Balcony stories: Γυναικείες εξομολογήσεις στα μπαλκόνια της Αθήνας

Το φωτογραφικό project της Βικτωρίας Γιαννάκη για τη γυναικεία ενδυνάμωση κάθε εβδομάδα στο athensvoice.gr

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Balcony stories: Η νέα στήλη της Βικτωρίας Γιαννάκη στο athensvoice.gr για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Το «Balcony Stories», το project που δημιούργησε η Βικτωρία Γιαννάκη μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, παρουσιάζει τις αληθινές ιστορίες γυναικών στα μπαλκόνια της Αθήνας και όχι μόνο. Σκοπός του είναι η ενδυνάμωση της γυναικείας φωνής ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, θρησκείας και προσωπικών πεποιθήσεων.

«Η ιδέα πίσω από το “Balcony Stories”», όπως περιγράφει το project της η Βικτωρία Γιαννάκη, «γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοιού, όπου όλοι βιώσαμε τον περιορισμό στα σπίτια μας. Την περίοδο εκείνη για πολλούς από εμάς τα μπαλκόνια των σπιτιών μας αποτέλεσαν πολύτιμες διεξόδους προς τον έξω κόσμο και την κοινωνικοποίηση. Έτσι η έμπνευση για το project προέκυψε από έναν απογευματινό καφέ με μια φίλη στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και μέσα σε δύο χρόνια εξελίχθηκε σε μια ασφαλή κοινότητα στο instagram (5000+ μελών) όπου κάθε γυναίκα -περισσότερο ή λιγότερο αναγνωρίσιμη- έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα και να αναδείξει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα».

Aπό την ερχόμενη εβδομάδα τα Balcony Stories, πέρα από το instagram αποκτούν μια νέα στέγη, εδώ στο site της Athens Voice. Kάθε εβδομάδα θα μπορείτε να διαβάζετε ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες γυναικών, διάσημων και μη, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση. Μηνύματα και σκέψεις γυναικών που μπορούν με τις ιστορίες τους και την αντιμετώπιση της ζωής να εμπνεύσουν και άλλες γυναίκες. Μείνετε συντονισμένοι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice