Δεν είναι όλες Chiara Ferragni και Οlivia Palermo
Όλες βρισκόμαστε στην ίδια όχθη. Happyfluff κόμικς για τα βάσανα των σύγχρονων κοριτσιών
Η Δέσποινα Κουτσομητροπούλου γράφει για τον πλαστικό κόσμο των διαφημίσεων, των λαμπερών influencer του Instagram και την πραγματικότητα της καθημερινότητας
Στον απόλυτα πλαστικό κόσμο των διαφημίσεων αλλά και του Instagram, με τις τόσες λαμπερές ή τάχα μου λαμπερές influencers, δεν υπάρχουν αξύριστες γυναικείες γάμπες, κανονικές αγουροξυπνισμένες γκριμάτσες, κιτρινισμένα δόντια, άβαφα μαδημένα νύχια και πάει λέγοντας. Τα πρόσωπα και τα σώματα είναι αψεγάδιαστα. Δεν φαίνονται οι κορσέδες, τα καλσόν με υποστήριξη, τα στράπλες που δεν κάθονται καλά, τα βασανιστικά ψηλοτάκουνα, οι ψεύτικες βλεφαρίδες που μαδάνε, οι τρέσες και οι ανταύγειες που έχουν γίνει σαν ξασμένο σύρμα. Η ακμή είναι άγνωστη λέξη, τα ψαροpuffy χείλια είναι must, αλλά τόσο ψεύτικα και λιγάκι φοβιστικά, όταν έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την κάτοχό τους. -Γιατί το κάνεις; -Για τον έρωτα, απαντά. -Κι αν ξεφουσκώσει; (ο έρωτας).
Από τους φανταστικούς ψηφιακούς κόσμους της μόδας, της ομορφιάς και του στιλ, έχει απαλειφθεί η μουντή πραγματικότητα. Λάμψη, γκλίτερ και αστραφτερά χαμόγελα. Όλα και όλες αγγίζουν την τελειότητα. Στο «κόκκινο χαλί» από το πρωί. Χαλαρές στιγμές μεν, με τέλειο μακιγιάζ δε με τις απίστευτα «hot right now» σκιές huda beauty (της beauty blogger Huda Kattan) στα βλέφαρα.
Πόσο high maintance έχουμε γίνει, κορίτσια; Πόσες ψεύτικες ανάγκες έχουν δημιουργηθεί και πόσες ανασφάλειες πυροδοτούν; Το πορτοφόλι ρημαγμένο. Υπάρχει κι αυτό το άτιμο το ageism... Δείτε Βig little lies και αναθαρρήστε.
Καλημέρα, πραγματικότητα. Τόσο πεζή αλλά και τόσο ζεστά αληθινή. Σαν χνουδωτή παντόφλα που σέρνεται για να συναντήσει τον διπλό εσπρέσο και όχι μιουλ με τακουνάκι και αυθάδικο πον-πον. Παρηγορητική προσγείωση. Ιδίως όταν βλέπεις τις υπέροχες εικόνες τις Akshara Ashok. Η εικονογράφος από την Ινδία δημιουργεί κόμικς, παιχνιδιάρικα, κεφάτα και αισιόδοξα. Κόμικς για τα βάσανα των σύγχρονων κοριτσιών και την αλήθεια πίσω από τις σκηνοθετημένες σέλφις και την απατηλή λάμψη της τελειότητας. Η άλλη όψη. Τα σκίτσα δεν είναι παραπονιάρικα ούτε πιάνεται η ψυχή σου. Έχουν πλάκα και η εικονογράφος αυτοσαρκάζεται.
Καλύτερα να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και να χαμογελάς με τη χιουμοριστική απεικόνιση των καθημερινών γυναικείων «ταλαιπωριών». Παρά να νομίζεις ότι εσύ είσαι κάπως, ενώ όλες οι άλλες είναι Κιάρα Φεράνι και Ολίβια Παλέρμο. Όλες βρισκόμαστε στην ίδια όχθη.