Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Λόπεζ
© EPA/ETTORE FERRARI
Opinion

«Μπένιφερ #2»: H ανάσταση των πενηντάρηδων

Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ κάνουν rebranding στη μέση ηλικία

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Η επανασύνδεση των «Μπένιφερ» και το παιχνίδι της δημοσιότητας και του μάρκετινγκ της σχέσης τους.

Η ανάσταση των πενηντάρηδων είναι ένα θαύμα, το οποίο οφείλεται στην Τζένιφερ Λόπεζ και στον Μπεν Άφλεκ. Οι «Μπένιφερ» κατάφεραν κάτι πολύ σπουδαίο σε παγκόσμιο επίπεδο, έκαναν rebranding στη μέση ηλικία με τον αναγεννηθέντα έρωτά τους. Ο αρραβώνας τους επισφραγίστηκε με έναν καταιγισμό φλας στην πρεμιέρα του «Marry me», της ευχάριστης ταινίας, με τον τόσο βολικό τίτλο, στην οποία πρωταγωνιστεί η Λόπεζ. Μετά από έρωτες, γάμους, χωρισμούς, απιστίες, αρραβώνες και πολλή κούραση, τα παιδιά ερωτεύτηκαν ξανά. Και έδειξαν σε όλο τον μεσήλικα κόσμο ότι ο έρωτας ανθίζει στα πενήντα, και τα «κάτι κουρασμένα παλικάρια» αποτελούν παρελθόν. Η Τζέι Λο ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα με ένα βίντεο όπου το δάκρυ κυλούσε στο μάγουλό της πάνω από ένα αστραφτερό δαχτυλίδι με διαμάντια σε απαλό πράσινο.

Η αγαπημένα σέξι Λόπεζ συγκίνησε τους θαυμαστές της με την ειλικρινή –γιατί να την αμφισβητήσουμε άλλωστε;– συγκίνησή της, αν και στον προηγούμενο αρραβώνα της πόσταρε επίσης γλυκερές εικόνες με ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, τον πρώην της γονατιστό να της περνάει το δαχτυλίδι-κοτρόνα, αμμουδιές, θάλασσες και ζουζουνιές. Και δάκρυα.

 

 

Η ευσυγκίνητη Τζεν και ο Μπεν είχαν αρραβωνιαστεί για πρώτη φορά το 2004, πριν από 18 χρόνια. Λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, χώρισαν. Αλλά ο έρωτάς τους από ό,τι φάνηκε δεν έσβησε ποτέ. Με την πρώτη ευκαιρία αναθερμάνθηκε και φούντωσε. Και αρραβωνιάστηκαν για δεύτερη φορά για να γνωριστούν καλύτερα, ανοίγοντας το κεφάλαιο «Μπένιφερ #2». Έρωτας, μέρος δεύτερο, σαν σίκουελ.

Οι δυο τους φαίνεται πως παίζουν στα δάχτυλα το μάρκετινγκ του καυτού ειδυλλίου των πενηντάρηδων. Μάλιστα, πρόλαβαν να γιορτάσουν τον έρωτά τους με τη Λόπεζ μπικινοφορούσα να δείχνει εξωπραγματικά τέλεια και να φιλάει παθιασμένα τον Μπεν, και όλα αυτά πάνω σε μια πολυτελή θαλαμηγό. Παρόμοια σκηνή είχαν γυρίσει το 2002 για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Jenny From The Block».

Τι κάνει αυτή τη σχέση ξεχωριστή; Τα συστατικά της. Οι πρωταγωνιστές της είναι δύο μεσήλικες, η μια έχει κλείσει τα 52 και ο άλλος θα σβήσει 49 κεράκια τον Δεκαπενταύγουστο. Είναι το απόλυτο rebranding της μέσης ηλικίας, στην πιο γοητευτική του εκδοχή. Για τα δεδομένα του Χόλιγουντ, είναι κάτι το διαφορετικό, το αξιοπερίεργο, το σπάνιο. Κι αυτό διότι η μέση ηλικία συσχετίζεται με τη γνωστή κρίση, τη ανία και τη ζωή των προαστίων. Ιδίως για τις γυναίκες. Η μέση ηλικία υποεκπροσωπείται τόσο στην τηλεόραση και στις ταινίες, όσο και στη βιομηχανία της μόδας. Μια έρευνα που εκπονήθηκε το 2020 από το Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων στα ΜΜΕ, το οποίο ίδρυσε το 2007 η ηθοποιός Τζίνα Ντέιβις (αξέχαστη Θέλμα), έδειξε πως οι γυναίκες άνω των 50 ετών έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να απεικονιστούν ως ξεκουτιασμένα γερόντια, χαζοχαρουμένες, και διπλάσιες πιθανότητες να εμφανιστούν ως μη ελκυστικές ή μεγαλόσωμες στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στις σειρές κ.λπ.Υπάρχει επίσης η κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι το σεξ σταματά, ή τουλάχιστον γίνεται τόσο διαχειριστικό και πλαδαρό που θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτό. Όλα αυτά ήρθαν να τα καταρρίψουν η Λόπεζ και ο Άφλεκ –που αναμφισβήτητα δεν έχουν φανεί ποτέ πιο χαρούμενοι ή πιο σέξι– καθώς ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά σε ένα πολυτελές σκάφος στο Σεν Τροπέ.

Η συνέχεια του «Μπένιφερ» αμφισβητεί επίσης την ιδέα ότι όλοι πρέπει να έχουμε εκπληρώσει αυτά που θεωρούνται must σε πολύ συγκεκριμένες, εντελώς αυθαίρετες και ταυτόχρονα ευρέως αποδεκτές ηλικίες. Οι κοινωνικές κατασκευές υπαγορεύουν ότι πρέπει να βρούμε μια αξιοπρεπή δουλειά, να γνωρίσουμε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία και να κάνουμε παιδιά. Η ζωή δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά αρκετοί εξακολουθούν να αισθάνονται ανεπαρκείς όταν αποτυγχάνουν να φτάσουν σε αυτά τα ορόσημα την επιθυμητή στιγμή. Φανταζόμαστε ότι θα βρούμε την ευτυχία όταν όλα αυτά τα πράγματα «γίνουν», σημειώνει η Έλλα Αλεξάντερ στο Harper’s Bazaar.

Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Λόπεζ
© EPA/ETTORE FERRARI

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και περίπλοκη. Ακόμα και για αυτούς τους δυο που τα έχουν όλα, εμφάνιση, φήμη και πλούτη, η ζωή δεν ήταν περίπατος. Άδραξαν όμως την ευκαιρία να ζήσουν τον έρωτά τους, έστω και αν υποθέσουμε ότι γίνεται με όρους μάρκετινγκ και εμείς βλέπουμε τη μισή αλήθεια. Για να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, η ζωή της πλειονότητας των ανθρώπων στη μέση ηλικία δεν περιλαμβάνει κότερα, τεράστια πράσινα διαμάντια και κοιλιακούς πέτρα. Αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά, το να ονειρεύεσαι, να φιλοδοξείς και να ζεις δεν έκανε ποτέ κακό σε κανένα. Το Σεν Τροπέ δεν είναι τόσο μακριά. Ένα όνειρο δρόμος, γιατί όχι κι ένας έρωτας;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice