Πόσο κοστίζει ένα ραντεβού στην Αθήνα;
© Pablo Merchan Montes

Πόσο κοστίζει ένα ραντεβού στην Αθήνα;

Τέσσερα ραντεβού σε έναν μήνα μπορούν να κοστίσουν σε έναν Αθηναίο το 39% του μισθού του
  • A-
  • A+
Το κόστος ενός ραντεβού στην Αθήνα σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Deutsche Bank για το κόστος ζωής στις μεγάλες πόλεις του πλανήτη

Συνήθως σκεφτόμαστε και συζητάμε τις πιο ρομαντικές πτυχές των ραντεβού, αλλά όπως όλα σχεδόν τα πράγματα έχουν και αυτά την πρακτική πλευρά τους. Αυτή είναι το γεγονός ότι τα ραντεβού κοστίζουν, συνήθως μάλιστα κοστίζουν αρκετά, ειδικά αν το εκάστοτε χρηματικό ποσό δεν μοιράζεται στη μέση, αλλά το αναλαμβάνει εξολοκλήρου ένας από τους δύο.

Φυσικά το κόστος δεν είναι παντού το ίδιο. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Deutsche Bank, αν βρεθείς σε ραντεβού στη Ζυρίχη θα δώσεις το μεγαλύτερο ποσό από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Συγκεκριμένα θα δώσεις λίγα περισσότερα από 180€. Από την άλλη, φτηνότερα από όλους τη βγάζουν εκείνοι που βγαίνουν ραντεβού στο Κάιρο και πληρώνουν γύρω στα 37€.

Στην περίπτωση που το να ταξιδέψεις μέχρι το Κάιρο για ένα ραντεβού σου φαίνεται υπερβολικό και προτιμάς να μείνεις στην Αθήνα, η Deutsche Bank υπολογίζει ότι θα χρειαστεί να δώσεις συνολικά 74,86€. Πιθανότατα αν έχεις βγει ήδη ραντεβού στην Αθήνα το ποσό είναι κάπως μεγαλύτερο από αυτό που περίμενες. Ωστόσο, η τιμή δεν περιλαμβάνει μόνο να πας για έναν καφέ ή ένα ποτό ή για φαγητό. Για τους συντάκτες της έρευνας ένα ολοκληρωμένο ραντεβού αποτελείται από μία κούρσα ταξί 8 χιλιομέτρων (16,7€), δείπνο ή μεσημεριανό σε κάποια παμπ ή συνοικιακό μαγαζί (28,96€), δύο αναψυκτικά του ενός λίτρου (2€), δύο εισιτήρια για σινεμά (16,8€) και δύο μπίρες (10,4€).

Μπορούμε να κρίνουμε, όμως, καθαρά από αυτό το ποσό αν το να βγεις ραντεβού στην Αθήνα είναι ακριβό ή φτηνό «χόμπι»; Σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της έρευνας βρίσκεται σχεδόν στη μέση, αλλά στην πραγματικότητα το κόστος έχει σημασία μόνο συνδυαστικά με το εισόδημα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν υποθέσουμε ότι κάποιος αποφασίζει να βγει ένα ραντεβού τη βδομάδα, στην Αθήνα θα καταλήξει να ξοδεύει 299,44€ μέσα σε έναν μήνα, τη στιγμή που σύμφωνα με την Deutsche Bank το μέσο μηνιαίο εισόδημα ενός Αθηναίου είναι 764,14€. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να δώσει το 39% του μισθού του μόνο εκεί.

Με αυτή τη λογική, οι φαινομενικά πιο ακριβές και πιο φτηνές πόλεις μπορούν να καταλήξουν να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους στην κατάταξη. Στη Ζυρίχη ο μέσος κάτοικος θα δώσει μόλις το 13,6% του μισθού του, δηλαδή 720€, για τέσσερα ραντεβού, αφού έχει μηνιαίο εισόδημα 5.282€. Παράλληλα, μπορεί στο Κάιρο το αντίστοιχο ποσό να είναι 148€, αλλά αυτό ισούται με το 80% του μισθού του μέσου κατοίκου, ο οποίος είναι 181,58€. 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ (Ρος) και η Τζένιφερ Άνιστον (Ρέιτσελ) στη σειρά Φιλαράκια, στη σκηνή χωρισμού
Υπάρχουν «διαλείμματα» στις σχέσεις και πώς λειτουργεί αυτό;
Back to top