Γιορτή της μητέρας: 10 εντυπωσιακά γεγονότα

Πότε χτυπάει πιο γρήγορα η καρδιά του εμβρύου; Πως επιδρά ο ήχος της φωνής της μητέρας μας;

Γιορτή της μητέρας: Μερικοί λόγοι που εξηγούν γιατί η μητέρα είναι ένα μοναδικό πράγμα στη ζωή μας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τη μητέρα μας και άλλοι τόσοι για να τη γιορτάζουμε με μεγαλοπρέπεια κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Κάποιους από αυτούς τους λόγους σας παρουσιάζουμε παρακάτω, τους οποίους βρήκαμε ιδιαίτερα θαυμαστούς.

  1. Περίπου 4,3 μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο.
  2. Η μέση μαμά θα έχει αλλάξει περίπου 7.300 πάνες μέχρι το μωρό της να φτάσει τα δύο χρόνια ζωής.
  3. Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη εγκυμοσύνη διήρκεσε 375 ημέρες, σχεδόν 100 ημέρες περισσότερο από μια κανονική εγκυμοσύνη.
  4. Το πιο βαρύ μωρό γεννήθηκε στην Aversa της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο του 1955. Το μωρό ζύγιζε κάτι λιγότερο από 10 κιλά και δεν μπορούμε παρά να αναφωνήσουμε ΟΥΑΟΥ!
  5. Συνήθως, ο πρώτος ήχος που φωνάζει ένα μωρό είναι ο ήχος «μα». Επομένως, είναι λογικό ότι σχεδόν σε κάθε γλώσσα, η λέξη μητέρα αρχίζει με το γράμμα «Μ» ή είναι κάποια επανάληψη του ήχου «μα».
  6. Το μέγεθος ενός μωρού ζώου σε σχέση με τη μητέρα του εξαρτάται συνήθως από το πόση φροντίδα χρειάζεται. Τα μεγαλύτερα μωρά που μπορούν να περπατήσουν και να είναι ανεξάρτητα ακόμη και λίγα λεπτά μετά τη γέννησή τους ονομάζονται προκοιλιακά και η φροντίδα που χρειάζονται είναι πολύ λιγότερη από εκείνα που είναι αρκετά μικρότερα και τα οποία εξαρτώνται από τη μητέρα τους για τροφή, προστασία και ζεστασιά.
  7. Η καρδιά του εμβρύου χτυπάει πιο γρήγορα όταν ακούει τη φωνή της μητέρας του και πολύ πιο αργά όταν ακούει την φωνή ενός ξένου. Η φωνή της μητέρας μειώνει επίσης, το άγχος των μεγαλύτερων παιδιών όπως ακριβώς το ίδιο κάνει και η αγκαλιά της.
  8. Ο ήχος της φωνής της μαμάς μειώνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη και ανεβάζει το επίπεδο της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την αγάπη και το δέσιμο.
  9. Περίπου 122 εκατομμύρια κλήσεις πραγματοποιούνται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου προς τις μαμάδες μας.
  10. Στην Αμερική η Ημέρα της Μητέρας είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα του χρόνου για τα εστιατόρια. Μην ξεχάσετε λοιπόν να τηλεφωνήσετε στη μαμά σας ή ακόμα καλύτερα, βγάλτε την έξω για να τη γιορτάσετε.

Χρόνια πολλά, μαμάδες!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice