγεται ανακουφιστική στα αυτιά αρκετών από εμάς. Η δεκαετία αυτή ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, και για τα ενδιαφέροντα decor trends, καθώς αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες δεκαετίες στο design. Tο design της χαρακτηρίστηκε από glam και υπερβολή. Έχει να κάνει με την αφθονία της ομορφιάς, και το γέμισμα του σπιτιού με διαφορετικά σχήματα, υφές αλλά και έντονα και πολλά χρώματα. Ωστόσο, τίθεται τώρα το ερώτημα, γιατί η δεκαετία του '80 επιστρέφει ξανά ως πρόταση διακόσμησης; Πολλοί βλέπουν την τάση ως απάντηση στον υπερκορεσμό του μινιμαλισμού π.χ του σκανδιναβικού στιλ. Αν λοιπόν βρίσκεστε κι εσείς σε φάση ανανέωσης του σπιτιού σας ή απλά θέλετε να δώσετε ένα νοσταλγικό, vintage χαρακτήρα στη διακόσμηση, εδώ είναι 5 τάσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε.

5 τάσεις διακόσμησης της δεκαετίας του '80 που επιστρέφουν το 2024

Veined Marble 

Marble look
© Unsplash

Τα ελληνικά και ρωμαϊκά κλασικά χαρακτηριστικά επαναπροσδιορίστηκαν τη δεκαετία του '80, με τους σχεδιαστές να δίνουν νέα πνοή στις κολώνες, τις κουρτίνες και το μάρμαρο. Η δεκαετία του '80 ήταν άλλωστε μια εποχή όπου οι άνθρωποι επέστρεφαν για να δουν την ιστορία. Σήμερα βέβαια οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν το χρώμα μαύρο, το πράσινο και το μάρμαρο με φλέβα μπορντό για μια κλασική εμφάνιση με πιο δραματική και μοντέρνα άποψη.

Preppy, Luxe μαξιμαλισμός

Μαξιμαλισμός στο σπίτι
© Unsplash

Οι φουσκωμένες κουρτίνες, τα διαφορετικά prints, οι φλοράλ ταπετσαρίες, τα κόκκινα χρώματα, τα στρώματα της Laura Ashley με prints λουλουδιών και τα πολλά διακοσμητικά αποτελούσαν στοιχεία της διακόσμησης της δεκαετίας του '80. Διάλεξε τι ταιριάζει περισσότερο με το ύφος του σπιτιού σου και ανανέωσε το. Έτσι, θα έχεις δημιουργήσει τον δικό σου μοντέρνο χώρο με πολύ χρώμα.

Το μωβ επιστρέφει διαφορετικά

Μωβ decor
© Wallpapers.com

Η τάση αυτή δεν θέλει απλώς την επιστροφή της κλασικής απόχρωσης του μωβ που έχουμε συνηθίσει. Αντίθετα, προσφέρει μια δροσερή επιλογή του μωβ που συνδυάζεται με ζαχαρένια ροζ και τροπικά prints. Αρκετά ρομαντική ιδέα και προσφέρει μια νέα εκδοχή του στιλ της δεκαετίας του '80. Εσύ θα δοκιμάσεις το «απαγορευμένο χρώμα» στο χώρο σου;

Ασπρόμαυρα αξεσουάρ για πάντα

Ασπρόμαυρα έπιπλα
© Unsplash

Οι ασπρόμαυρες ρίγες, τα πλέγματα και τα ζέβρε print δίνουν την έντονη αίσθηση των 80’s Αν σήμερα ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε το ασπρόμαυρο να δείχνει καινούργιο, αντί να χρησιμοποιήσετε υφάσματα, δοκιμάστε να ενσωματώσετε περισσότερα έργα τέχνης. Mε αυτόν τον τρόπο θα αφηγηθείτε τη δική σας χρωματική ιστορία. Το ασπρόμαυρο χαλί αποτελεί επίσης, μια στιλάτη επιλογή που μπορεί να μεταφέρει μια εντυπωσιακή και πολυτελή αίσθηση στον χώρο.

Έπιπλα με καμπύλες

Έπιπλα με καμπύλες
© Unsplash

Οι στρογγυλεμένες επιφάνειες με καμπύλες αποτελούν κλασικό retro στοιχείο. Από σαλόνια, σκαμπό, καθρέφτες και τραπεζάκια μέχρι βάζα και μαξιλάρια, αποτελούν την απόλυτη αναβίωση της εμβληματικής δεκαετίας του '80 στα design trends. Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο στιλ σου ανεβάζει την διάθεση και βοηθά να σπάσουν οι μονότονες παραδοσιακές ευθείες γραμμές και γωνίες του σπιτιού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice