8 τρόποι για να απαλλαγείς άμεσα από την κακοσμία των παπουτσιών
© Unsplash
Lifestyle

8 τρόποι για να απαλλαγείς άμεσα από την κακοσμία των παπουτσιών

Από το να τα πλύνεις μέχρι και να χρησιμοποιήσεις βρεφική πούδρα, όλα τα tips

Πώς θα απαλλαγείς από την κακοσμία των παπουτσιών

Slingbacks, μαύρες γόβες, μπαλαρίνες, loafers, retro sneakers, αυτά είναι μερικά μόνο από τα must-have φθινοπωρινά trends στα παπούτσια. Ωστόσο, όσο πιο συχνά φοράς το αγαπημένο σου ζευγάρι παρατηρείς ότι η κακοσμία «χτυπάει την πόρτα». Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να είναι καινούργιο το σετ, να ανυπομονείς να το φορέσεις στην βραδινή σου έξοδο αλλά η έντονη μυρωδιά επίσης, να σε ταλαιπωρεί. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Με την πάροδο του χρόνου, τα παπούτσια μπορούν να αναπτύξουν οσμές που είναι δύσκολο να κρυφτούν. Ο ιδρώτας, η στενή επαφή με συνθετικά υφάσματα, η διαρκής έκθεση σε βακτηρίδια, οδηγούν σε πλήθος προβλημάτων, όπως βακτήρια, μυκητιάσεις και λοιμώξεις του δέρματος. Παρακάτω δίνουμε μερικά tips πού θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την κακοσμία των παπουτσιών.

Παπούτσια
© Unsplash

8 τρόποι για να απαλλαγείς άμεσα από την κακοσμία των παπουτσιών 

Το πλυντήριο είναι μια καλή λύση
Για αρχή δοκίμασε να πλύνεις τα παπούτσια στο πλυντήριο. Αν πάλι δεν πλένονται, φτιάξε το δικό σου σπιτικό καθαριστικό σπρέι. Ανέμειξε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 50%  αποσταγμένο λευκό ξύδι και 50% νερό και ψέκασε το εσωτερικό των παπουτσιών σου. Διαφορετικά υπάρχουν κάποια ακόμη tips όπως η χρήση της φλούδας του λεμονιού αρκετές φορές την εβδομάδα που απομακρύνει τις οσμές και απολυμαίνει το εσωτερικό μέρος των υποδημάτων. Επίσης, η χρήση αιθέριου έλαιου τεϊόδεντρου αποτελεί ένα ισχυρό αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό προϊόν καθώς και η μαγειρική σόδα.

Χρησιμοποίησε ειδική σκόνη που απορροφά την οσμή
Ένας τρόπος για να μειώσεις τις δυσάρεστες οσμές των παπουτσιών είναι να περιορίσεις την ποσότητα του ιδρώτα που δημιουργεί το πόδι σου ενώ τα φοράς. Η χρήση ειδικής σκόνης που απορροφά τις οσμές, την οποία θα βρεις ηλεκτρονικά σε διάφορα καταστήματα στο εξωτερικό, μπορεί να τις περιορίσει. Αν πάλι η εφίδρωση είναι πολύ έντονη καλό είναι να επισκεφτείς έναν ειδικό ποδιάτρο-ποδολόγο.

Τοποθέτησε τα παπούτσια σε καλά αεριζόμενο χώρο
Αφού τα παπούτσια εκτεθούν σε υπερβολική υγρασία, π.χ παπούτσια εργασίας ή αθλητικά παπούτσια, θα πρέπει να τοποθετούνται σε καλά αεριζόμενο χώρο σε όρθια θέση. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα απολυμαντικό-αποσμητικό σπρέι στην εσωτερική σόλα και την επένδυση. Εάν τα παπούτσια ή οι μπότες είναι ιδιαίτερα βρεγμένα, αφαίρεσε εντελώς τις εσωτερικές επενδύσεις και άφησε τες να στεγνώσουν τη νύχτα. Βεβαιώσου ότι είναι τελείως στεγνές πριν τις ξαναβάλλεις στα παπούτσια.

Παπούτσια
© Unsplash

Το σπρέι αδιαβροχοποίησης μπορεί να σε σώσει
Αν εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις ανεπιθύμητες οσμές στα παπούτσια, καλό είναι να αγοράσεις ένα προϊόν που προστατεύει εξίσου τα πέλματα και τις επενδύσεις των παπουτσιών. Ένα σπρέι αδιαβροχοποίησης για δερμάτινα παπούτσια-και όχι μόνο, είναι μια ιδανική λύση.

Φόρεσε κάλτσες που απορροφούν την υγρασία
Οι κάλτσες είναι πιθανό να κάνουν τα πόδια σου να ιδρώνουν και κατ’ επέκταση να  προκαλούν την έντονη δυσοσμία στα παπούτσια. Ωστόσο, οι ειδικές κάλτσες που απορροφούν την υγρασία και είναι υγιεινές και φιλικές προς το δέρμα, βοηθούν στην ανακούφιση από δυσάρεστες οσμές και βακτήρια.

Οι ανατομικοί πάτοι είναι το κλειδί
Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και τα παπούτσια σου εξακολουθούν να μυρίζουν, σκέψου να αντικαταστήσεις τους πάτους σου με ανατομικούς πάτους τζελ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τους βγάλεις ανά πάσα στιγμή, άρα και να απομακρύνεις το μέρος του παπουτσιού που πιθανότατα μυρίζει περισσότερο.

Παπούτσια
© Unsplash

Φόρεσε παπούτσια που αναπνέουν
Ο τύπος των παπουτσιών που φοράς παίζει ρόλο και συχνά παγιδεύει την υγρασία. Τα παπούτσια που αναπνέουν περιέχουν υφάσματα και τεχνολογίες που επιτρέπουν τη διαφυγή της θερμότητας, βοηθώντας στη ρύθμιση της θερμοκρασίας των ποδιών. Μήπως να το σκεφτείς;

Χρησιμοποίησε βρεφική πούδρα
Η βρεφική πούδρα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απορροφήσεις την υγρασία. Πασπάλισε λίγη στα παπούτσια κατά τη διάρκεια της νύχτας για να απορροφήσει την υγρασία και να βοηθήσει στην εξάλειψη της μυρωδιάς.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice