Σχέση μαζί στην καραντίνα
Για βγείτε πιο δεμένοι από την καραντίνα © A.L.

Μαζί στην καραντίνα; Έτσι θα δυναμώσει η σχέση σας

Δεν χρειάζεται η καραντίνα να εξελιχτεί σε ναρκοπέδιο για την σχέση σας
  • A-
  • A+
Εσύ και ο σύντροφός σου περνάτε μαζί την καραντίνα; Να πώς θα δυναμώσετε την σχέση σας

Τα ζευγάρια την περίοδο της καραντίνας χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες. Οι δύο βασικές είναι αυτοί που περνάνε την απαγόρευση κυκλοφορίας μαζί και αυτοί που έμειναν χώρια. Στους πρώτους υπάρχει ένας αρκετά μεγάλο κίνδυνος, να βαρεθούν, ή ακόμα χειρότερα να αγανακτήσουν, ο ένας με τον άλλον. Στην πραγματικότητα, όμως, η καραντίνα μπορεί όχι μόνο να μην αποτελέσει ναρκοπέδιο για την σχέση, αλλά να την δυναμώσει και τελικά να βγεις από αυτήν πολύ πιο δεμένος με τον σύντροφό σου.  

Τρόποι να δυναμώσει η σχέση σου μέσα στην καραντίνα 

Συζητήστε την κατάσταση 
Μπορεί να πιστεύεις ότι θα βαρύνεις το κλίμα και ότι απλά θα κάνεις την καραντίνα πιο δυσβάσταχτη. Ο σύντροφός σου, όμως, υποτίθεται ότι είναι ο άνθρωπος στον οποίο μπορείς να λες τα πάντα και για τον οποίο θέλεις να ξέρεις πώς αισθάνεται.  

Δεν εννοούμε να μιλήσετε για την ειδησεογραφία των ημερών, αλλά για τα συναισθήματα που όλη η κατάσταση του κορωνοϊού και της καραντίνας σάς προκαλεί. Για τον καθένα είναι διαφορετικό. Εσένα μπορεί να σε αγχώνει μη τυχόν και αρρωστήσεις, ενώ ο σύντροφός σου ίσως δεν αντέχει άλλο ψυχολογικά τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Ακούστε ο ένας τον άλλον -χωρίς διακοπές και σχόλια-, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποια πρακτική λύση. Θα έχετε βγάλει ένα βάρος από μέσα σας, θα ξέρετε τι αισθάνεται ο άλλος και στο τέλος ίσως κάπως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας, έστω με την στάση του.  

Θυμηθείτε τα θετικά 
Ίσως ακούγεται σαν άσκηση αυτοβελτίωσης, αλλά τις μέρες της καραντίνας θα βοηθήσει την σχέση σας, αλλά και τη γενικότερη ψυχολογία σας. Κάθισε με τον σύντροφό σου και πείτε όλα τα πράγματα, για τα οποία είστε ευγνώμονες και συνεχίζουν να υφίστανται εντός της καραντίνας. Ίσως σε αντίθεση με άλλους εσύ έχεις ακόμα δουλειά και μισθό. Ίσως η τοποθεσία που μένετε σάς επιτρέπει να έρχεστε σε επαφή με την φύση, παρά τις απαγορεύσεις. Ίσως και μόνο το γεγονός ότι δεν είστε μόνοι, αλλά έχετε ο ένας τον άλλον στην καραντίνα, αρκεί για να δείτε την κατάσταση πιο θετικά και να εκτιμήσετε ο ένας την παρουσία του άλλου.  

Γίνετε πιο ρομαντικοί 
Με την καθημερινότητα, πολλές φορές οι σχέσεις ρουτινιάζουν. Ειδικά αν είναι μακροχρόνιες, είναι πιθανό να τις θεωρήσουμε δεδομένες και να σταματήσουμε να διεκδικούμε τον άλλον. Ακόμα περισσότερο, αν οι δουλειές μας μάς πνίγουν.  

Εκμεταλλεύσου την καραντίνα, για να έρθεις ξανά κοντά με τον σύντροφό σου. Βρες ξανά τον ρομαντισμό, φλέρταρέ τον σαν μόλις να ξεκινήσατε να είστε μαζί. Για τον καθένα, ο τρόπος είναι διαφορετικός. Για άλλον μπορεί να λειτουργήσει ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών, για άλλον ένα μασάζ και για κάποιον άλλον η αβίαστη δήλωση-υπενθύμιση των συναισθημάτων σου για αυτόν. 

Ξεκινήστε μαζί μία νέα δραστηριότητα 
Όχι, δεν χρειάζεται να είναι κάτι εποικοδομητικό, εκτός κι αν το θέλετε. Σημασία έχει να είναι κάτι που θα σάς βοηθήσει να περνάτε μαζί χρόνο ευχάριστα και όχι μόνο κοιτώντας ο ένας τον άλλον την ώρα που τρώτε. Αν το κοινό σας σημείο είναι να βλέπετε ταινίες στο Netflix, τότε απλά δείτε ταινίες μαζί στο Netflix (επικεντρωθείτε σε μία συγκεκριμένη κατηγορία, ηθοποιό ή σκηνοθέτη, για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον). Αν σάς αρέσει η μαγειρική, φτιάξτε γλυκά και φαγητά μαζί. Δεν υπάρχει περιορισμός, αρκεί να κάνετε παρέα. 

Μην είστε συνέχεια μαζί 
Η ασταμάτητη τριβή όλη μέρα κάθε μέρα μπορεί να δημιουργήσει ένταση ακόμα και στα πιο ευτυχισμένα και ήρεμα ζευγάρια. Μπορεί το σπίτι να είναι μικρό και να μην επιτρέπει μεγάλη απόσταση, αλλά αυτή μπορεί να επιτευχθεί έστω πνευματικά. Αφιέρωσε λίγο χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό σου μέσα στη μέρα είτε αυτό σημαίνει να διαβάσεις ένα βιβλίο στο μπαλκόνι, είτε να βουλιάξεις για λίγο περισσότερο στην μπανιέρα, είτε να κάνεις γυμναστική. Φυσικά, επίτρεψε και σε εκείνον να κάνει το ίδιο.  

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρευνα: Ο γάμος δεν φέρνει την ευτυχία
Έρευνα: Ο γάμος δεν φέρνει την ευτυχία
Back to top