Νικητές Prix de Beauté 2023: Δερμοκαλλυντικά Εξειδικευμένη Περιποίηση Προσώπου

Ποια προϊόντα ξεχώρισαν στην Ενότητα Δερμοκαλλυντικών

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Βραβεία ομορφιάς Prix de Beauté 2023: Ποιοι οι νικητές στην Ενότητα Δερμοκαλλυντικών - Εξειδικευμένη Περιποίηση Προσώπου με serums και σειρές καθαρισμού.

Η παρουσίαση των νικητών που αναδείχθηκαν στα βραβεία ομορφιάς Prix de Beauté 2023 συνεχίζεται. Σειρά στην Ενότητα Δερμοκαλλυντικών παίρνει η Εξειδικευμένη Περιποίηση Προσώπου με serums και σειρές καθαρισμού που ξεχώρισαν. Οι Νικητές Prix de Beauté 2023 ανακοινώθηκαν στις 21 Νοεμβρίου σε λαμπερή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

la_roche_posay_nikhtes_prix_de_beaute_2023_beautemag_12_23

Χρυσό βραβείο: La Roche-Posay, Hyalu B5 Eye Serum

Ο ορός ματιών που συμπληρώνει το ήδη επιτυχημένο serum προσώπου, Hyalu B5, έρχεται για να χαρίσει πιο ξεκούραστη όψη στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Για την περιοχή των ματιών, που σύμφωνα με γενική ομολογία είναι η πρώτη που μαρτυρά την ηλικία μας και την κούρασή μας, η La Roche-Posay δημιούργησε το εξειδικευμένο προϊόν φροντίδας Hyalu B5 Eye Serum, σε συνέχεια της επιτυχίας που είχε ο ομώνυμος ενυδατικός ορός προσώπου. Αν σκεφτούμε ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας 10.000 φορές την ημέρα, ότι κάνουμε συνεχώς εκφράσεις και ταυτόχρονα ότι το δέρμα σε αυτό το σημείο δεν έχει σμηγματογόνους αδένες, θα καταλάβουμε πόσο εύκολα αφυδατώνεται η περιοχή και σχηματίζει ρυτίδες. Ταυτόχρονα με τις γραμμές έκφρασης, που αποτελούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, η έλλειψη ύπνου και η κούραση από τις οθόνες, σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου οδηγούν στη δημιουργία των μαύρων κύκλων αλλά και της έντονης εμφάνισής τους.

Δύο μορφές καθαρού υαλουρονικού οξέος & Βιταμίνη B5

Όλα τα παραπάνω προλαμβάνει και αντιμετωπίζει η δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένη σύνθεση του Hyalu B5 Eye Serum. Σε αυτήν περιλαμβάνονται δύο μορφές καθαρού υαλουρονικού οξέος. Αρχικά, το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους σχηματίζει ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας μειώνοντας την απώλεια νερού. Το χαμηλού μοριακού βάρους διεισδύει στην επιδερμίδα και προάγει την έκφραση πολλών γονιδίων, ιδίως εκείνων που συμβάλλουν στη σύνθεση κολλαγόνου.

Η Βιταμίνη Β5 (ή αλλιώς πανθενόλη) –που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μια σύνθεση για την περιοχή των ματιών– γνωστή για τις καταπραϋντικές και επανορθωτικές της ιδιότητες, βελτιώνει παράλληλα την ενυδάτωση στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος και μειώνει την απώλεια νερού. Η καφεΐνη, ως δραστικό συστατικό, ενισχύει την κυκλοφορία και μειώνει την όψη των μαύρων κύκλων. Eπιπλέον, έχει την ιδιότητα να ελαττώνει την κατακράτηση νερού, βελτιώνοντας το οίδημα κάτω από τα μάτια. Τη σύνθεση συπληρώνει η βιταμίνη B3 (νιασιναμίδη), που καταπραΰνει το ερεθισμένο ή αντιδραστικό δέρμα, προάγοντας την παραγωγή κερατίνης, κολλαγόνου και ceramides, ενισχύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό.

lierac_nikhtes_prix_de_beaute_2023_beautemag_12_23-899x1024

Aργυρό Βραβείο: Lierac, Σειρά καθαρισμού επιδερμίδας προσώπου

Έξι διαφορετικές αλλά και συμπληρωματικές υφές καθαρισμού και ντεμακιγιάζ με την υπογραφή της Lierac φτάνουν μέχρι το 99% σε συστατικά φυσικής προέλευσης.

Κατά τον επανασχεδιασμό της βασικής σειράς καθαρισμού προσώπου της, η Lierac έβαλε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Υιοθέτησε μία διπλή προσέγγιση ανάπτυξης των νέων συνθέσεων. Αφενός, ο πρώτος στόχος ήταν να απαλλάξουν την επιδερμίδα από την παραμικρή ακαθαρσία και τοξίνη. Απομακρύνοντας αποτελεσματικά το μακιγιάζ, τους ρύπους και τη σκόνη. Αφετέρου, τα όρια των συνθέσεων προεκταθήκαν για να δράσουν ωφέλιμα στο μικροβίωμα. Να ενισχύσουν τη βιοποικιλότητά του και την ισορροπία του, αφήνοντας την επιδερμίδα ακόμα πιο υγιή μετά τον καθαρισμό. Για τον σκοπό αυτό, επιλέχθηκε ένα σύμπλεγμα πρεβιοτικών που πρωταγωνιστεί σε όλες τις συνθέσεις της σειράς, ανεξαρτήτου υφής.

Ενίσχυση του μικροβιώματος με θαλάσσια συστατικά

Το σύμπλεγμα αυτό ενισχύει το μικροβίωμα (δηλαδή την ασπίδα μικροοργανισμών που διατηρεί το δέρμα υγιές). Αποτελείται από τρία θαλάσσια συστατικά: πράσινα φύκη, καφέ φύκη, θαλάσσιους μικροοργανισμούς και θαλασσινό νερό. Ο κατάλογος των συστατικών φτάνει το 99% σε συστατικά φυσικής προέλευσης. Ενώ τα προϊόντα απευθύνονται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και στις ευαίσθητες. Η παραγωγή των προϊόντων, που γίνεται στη Γαλλία, φροντίζει για την απουσία συστατικών όπως οι σιλικόνες, τα PEG, τα EDTA και η φαινοξυαιθανόλη. Όλα τα προϊόντα της σειράς αναδίδουν ένα φρέσκο και θηλυκό άρωμα από ντελικάτες νότες ανθών αχλαδιάς, λωτού και πολύτιμου musk. Αυτή η ολοκληρωμένη σειρά καθαρισμού αποτελείται από ένα γαλάκτωμα, ένα μικυλλιακό νερό, μία ενυδατική λοσιόν, έναν αφρό καθαρισμού, μία μάσκα απολέπισης και ένα ειδικό ντεμακιγιάζ ματιών.

uriage_nikhtes_prix_de_beaute_2023_beautemag_12_23-820x1024

Χάλκινο Βραβείο: Uriage, H.A. Booster Serum

Το H.A. Booster Serum της Uriage αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για μία εξαιρετικά αποτελεσματική ρουτίνα ενυδάτωσης που επαναφέρει ολικά το δέρμα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ενυδατωμένο δέρμα σημαίνει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, η Uriage ανέπτυξε το νέο H.A. Booster Serum, το οποίο αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για μία εξαιρετικά αποτελεσματική ρουτίνα ιαματικής ενυδάτωσης που έχει ως στόχο να επαναφέρει oλικά το δέρμα. Σαν μία πραγματική ένεση ενυδάτωσης, η δράση του όρου οφείλεται σε 1,5% καθαρό και φυσικό υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα αλθαίας και ιαματικό νερό Uriage. Το υαλουρονικό οξύ σε αυτή τη φόρμουλα έχει επιλεχθεί σε δύο διαφορετικά μοριακά βάρη. Δρα στα ξεχωριστά επίπεδα της επιδερμίδας. Το μέτριο-χαμηλό μοριακό βάρος του πρώτου επιτρέπει να φθάνει γρήγορα στην επιδερμίδα, ενεργοποιώντας τη λειτουργία των στεγανών συνδέσμων, περιορίζοντας την απώλεια νερού και βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος.

Προστασία από την οξείδωση

Επίσης, φτάνει στα φωσφολιπίδια και τα προστατεύει από την οξείδωση. Από την άλλη, το υαλουρονικό οξύ με πολύ χαμηλό μοριακό βάρος ευθύνεται για την ενεργοποίηση της κυτταρικής δραστηριότητας των κερατινοκυττάρων και των ινοβλαστών. Τα συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το εκχύλισμα αλθαίας έχει φυσική αντιοξειδωτική δράση που ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, λειαίνει και μαλακώνει.

Ιαματικό νερό με διπλάσια ποσότητα ιχνοστοιχείων

Τέλος, το φυσικό ιαματικό νερό της Uriage έχει τουλάχιστον τη διπλάσια περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία σε σχέση με άλλα ιαματικά νερά. Επειδή είναι ισοτονικό έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να διεισδύει στην επιδερμίδα χωρίς να αλλάζει το μέγεθος των κυττάρων. Σαν φυσιολογικός ορός για την επιδερμίδα, αυξάνει τη σύνθεση της φιλαγκρίνης. Αυτή η υπερ-συμπυκνωμένη σύνθεση στο σύνολό της φτάνει το 97% σε ποσοστό φυσικότητας. Προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, ενυδάτωση σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice