Φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη
© Unsplash
Lifestyle

5 φυτά που θα φέρουν τύχη και ευτυχία στο σπίτι σου τη νέα χρονιά

Το 2024 θα είναι η χρονιά σου παρέα με αυτά τα γούρικα φυτά

5 φυτά που θα φέρουν τύχη και ευτυχία στο σπίτι το 2024

Η νέα χρονιά έχει έρθει και αυτό που προέχει φέτος είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία. Χωρίς αμφιβολία σε αυτά σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φυτά, αφού επιδρούν θετικά στον οργανισμό με ποικίλους τρόπους. Συγκεκριμένα, προστατεύουν από την κατάθλιψη, καθαρίζουν τον αέρα, βοηθούν στη συγκέντρωση ακόμη και στην ανακούφιση του στρες. Μερικά από αυτά, θεωρούνται ταυτόχρονα και «τυχερά» αφού έλκουν την καλή τύχη, την ευεξία, την υγεία, την ευτυχία και γενικά εκείνα που επιθυμούμε να έχουμε στη ζωή μας. Παρακάτω επιλέξαμε 5 φυτά «γούρικα» για το 2024.

Φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη
© Unsplash

5 φυτά που θα φέρουν τύχη στο σπίτι το 2024

Μπαμπού

Μπαμπού
© Unsplash

Το όνομά “Lucky Bamboo” δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού τα μπαμπού θεωρούνται από τα πιο ανθεκτικά φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι. Aυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στο Feng Shui είναι κυρίως ο αριθμός των κλαδιών που επιλέγει κάποιος για να ευχηθεί και να προσελκύσει αυτό που έχει περισσότερη ανάγκη. Τρία ή εννιά στελέχη bamboo μαζί στην είσοδο του σπιτιού αποτελούν τον πιο δημοφιλή συνδυασμό. Αν κάποιος έχει ανάγκη από πνευματική συγκέντρωση χρειάζεται πέντε στελέχη, αν πάλι θέλει περισσότερη τύχη έξι. Τα επτά στελέχη ευνοούν την υγεία, τα οκτώ στελέχη την ανάπτυξη, τα δέκα την πληρότητα στη ζωή ενώ τα 21 στελέχη προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευλογία δηλαδή ευτυχία, πλούτο, αφθονία, επιτυχία και μακροζωία.

Extra tip: Αποφύγετε τα στριφογυριστά στελέχη bamboo διότι εμποδίζουν τη ροή της θετική ενέργειας και επενδύστε ή προσφέρετε στους αγαπημένους σας όρθια στελέχη bamboo.

Παχίρα

Παχίρα
© Unsplash

Αν θέλετε να προσφέρετε τη νέα χρονιά ένα δώρο στην κολλητή σας για το σπίτι της ή για το νέο της επαγγελματικό ξεκίνημα, ιδανική πρόταση αποτελεί το φυτό παχίρα ή αλλιώς το φυτό των χρημάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο αριθμός των φύλλων της σε κάθε κλαδί είναι πέντε και αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι, το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο. Καλό θα ήταν η τοποθέτηση του φυτού να γίνει σε εσωτερικούς φωτεινούς χώρους για να διατηρηθεί υγιές και να συμβάλει στην απομάκρυνση των τοξινών του αγαπημένου σας χώρου.

Σανσεβιέρια

Σανσεβιέρια
© Unsplash

Τη νέα χρονιά ήρθε η ώρα να εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου τη σανσεβιέρια προκειμένου να απομακρύνεις την αρνητική ενέργεια από τον χώρο σου. Βρες την τέλεια τοποθεσία- απόφυγε το πάτωμα καθώς παγιδεύει την ενέργεια- και σύντομα θα αποκτήσεις αρμονία κι ευτυχία ενώ θα προστατεύσεις παράλληλα, το μέρος και από την αρνητικότητα των ...ανθρώπων που το επισκέπτονται. 

Παιώνια

Παιώνια
© Unsplash

Aυτή τη χρονιά θέλεις να πρωταγωνιστήσει στην ζωή σου η αγάπη; Θέλεις επιτέλους να έρθει εκείνος ο νέος έρωτας, κεραυνοβόλος ή μη που θα σε ανανεώσει και θα σε κάνει να ξαναδείς την καθημερινότητα με λίγο πιο αισιόδοξη ματιά; Μπορεί πάλι να ανήκεις σε εκείνους που θέλουν να προσπαθήσουν περισσότερο για να κρατήσουν ζωντανό τον πόθο τους για τον σύντροφό τους; Για όλα αυτά διάλεξε τις υπέροχες παιώνιες.  H παιωνία αποτελεί σύμβολο αγάπης, έρωτα και καλής τύχης. Σύμφωνα με τους γκουρού του Φενγκ Σούι η επιλογή μιας απαλής ροζ απόχρωσης ευνοεί περισσότερο στον τομέα των σχέσεων και των όμορφων συναισθημάτων. Αποτελεί το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι και προσδίδει μια  ρομαντική διάθεση στο χώρο.

Πόθος Κρεμαστός

Πόθος Κρεμαστός
© Unsplash

Είτε βρίσκεται σε κρεμαστά καλάθια είτε σε ψηλές γλάστρες, ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς που έχουν εκείνες τις κρεμ-χρυσαφί κηλίδες. Μπορεί η ονομασία «κισσός του διαβόλου» να ακούγεται κάπως «τρομακτική» ωστόσο, ο πόθος, το φυτό που επιβιώνει με ελάχιστη φροντίδα είναι καλός οιωνός τύχης. Καθαρίζει επίσης, τον αέρα, προσελκύει πλούτο και χαρά ενώ απορροφά την επιβλαβή ακτινοβολία.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice