Pull&Bear: Βιώσιμα ενδύματα από πλαστικά

To [IN BETWEEN] είναι το concept πίσω από το #PSxPULLANDBEAR project, ένα παράθυρο σε µια νέα πραγµατικότητα όπου η µουσική, η µόδα και η βιωσιµότητα πηγαίνουν χέρι-χέρι

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η Pull&Bear πρόκειται να δημιουργήσει βιώσιμα ενδύματα από πλαστικά που συλλέχθησαν και ανακαυκλώθηκαν στο φεστιβάλ Primavera Sound της Βαρκελώνης

Το Primavera Sound ανακοίνωσε ότι φέτος η εµβληµατική είσοδος στο φεστιβάλ της Βαρκελώνης θα µετατραπεί σε ένα µεγάλο πράσινο χώρο στο πλαίσιο του Garden Project της Pull&Bear και θα περιλαµβάνει ένα pop-up κατάστηµα της Pull&Bear, σηµεία επαναφόρτισης κινητών τηλεφώνων που λειτουργούν µε ηλιακή ενέργεια, χώρους αναψυχής και µια διαδραστική εγκατάσταση όπου οι χρήστες µπορούν να ανακυκλώσουν πλαστικό PET από µπουκάλια νερού. Στο τέλος του φεστιβάλ, η Pull&Bear θα µεταφέρει το πλαστικό που έχει συλλεχθεί σε µονάδα επεξεργασίας όπου θα µετατραπεί σε ίνες που θα χρησιµοποιηθούν για την κατασκευή ανακυκλωµένων ενδυµάτων από πολυεστέρα. Το brand θα συµπεριλάβει µετά τα προϊόντα στις ανερχόµενες Primavera Sound x Pull&Bear κολεξιόν, πράγµα που σηµαίνει ότι οι festivalgoers θα συνεισφέρουν σε αυτές τις κολεξιόν, χάρη στην ενέργεια τους για ανακύκλωση.

#PSxPULLANDBEAR ΚΟΛΕΞΙΟΝ
Η Pull&Bear και η Primavera Sound παρουσιάζουν τη δεύτερη σειρά της κολεξιόν κάψουλα PRIMAVERA SOUND X PULL&BEAR, που περιλαµβάνει µια ποικιλία από unisex αξεσουάρ εµπνευσµένα από τη διεθνή streetwear και την urban κουλτούρα, δύο κόσµους που από την αρχή έχουν δει τη µουσική ως µορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Η συλλογή περιλαµβάνει σακίδια, belt bags, καπέλα, µπρελόκ και κάλτσες, µε reflective υφάσµατα, tie-dye prints και πρακτικά χαρακτηριστικά όπως τσέπες, φερµουάρ και κουµπιά: τα τέλεια gadgets για το lifestyle του φεστιβάλ.

Ένα µεγάλο µέρος της κολεξιόν Primavera Sound x Pull&Bear φέρει την ετικέτα Join Life, η οποία αποτελεί αναγνώριση της υπεροχής στην επιλογή των πρώτων υλών και των βιώσιµων διαδικασιών παραγωγής. Η συλλογή περιλαµβάνει υφάσµατα όπως βιολογικό βαµβάκι και ανακυκλωµένο πολυεστέρα.

Πωλείται σε επιλεγµένα καταστήµατα, στο PULLANDBEAR.COM και στο pop-up κατάστηµα στο φεστιβάλ Primavera Sound της Βαρκελώνης.

Pull&Bear
PULL&BEAR AMBASSADORS: FINN WOLFHARD ΚΑΙ SADIE SINK

Οι νέοι ηθοποιοί Finn Wolfhard και Sadie Sink, δύο από τους πρωταγωνιστές  του Stranger Things, θα επισκεφθούν  το  pop-up  κατάστηµα  της  Pull&Bear  στο φεστιβάλ ως  ambassadors του  brand και θα παρουσιάσουν την κολεξιόν που έχουν δηµιουργήσει µε το brand. Αυτή η κολεξιόν θα είναι επίσης προς πώληση στο φεστιβάλ. Oεν υπάρχει κανείς που να µπορεί να ενσωµατώσει καλύτερα το πνεύµα της αλλαγής στο φεστιβάλ του Primavera Sound 2019 και να παρουσιάσει την άφιξη της Generation Z. Και οι δύο θα βρίσκονται στον χώρο του φεστιβάλ και θα επισκέπτονται τα διάφορα hot spots της Pull&Bear, που θα βρίσκονται στο εσωτερικό του Parc del Fórum στη Βαρκελώνη.

Pull&Bear
[IN BETWEEN]: ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, Η ΜΟOΑ ΚΑΙ Η ΒΙKΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ
To [IN BETWEEN] είναι το concept πίσω από το #PSxPULLANDBEAR project, ένα παράθυρο σε µια νέα πραγµατικότητα όπου η µουσική, η µόδα και η βιωσιµότητα πηγαίνουν χέρι-χέρι. Είναι ένας πιο περιεκτικός και καλαίσθητος χώρος, µια νέα πραγµατικότητα µε χώρο για όλους τους τύπους στυλ και όλους τους ανθρώπους, που λαµβάνει τη δυαδικότητα ως αρετή, δηµιουργώντας ένα ποικίλο οικοσύστηµα όπου η ποικιλοµορφία είναι το κλειδί. Ο κόσµος του [IN BETWEEN] είναι εδώ για να απαντήσει σε µια γενιά µε περιεκτικό και εκλεκτικό πνεύµα, που αγκαλιάζει διαφορετικά µουσικά στυλ και µία φιλοσοφία ανοχής τόσο στους άλλους όσο και στο περιβάλλον τους.

Η Pull&Bear και η Primavera Sound δηµιούργησαν τους [IN BETWEEN] χώρους στο φεστιβάλ, αφιερωµένους στη µουσική, τη µόδα και τη βιωσιµότητα:
Pull&Bear Garden Η Pull&Bear θα µετατρέψει την εµβληµατική είσοδο του Primavera Sound σε ένα πράσινο χώρο που θα λειτουργεί ως σηµείο συνάντησης και σε µια περιοχή όπου οι festivalgoers µπορούν να χαλαρώσουν µεταξύ των συναυλιών. Θα υπάρχουν φυτά και δέντρα σε αυτήν την περιοχή, τα οποία µετά το τέλος του φεστιβάλ θα µεταφυτευτούν εκτός των χώρων αυτού. Το Pull&Bear Garden θα διαθέτει επίσης σηµεία επαναφόρτισης κινητού τηλεφώνου που λειτουργούν µε ηλιακή ενέργεια.

Pull&Bear
Pull&Bear Pop-up κατάστηµα Είναι ένα pop-up κατάστηµα όπου οι festivalgoers µπορούν να βρουν την κολεξιόν που δηµιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συνεργασία PRIMAVERA SOUND X PULL&BEAR, καθώς και κολεξιόν εµπνευσµένες από το lifestyle των ambassadors της Pull&Bear Finn Wolfhard και Sadie Sink. Ο χώρος, ο οποίος εκτείνεται σε περισσότερα από 200 µ², θα διαθέτει συστήµατα αυτόµατης πληρωµής για την διευκόλυνση των συναλλαγών.

Το pop-up κατάστηµα θα διαθέτει επίσης ένα σηµείο απόρριψης ρούχων για όσους θέλουν να δώσουν στα µεταχειρισµένα ρούχα τους µια δεύτερη πνοή ζωής. Ό,τι συγκεντρωθεί θα δοθεί στο Cáritas για τη χρηµατοδότηση των κοινωνικών του έργων, ενώ παράλληλα θα προσφερθεί απασχόληση σε οµάδες που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισµό.

Σκηνή Pull&Bear Φέτος, οι σκηνές της Pull&Bear γίνονται µία από τις δύο κύριες σκηνές του φεστιβάλ, που τιµήθηκαν από µερικούς από τους µεγαλύτερους σταρ της φετινής χρονιάς, συµπεριλαµβανοµένων των Rosalía, Tame Impala, Janelle Monáe, J Balvin και Erykah Badu.Ανακύκλωση πλαστικών µπουκαλιών Η Pull&Bear και η Primavera Sound επέλεξαν το 2019 να µεγιστοποιήσουν τους πόρους υπέρ της βιωσιµότητας. Για το σκοπό αυτό, ο όµιλος Inditex θα έχει ένα διαδραστικό σηµείο ανακύκλωσης για πλαστικά µπουκάλια PET, όπου οι festivalgoers µπορούν να αποθέσουν πλαστικά δοχεία και να βοηθήσουν σε περιβαλλοντικούς σκοπούς. Με την ανακύκλωση, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα όπως εισιτήρια για το Primavera Sound 2020 ή µπλουζάκια από οργανικό βαµβάκι µε screen-printed σχέδια, χρησιµοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον µελάνια.

Η Pull&Bear θα πάρει όλο το πλαστικό που συλλέγεται σε µια ειδική µονάδα επεξεργασίας όπου θα µετατραπεί σε ανακυκλωµένο πολυεστέρα. Η Pull&Bear θα φτιάξει επίσης αξεσουάρ Primavera Sound x Pull&Bear για µελλοντικά φεστιβάλ, χρησιµοποιώντας την ποσότητα ανακυκλωµένου πολυεστέρα που συλλέχθηκε αυτή τη χρονιά, πράγµα που σηµαίνει ότι η επόµενη συλλογή θα είναι µια συνεργατική προσπάθεια χάρη στην ανακύκλωση αυτών που παρευρίσκονται στο φεστιβάλ. Με αυτόν τον τρόπο, η Pull&Bear θα βοηθήσει τους festivalgoers να γίνουν πραγµατικοί συντελεστές αλλαγής για την βιωσιµότητα και την προστασία του πλανήτη.

Επιστρεφόµενα µπουκάλια. Για πρώτη φορά και ως µέρος των άλλων φιλικών προς το περιβάλλον πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το φεστιβάλ µε την πάροδο των ετών, το Primavera Sound θα υποκαταστήσει τα πλαστικά µπουκάλια µε τα πολυπροπυλενικά που µπορούν να επιστραφούν. Μια κοινή πρωτοβουλία της Pull&Bear και της Heineken, που δεν σέβεται µόνο το περιβάλλον, αλλά λαµβάνει υπόψιν και τους πιο πιστούς festivalgoers: µε 19 διαφορετικά µοντέλα, ένα για κάθε έτος, όπου το καθένα τιµά την ιστορία του φεστιβάλ, poster by poster.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice