Η Prada σχεδιάζει διαστημικές στολές
© Axiom Space
Lifestyle

Η Prada σχεδιάζει διαστημικές στολές

Θα φορεθούν από τα μέλη της αποστολής Artemis III, που θα πατήσουν στο φεγγάρι το 2025

AxEMU: Η Prada σε συνεργασία με την εταιρεία Axiom Space δημιουργεί διαστημικές στολές για την αποστολή Artemis III.

Μια κυριολεκτικά διαστημική συνεργασία, μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα. Ο Οίκος μόδας Prada θα ράψει τις στολές για την αποστολή Artemis III, όπου το 2025 θα προσσεληνωθεί επανδρωμένο διαστημόπλοιο στο φεγγάρι, για πρώτη φορά μετά το 1972. Άλλη μία πρωτιά της αποστολής είναι η συμμετοχή μιας γυναίκας και ενός έγχρωμου ατόμου. 

Το chalenge για ένα brand που συνδυάζει την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με την τεχνολογία αιχμής είναι τεράστιο. Οι στολές, που ονομάζονται AxEMU (Axiom Extravehicular Mobility Unit) δεν είναι haute couture, δεν έχουν ντραπέ και cut outs, αλλά «προηγμένες δυνατότητες για εξερεύνηση του διαστήματος», όπως σημειώνει η Prada. Μπορεί να μην προσφέρονται για celebrities, κόκκινα χαλιά και MET Gala, αλλά είναι κατάλληλες και ασφαλείς για αστροναύτες και σουλάτσα στο διάστημα. Δεν έχουν τσέπες και αξεσουάρ, αλλά θα διαθέτουν εργαλεία για την εξερεύνηση της Σελήνης και τις επιστημονικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν και θα παρέχουν στη NASA πληροφορίες κατάλληλες, ώστε αύριο μεθαύριο ο άνθρωπος να μπορεί να μετοικήσει στο φεγγάρι.

Η Prada σχεδιάζει διαστημικές στολές
© Axiom Space

Οι AxEMU αποτελούν μια εξέλιξη των xEMU, των διαστημικών στολών της NASA, εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής και σχεδιασμό που να εξασφαλίζει ευελιξία και προστασία από το αδυσώπητο σεληνιακό περιβάλλον. 

Η Prada σχεδιάζει διαστημικές στολές
© Axiom Space

Αν το στιλιστικό κομμάτι έχει αναλάβει ο ιταλικός Οίκος, που με την κίνηση αυτή διευρύνει τους ορίζοντές του σε απίστευτο βαθμό, το ταξιδιωτικό μέρος υπογράφεται από την Axiom Space, έναν ηγέτη της βιομηχανίας και δημιουργό του πρώτου εμπορικού διαστημικού σταθμού στον κόσμο, με έδρα το Τέξας. «Η τεχνογνωσία της Prada στις πρώτες ύλες, τις τεχνικές κατασκευής και τις καινοτόμες ιδέες σχεδίασης θα φέρει προηγμένες τεχνολογίες που είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση όχι μόνο της άνεσης των αστροναυτών στη σεληνιακή επιφάνεια αλλά και των απαραίτητων ανθρώπινων παραγόντων που απουσιάζουν από τις παλαιού τύπου διαστημικές στολές» δήλωσε ο Michael Suffredini, CEO της Axiom Space. «Ένα μικρό βήμα για τη μόδα, ένα μεγάλο βήμα για την Prada» θα μπορούσαμε να παραφράσουμε τον Νιλ Άρμστρονγκ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice